Geplaatst op

Beste universele Afstandsbediening: Wat zijn de beste universele Afstandsbediening?

universele afstandsbedieningjpg

Een universele afstandsbediening is een praktische bedieningseenheid waarmee u snel en gemakkelijk verschillende alledaagse apparaten kunt bedienen, zoals audiosystemen, SAT-ontvangers, dvd-spelers, Blu-ray-spelers, home cinema-systemen, AV-ontvangers, televisies of set-top boxes.

Universele Afstandsbediening aanbevelingen :

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
SofaBaton U2 Universele afstandsbediening compatibel met Samsung Sharp LG Sony Toshiba, universele afstandsbediening voor Blu-ray/DVD-speler streaming-mediaspeler
 • Veelzijdige compatibiliteit: de Sofabaton U2...
 • Eenvoudige installatie: de Sofabaton U2...
 • Intuïtieve bediening: de Sofabaton U2...
 • Ergonomisch ontwerp: het ergonomische ontwerp...
 • Prijs-prestatieverhouding: de Sofabaton U2...
Bestseller No. 2
Universele afstandsbediening compatibel voor Samsung Smart-TV LCD LED UHD QLED 4K HDR-tv's, met Netflix, Prime Video, Rakuten-tv-knoppen
 • Nieuwste upgrade universele afstandsbediening...
 • Compatibel met alle voor Samsung-serie tv's...
 • Met NETFLIX, Prime-Video en Rakuten-TV...
 • Onze afstandsbediening is geüpgraded om u...
 • Speciaal voor Samsung afstandsbedieningen....
Bestseller No. 3
Universele afstandsbediening voor Samsung Smart TV BN59-01175N AA59-00603A AA59-00741A AA59-00786A AA59-00602A BN59-01247A AA59-00743A Compatibel met alle Samsung afstandsbediening
 • Compatibel met alle afstandsbedieningen voor...
 • Compatibele modellen: vervangende...
 • Verdere overdrachtsafstand, stabiele...
 • Door het geringe en compacte formaat is deze...
 • Gratis snelle verzending, 60 dagen garantie,...
Bestseller No. 4
One For All URC 7140 Essence 4 Universele afstandsbediening, Zwart
 • 1 afstandsbediening voor 4 eindapparaten...
 • Eenvoudige installatie – in slechts 3...
 • Combi Control – dankzij de automatisch...
 • LERFUNCTIE - Naast de eenvoudige installatie...
 • 100% compatibel – werkt gegarandeerd...
Bestseller No. 5
One For All Contour TV Universele Afstandsbediening TV - Bediening van TV/Smart TV - Werkt gegarandeerd met alle merken van de fabrikant - URC1210
 • PERFECTE VERVANGING VOOR OUDE OF KAPOTTE...
 • EENVOUDIG IN TE STELLEN - In slechts 3...
 • LEERFUNCTIE - Naast eenvoudige installatie...
 • 100% COMPATIBEL - Werkt gegarandeerd met alle...
 • KLANTENSERVICE Ga voor gedetailleerde...
SaleBestseller No. 6
One For All Universele afstandsbediening Smart Control 5 - Bediening van 5 apparaten - Werkt gegarandeerd met alle fabrikanten - Gratis app voor installatie - Geoptimaliseerd voor Smart TV URC7955
 • 1 AFSTANDSBEDIENING OM 5 APPARATEN TE...
 • Unieke NetTV-knop - streamingdiensten zoals...
 • GRATIS APP VOOR INSTALLATIE VIA SMARTPHONE -...
 • DRIE SMART ACTIVITY-MODI - Tv kijken, films...
 • Omdat de AV-knop bedoeld is om de ingang van...

Prijs:

Een universele afstandsbediening kan worden gevonden in verschillende prijscategorieën. Het bedieningselement mag niet te duur zijn, maar ook niet extreem goedkoop. Een zeer goede One For All-afstandsbediening met knopbediening is al vanaf 15 euro te koop.

Ergonomie en ontwerp:

De universele afstandsbediening heeft idealiter een ergonomische vorm en een eenvoudig ontwerp. In het beste geval heeft de afstandsbediening een zachte coating op de achterkant, die zorgt voor een comfortabele grip op het bedieningselement.

Kenmerken:

De universele afstandsbediening moet voorzien zijn van een gemakkelijk af te lezen LCD-display en een achtergrondverlichting of knopverlichting hebben. Als de afstandsbediening alleen moet functioneren als vervangende afstandsbediening, dan volstaan minimale functies.

Vakmanschap:

Ook de kwaliteit van de afwerking moet onder de loep worden genomen. De meeste universele afstandsbedieningen zijn gemaakt van robuuste kunststof en hebben een mat oppervlak.

Operatie:

De All For One afstandsbediening moet zo eenvoudig mogelijk in te stellen of te programmeren zijn. Daartoe is het voordelig als een gedetailleerde handleiding bij de levering is inbegrepen, waarin de instelling van het bedieningselement gedetailleerd wordt beschreven.

voordelen en nadelen

Gewoonlijk heeft een programmeerbare afstandsbediening een geïntegreerde databank waarin opdrachten voor besturingscodes voor veel verschillende apparaten worden opgeslagen. De bedieningscommando’s staan in de handleiding van het betreffende apparaat. De code wordt ingevoerd in de afstandsbediening.

