Geplaatst op

Beste Daglens: Wat zijn de beste Daglens?

Dragers van daglenzen hebben uiteenlopende redenen om niet voor maand- of weeklenzen te kiezen. Enerzijds zijn er brildragers of gebruikers van hoogwaardige maandlenzen die hun daglenzen alleen gebruiken om te sporten. Aangezien het vaak zeer goedkope daglenzen zijn voor een paar uur, zijn wij geneigd deze toepassing minder te overwegen.  Aangezien we het hebben over de beste kwaliteit daglens, ligt de nadruk op de veeleisende lensdrager. Als u een toplens wilt en dan ook nog zonder verzorgingsproducten wilt doen, d.w.z. dat u elke dag een verse lens nodig heeft, dan heeft u nu keuze te over. De beste daglenzen zijn gebaseerd op silicone-hydrogel, maar de constructie van de lenzen is totaal verschillend. Daarom willen wij eerst ingaan op silicone-hydrogel als materiaal voordat wij de toepassing ervan in verschillende daglenzen bekijken.

Daglens aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
ADORE Daglenzen groen - gekleurde groene contactlenzen - daglenzen - Pack van 10 lenzen
 • ADORE Daglenzen groen - gekleurde groene...
 • PRECIOUS PEARL: Voor degenen die de...
 • Onze TRIMESTRE kleurlenzen zijn verkrijgbaar...
 • Comfort en duurzaamheid: De gekleurde Adore...
 • Gecertificeerd Italiaans merk: Adore is een...
Bestseller No. 3
ADORE GIORNO HAZEL gekleurde contactlenzen bruin - daglenzen - Pack 10 lenzen
 • ADORE Daglenzen groen - gekleurde groene...
 • PRECIOUS PEARL: Voor degenen die de...
 • Onze TRIMESTRE kleurlenzen zijn verkrijgbaar...
 • Comfort en duurzaamheid: De gekleurde Adore...
 • Gecertificeerd Italiaans merk: Adore is een...
Bestseller No. 5
ADORE GIORNO HAZEL gekleurde contactlenzen bruin - daglenzen - Pack 2 lenzen
 • Enchanting Collection: Voor degenen die op...
 • Onze TRIMESTRE kleurlenzen zijn verkrijgbaar...
 • Comfort en duurzaamheid: De gekleurde Adore...
 • Gecertificeerd Italiaans merk: Adore is een...
Bestseller No. 6
ACUVUE Moist 1-Day daglenzen voor gevoelige ogen en mensen met een allergie, contactlenzen met -4,25 dpt en BC 8.5, uv-bescherming en comfortabel draaggevoel, 90 lenzen
 • Onbezorgd door het dagelijks leven: het...
 • Van 's ochtends tot 's avonds genieten van...
 • Tegen irritatie: De LACREON technologie maakt...
 • Om de ogen tegen schadelijke straling te...
 • Omvang levering: 90 zachte contactlenzen...

Silicone hydrogel het materiaal van de beste

Na aanvankelijk harde contactlenzen werden in de jaren tachtig zachte hydrogel contactlenzen in massaproductie mogelijk. Dit materiaal is geoptimaliseerd, voorzien van coatings en aangepast aan specifieke toepassingen door het watergehalte te variëren. Toch kan slechts een bepaalde waarde van zuurstofdoorlaatbaarheid (gemeten als DK/waarde) worden bereikt met klassieke hydrogel. Als optimale waarde wordt 90 naar boven opgegeven, klassieke hydrogel daglenzen halen vaak maar 30 DK/t. We kennen deze daglenzen als goedkope aanbiedingen (Dailies Aquacomfort Plus, Biomedics 1-Day Extra) en ze zijn geen probleem voor gebruik per uur tijdens het sporten.

Dus voor lange dagen en optimale ooggezondheid heb je een hoger zuurstofgehalte nodig en dat kan alleen siliconen hydrogel. Silicone hydrogel daglenzen werden voor het eerst gebruikt als materiaal voor maandlenzen en bereiken DK-waarden tot 150

MyDay Daily Disposable van CooperVision

Comfortabel zonder toevoegingen.

