Geplaatst op

Combimagnetron met pizzafunctie: Wat zijn de beste combimagnetrons met pizzafunctie?

Wat zijn de beste combimagnetrons met pizzafunctie?

Iedereen die ooit heeft geprobeerd een pizza te bereiden in een solo magnetron kent het middelmatige resultaat van zo’n bereiding. Maar er is een andere manier! Tegenwoordig zijn er speciale combimagnetrons met pizzafunctie (ook bekend als Crisp-functie), waarmee pizza’s veel krokanter en lekkerder worden. Een combimagnetron met pizzafunctie kan een lonende investering zijn. Hieronder staan de beste aanbevelingen.

Combimagnetron met pizzafunctie Aanbevelingen:

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Panasonic NN-GT47KMGPG Combi magnetron (1000 watt, met grill, inverter magnetron, 31 liter) zilver
 • Grillmagnetron: combineer verschillende...
 • 24 praktische automatische programma's: de...
 • Slimme energie besparen: met de...
 • Turbo-ontdooien – verschillende gerechten...
 • Afmetingen ovenruimte (b x h x d): 24,7 x...

Hoe goed worden pizza’s in een magnetron met pizzafunctie?

Het hangt allemaal af van wat u uiteindelijk meet van het bakresultaat. Als u dit bijvoorbeeld vergelijkt met een normale solo magnetron, dan is er echt een wereld van verschil. Maar het resultaat hangt ook sterk af van het betreffende model en zijn uitrusting, vermogen en (combineerbare) verwarmingsmodi. In principe kan het pizzaresultaat echter worden vergeleken met dat van een conventionele oven.

Hoewel een magnetron met pizzafunctie vooral geschikt is voor diepvriespizza’s, kunnen zelfgemaakte pizza’s ook heerlijk zijn. Als u echter een perfecte, knapperige pizza verwacht met een stevige, sappige topping net als uw favoriete Italiaan zult u teleurgesteld zijn. Voor zulke bakresultaten heb je een speciale pizzaoven nodig.

De voor- en nadelen van een combimagnetron met pizzafunctie

Voordelen:

 • snelle bereiding van pizza
 • mobiel gebruik (b.v. camping, tuin, kantoor)
 • weinig ruimte nodig door zijn compactheid
 • alternatieve oplossing voor vervanging van de oven

nadelen:

 • duurder dan een normale solo microgolfoven
 • slechter bakresultaat dan een goede oven
 • grotere pizza’s niet mogelijk met veel modellen

Waarop moet worden gelet bij de aanschaf van een combimagnetron met pizzafunctie?

Als u een magnetron met pizzafunctie wilt kopen, moet u rekening houden met het volgende:

Belangrijk bij een dergelijke aankoop is, onder andere, de respectieve capaciteit. Dit geldt niet alleen voor de kookkamer, maar ook voor de grootte van het draaiplateau. Als het apparaat te klein is, kan het zijn dat er niet genoeg ruimte is voor de diepvriespizza. Het resultaat is dat de pizza niet kan draaien in de magnetron, wat op zijn beurt geen goed bakresultaat oplevert. Maar u moet bij zo’n aankoop ook op de accessoires letten. Tot slot behoort onder meer een bijgeleverd pizzabord (pizzabak) of een speciale pizzasteen niet noodzakelijk tot de leveringsomvang. Er zouden dus opnieuw extra kosten ontstaan, aangezien dit afzonderlijk zou moeten worden aangekocht (indien gewenst en ook aanbevolen).

Wat kost een combimagnetron met pizzafunctie?

Afhankelijk van de functies en de kwaliteit, kunt u meestal een magnetron met pizzafunctie krijgen voor tussen de 100 en 400 euro. Er zijn echter ook modellen waaronder diverse inbouwapparaten waarbij u gemakkelijk in het viercijferige bereik komt.