In sommige gevallen specificeren de fabrikanten van apparaten ook verschillende besturingscommando’s voor de programmering. Als dit het geval is, hebt u verschillende commando’s nodig om de juiste code voor het geselecteerde model te vinden. Op de productmarkt kunt u echter ook kiezen voor universele afstandsbedieningen die automatisch zoeken naar de juiste code voor het gekozen model. Dit soort universele afstandsbedieningen zijn echter vrij duur.

Bij de goedkopere universele controles kan de interne databank niet worden gewijzigd. Indien het met de universele afstandsbediening te bedienen apparaat niet in de database voorkomt, moet men een geschikt alternatief zoeken. Daarom is het, voordat u een All For One-afstandsbediening koopt, heel belangrijk om na te gaan of de gebruikte apparaten compatibel zijn met de gewenste universele afstandsbediening.

Deze informatie is te vinden in het productoverzicht, in de gebruiksaanwijzing of op de directe website van de productfabrikant. Een adaptieve universele afstandsbediening is bijna altijd uitgerust met een geïntegreerde infraroodzender en een infraroodontvanger. Dankzij deze functies kunnen deze apparaten signalen en informatie van de originele afstandsbediening ontvangen. Maar zelfs als de apparaten niet meer de originele afstandsbediening hebben, kunnen ze worden aangesloten op vele universele afstandsbedieningen.

De afzonderlijke apparaten worden gewoonlijk via een TV-toestel aangesproken. Alle andere apparaten moeten ook duidelijke afkortingen hebben.

Voeding:

In de meeste gevallen wordt een universele afstandsbediening gevoed door AA- of AAA-batterijen. Er zijn ook bedieningselementen die worden gevoed door een Li-ion batterij. In elk geval moet u voor de aankoop nagaan hoe duur de batterijen kunnen zijn. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit kunnen de kosten vrij hoog oplopen.

Wat vervangbare batterijen betreft, moet u er rekening mee houden dat de besturingseenheid haar programmering kan verliezen als de batterijen worden vervangen. Er zijn echter ook apparaten op de markt met een onveranderlijk geheugen.

Heel praktisch is het gebruik van universele afstandsbedieningen die voorzien zijn van een eigen oplaadstation. Met deze apparaten kunt u er zeker van zijn dat eenmaal aangeleerde functies niet meer verloren gaan.

Hoe het werkt:

De meeste universele afstandsbedieningen die tegenwoordig op de productmarkt verkrijgbaar zijn, werken met infraroodtechnologie. Deze technologie vereist dat u de universele afstandsbediening precies op het te bedienen apparaat richt. Naast All For One-afstandsbedieningen met infraroodtechnologie zijn er ook radiogestuurde afstandsbedieningen die geen direct visueel contact met het te bedienen apparaat vereisen. Radiogestuurde afstandsbedieningen kunnen dus heel goed worden gebruikt voor het programmeren van apparaten die zich in een andere ruimte bevinden. Voorwaarde is dat op elk te besturen apparaat een extra radio-ontvanger aanwezig is.

Voordat u een universele afstandsbediening koopt, moet u daarom altijd eerst nagaan met welke technologie de vorige afzonderlijke bedieningselementen werken. In de meeste gevallen gaat het om infraroodtechnologie. Natuurlijk kan ook worden gewerkt met de tot nu toe gebruikte technologie.

Operatie:

Afstandsbediening in de handEen klassieke afstandsbediening heeft een aantal verschillende knoppen die bedieningscommando’s moeten doorgeven. Op de huidige productmarkt zijn er echter ook nieuwere versies van apparaten die het volledig zonder knopbediening stellen. Afhankelijk van de afstandsbediening zijn een aantal verschillende bedieningsmogelijkheden beschikbaar.

Enerzijds is er de klassieke knopbediening en anderzijds is er de zogenaamde touchscreen universele afstandsbediening. Ondanks de innovatieve vooruitgang zijn afstandsbedieningen met knoppen nog steeds erg populair en ook wijdverbreid. Zij worden vooral gekenmerkt door een gunstige prijs-prestatieverhouding en hebben bovendien een zeer laag batterijverbruik.

Een ander voordeel van een afstandsbediening met drukknop is dat de afzonderlijke bedieningseenheden na verloop van tijd ook bij slecht zicht kunnen worden gevoeld en uitgevoerd. Voor dit geval zijn er echter ook universele afstandsbedieningen met geïntegreerde achtergrondverlichting.

Een afstandsbediening met aanraakscherm heeft het grote voordeel dat de lay-out van het geïntegreerde LCD-scherm individueel kan worden gewijzigd. Voor bepaalde apparaten kunt u speciale bedieningssymbolen op de universele afstandsbediening met aanraakscherm definiëren en de kleur ervan aan uw eigen voorkeuren aanpassen.