Geplaatst op Geef een reactie

12v koelkast: Wat zijn de beste 12v koelkasten?

12v koelkast

In de regel wilt u natuurlijk een koelkast kopen om in het appartement of huis te zetten. En ook als u de apparatuur wilt bestellen om bijvoorbeeld in de tuin te gebruiken, is de stroomvoorziening verzekerd met een voldoende lange verlengkabel of een kabelhaspel. Maar wat als u een koelkast wilt gebruiken op een plaats waar geen normaal stopcontact beschikbaar is? Precies op dit punt kunnen de zogenaamde 12V koelkasten de oplossing zijn. Veel fabrikanten zijn vertegenwoordigd in de 12V koelkast test. In veel gevallen moet u niet alleen de voor de hand liggende punten in de vergelijking controleren. Vaak is het beter de kleine lettertjes te lezen om te voorkomen dat je een belangrijk aspect over het hoofd ziet!

12v koelkast aanbevelingen

Exacte begrotingsspecificaties als basis voor vergelijking

Sommige 12V koelkasten zijn al verkrijgbaar voor een zeer lage prijs, hoewel hier, zoals bij alle producten, moet worden gezegd dat deze apparaten ook verkrijgbaar zijn in de range “van … tot …”. Zeker, want zelfs voor de kampeersector, waar 12V koelkasten bijzonder vaak worden gebruikt, zijn er fabrikanten die hun clientèle luxueuze modellen tegen een hogere prijs aanbieden. Sue moet in de online winkel alleen het model bestellen dat zowel qua prijs als visueel en technisch bij u past. Dat de vergelijking de moeite waard is, wordt alleen al duidelijk door te kijken naar het toepassingsgebied waarvoor de merken hun produkten aanbevelen. Vaak is de 12V koelkast een koelbox, die niet per se ruim genoeg is om eten en drinken voor het hele gezin in te bewaren.

Hoe krijgt uw kleine koelkast zijn stroom?

kleine-koelkast-beste

Een verschil tussen de ene 12V koelkast en de andere kan duidelijk zijn op het gebied van stroomvoorziening. Sommige apparaten werken op een 12V compressor. Veel producten kunnen gemakkelijk als autokoelkast worden gevoed via de sigarettenaansteker. Op lange autoreizen wordt u altijd voorzien van voldoende eten en drinken. Nieuwere modellen zijn uitgerust met twee koelsystemen en werken ofwel met een compressor ofwel met een thermo-elektrisch systeem, afhankelijk van de omgeving.

Dit maakt het vooral mogelijk de koudeketen in stand te houden wanneer een kleine koelkast op verschillende plaatsen wordt gebruikt. In het geval van een campingkoelkast is dit al gegeven omdat de apparaten eerst naar de vakantiebestemming moeten worden vervoerd, tenzij de 12V-koelkasten worden gebruikt om permanent te kamperen.
Waarom zonder design in een camping koelkast

Een koelbox voor occasioneel gebruik of een minikoelkast met een 12V compressor die constant in gebruik is? In beide gevallen hoeft de ontwerpfactor niet te worden verwaarloosd. Zelfs koelboxen zien er nu veel moderner uit en doen vaak alleen in hun functie denken aan vroegere collecties, waar de nadruk vooral lag op functionaliteit, maar niet noodzakelijkerwijs op het uiterlijk.

Tegenwoordig kunt u in de online winkel zelfs een koelkast van 12 V als retro-model in de stijl van de jaren 60 bestellen, als u een van die consumenten bent die belang hechten aan een samenhangend totaalbeeld. Een kleine koelkast met een nuttige inhoud van enkele liters is in veel gevallen al beschikbaar. Grotere 12V koelkasten kunnen echter zeker een volume in de orde van grootte van meer dan 20 liter bereiken. Een echt hoogtepunt: Sommige fabrikanten hebben apparaten ontwikkeld die niet alleen voor koeling dienen, maar ook een warmhoudfunctie hebben.

Voor uw keuze van de juiste 12V koelkast gaat het in de eerste plaats om de technische gegevens.

En hier moet u in de eerste plaats rekening houden met deze feiten in de vergelijking:

 • de stroomvoorziening (12V-compressor, 230-volt-werking, enz.)
 • het stroomverbruik
 • de nuttige capaciteit
 • het koelvermogen (van … tot … °C)
 • voor thermo-elektrische materialen, het koelvermogen gemeten aan de omgevingstemperatuur
 • stahoogte (vooral voor koelkasten voor dranken)
 • luchtgeluidemissiewaarden in decibels
 • extra’s zoals een warmhoudfunctie
 • informatie over alternatieve werking met gas (trefwoord: “piëzo-ontsteking”)
 • het materiaal van de behuizing
 • de wijze van vervoer (eventueel met draaggreep zoals bij koelboxen)

Waar wil je de 12V koelkast heen brengen?

De afweging waar u een kleine koelkast of een campingkoelkast met 12V compressor kunt kopen, dient als hulpmiddel om de productselectie bij de vergelijking te beperken. 12V koelkasten uit de test zijn verkrijgbaar met een inhoud van enkele liters, maar even goed in het formaat van een gewone koelkast. Voor op kantoor zult u zeker eerder een design koelkast bestellen, terwijl u bij het volgende zwembadfeest ook een mini drankenkoelkast kunt bestellen, die ook in de online winkel verkrijgbaar is.

Wat kost een campingkoelkast?

Een campingkoelkast van 12 V kost al gauw enkele honderden euro’s, afhankelijk van het vermogen en de uitrusting. In ons onderzoek waren er al modellen onder de 100 euro, maar ook enkele van meer dan 1.000 tot 2.000 euro. De doorslaggevende factor is hier de kwaliteit van het toestel, de uitrusting en de prestaties.

Een ander punt is de grootte van de koelkast. Wilt u er een met een vries- en een koelgedeelte of heeft u veel ruimte in uw koelkast nodig? Deze factoren kunnen de prijs verder opdrijven en moeten zeker in aanmerking worden genomen.