Magnetrons met passende extra functies (combinatiefunctie)

Tegenwoordig behoren magnetrons bijna tot de basisuitrusting van elke keuken en zijn ze niet meer weg te denken uit de keuken. Met zo’n praktisch hulpje kan bijna elk denkbaar gerecht in een paar seconden worden opgewarmd, en dat nog energiezuiniger dan een oven ooit zou kunnen. Maar de toestellen van vandaag kunnen veel meer. In tegenstelling tot een solomagnetron (zonder speciale extra functies), kunnen de zogenaamde combimagnetrons zich meten met menig oven. Deze toestellen combineren verschillende functies, zoals hetelucht-, convectie- en zelfs grillfuncties. Dienovereenkomstig uitgerust kunnen combimagnetrons ook fungeren als volwaardige vervanger van ovens, bijv. voor te kleine keukens, op kantoor of voor eenpersoonshuishoudens maar ze zijn ook uiterst praktisch om te gebruiken op vakantie (zoals op de camping).

Microgolfoven met pizzafunctie in detail

Combimagnetron met pizzafunctie

InformatieDe combinatie van magnetron en pizza is over het algemeen een “no go” tenminste als het verder gaat dan het opwarmen van de pizza van de vorige dag. Als je een diepvriespizza alleen in de magnetron probeert te bereiden, krijg je vaak een tamelijk zachte, doorweekte en ongebakken pizza, die met een beetje geluk alleen echt helemaal gebakken is met andere woorden: oneetbaar en dus een afknapper.

Om van een microgolfoven een pizzaoven te maken en een knapperig en heerlijk bakresultaat te bereiken, heeft hij een overeenkomstige pizzafunctie nodig.

Omdat pizza een van de populairste gerechten in dit land is, hebben talrijke fabrikanten hierop gereageerd en kiezen zij steeds vaker voor een combimagnetron met pizzafunctie. Deze apparaten hebben een voorinstelling (programma) voor pizza’s, die is afgestemd op de speciale vereisten van het bakken van pizza’s. Vaak zijn combimagnetrons met pizzafunctie ook uitgerust met diverse accessoires zoals pizzaborden, pizzaschalen of pizzastenen, die het bakresultaat nog verbeteren door de pizzabodem bijzonder krokant en knapperig te maken.

Een magnetron met pizzafunctie heeft een speciaal programma, dat meestal de grill- en magnetronfunctie combineert en een navenant goed bakresultaat bereikt. Het enige wat u hoeft te doen is uw pizza op de draaischijf te leggen, het programma te kiezen, het gewicht van de pizza in te voeren en klaar is Kees.

Afhankelijk van het model en de apparatuur zorgt een pizzaprogramma ervoor dat bijvoorbeeld een diepvriespizza eerst wordt ontdooid en vervolgens op middelhoog niveau wordt gebakken. Tot slot schakelt het apparaat over op de grill, zodat de pizza mooi bruin en knapperig wordt.

Het bakresultaat van een dergelijke microgolfoven met pizzafunctie hoeft meestal niet te worden verstopt in vergelijking met een conventionele oven.

Pizza bakken in de magnetron wat zijn de basisvereisten?

Om echt een lekkere pizza in de magnetron te kunnen bereiden, moet het apparaat over de juiste apparatuur beschikken.

Ten minste één van deze verwarmingsmodi moet beschikbaar zijn:

 • Hete lucht functie
 • Convectiefunctie
 • Kieuwfunctie (met bijbehorend wattage)

Info: Een magnetron met grillfunctie levert hier waarschijnlijk de beste pizzaresultaten, maar ook met convectie/hete lucht zijn heerlijke pizza’s mogelijk mits ze zowel boven- als onderwarmte hebben (dus allebei).

Conclusie

Een combimagnetron met pizzafunctie is een absolute “must have” voor alle pizzafans die snel een lekkere pizza willen bereiden. Als u toch al van plan bent een magnetron te kopen, kunt u beter een paar euro meer investeren en een apparaat met de juiste uitrusting aanschaffen.