MyDay daily Disposable daglenzen

Zeer zacht door nieuwe Smart Silicone™

Goede zuurstofdoorlaatbaarheid met 100 DK bij 54% watergehalte

Geen bevochtigingsmiddelen voor meer compatibiliteit

Met de MyDay daily disposable silicone hydrogel lens zet CooperVision haar succesvolle strategie voort om te vertrouwen op pure silicone hydrogel zonder extra coatings. In ruil daarvoor kon de fabrikant de silicone-hydrogel veel zachter maken. Samen met het middelhoge watergehalte van 54% slaagt de My-Day erin een goed compromis te vinden tussen het beste comfort en goede zuurstofwaarden. Natuurlijk is de MyDay geen revolutionaire lens, maar door het prijsbeleid wordt de MyDay waarschijnlijk de meest betaalbare SiH daglens in de nabije toekomst. De lens is nog vrij nieuw op de markt, maar een blik op de Biofinity (een van de beste maandlenzen) van CooperVision laat de richting zien.

Proclear 1-Day van CooperVision

Ongeveer 8-10% van de contactlensdragers kan niet overweg met silicone hydrogel contactlenzen. Er is echter een oplossing voor zulke gevoelige ogen: de Proclear 1-Day daglens van CooperVision. Deze daglens is biocompatibel. Door toevoeging van fosforylcholine wordt de contactlens herkend als lichaamseigen stof. Dit voorkomt de gebruikelijke lichaamsvreemde reacties en irritatie die met contactlenzen gepaard gaan.

Helaas is de zuurstofdoorlaatbaarheid zeer laag met een DK-waarde van 28. Daarom wordt deze contactlens alleen aanbevolen voor draagtijden tot 8 uur per dag. Toch zorgt het hoge watergehalte van 60% voor een aangenaam gevoel in het oog, vooral bij het inzetten van de lens. Ook voorkomt het niet-ionische oppervlak afzettingen op de contactlens.

Omdat de Proclear 1-Day al enige tijd op de markt is, is er een extra versie als multifocale daglens. Dankzij de geïntegreerde leeskracht kunnen presbyopische contactlensdragers met de Proclear 1-Day Multifocal ook daglenzen gebruiken. In het algemeen, en hier in het bijzonder, is een professionele aanpassing van de daglens vereist. 

Dus wat is de beste daglens?

Helaas is er geen algemeen antwoord op deze vraag. De beste contactlens is altijd de lens die het beste bij uw eigen oog past. En dit kan alleen worden bepaald met behulp van een professionele contactlensaanpassing. Elk van de genoemde daglenzen heeft zijn sterke punten, en vooral de eerste drie producten zijn bijzonder goed in het leveren van zuurstof.

Andere hoogwaardige daglenzen

1 dag Acuvue TruEye van Johnson&Johnson

Eerste daglens van silicone hydrogel.

Als eerste daglens van silicone-hydrogel zette de 1-Day Acuvue TruEye de concurrentie op scherp. Uitgerust met de HYDRACLEAR® technologie van de Acuvue Oasys maandlenzen is de TruEye een absolute toplens voor dagelijks gebruik. HYDRACLEAR zorgt voor een zeer glad oppervlak en dus voor een goede bevochtiging van de contactlens. Het hoge percentage bevochtigingsmiddel polyvinylpyrrolidon (PVP), dat de silicone hydrogel ook bevat, maakt van de TruEye een comfortabele contactlens, zelfs na zeer lang dragen. 

Zoals gebruikelijk heeft Johnson&Johnson de lens voorzien van geïntegreerde UV-bescherming, die bijna alle UV-A en UV-B straling wegfiltert.

Inmiddels vervangen door de Acuvue Oasys 1-Day, is de TruEye nog steeds een absoluut aan te bevelen dagelijkse lens.