Geplaatst op

Combimagnetron inbouw: Wat zijn de beste inbouwmagnetrons?

Wat zijn de beste inbouwmagnetrons?

De wereld kan in twee groepen worden verdeeld: Mensen die de extra functies van een magnetron gebruiken en mensen die gerust zonder kunnen. Behoort u tot de tweede groep, dan kunt u zonder aarzelen een goedkoop model uit onze produkttabel kopen. Als u echter ook iets wilt grillen of de stoom- en heteluchtfuncties wilt gebruiken, is het de moeite waard onze producttabel eens nader te bekijken. Daar vindt u de functiemogelijkheden van elke afzonderlijke inbouwmagnetron, en ouders opgelet! informatie over de vraag of de fabrikant het model met een kinderslot heeft uitgerust.

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Whirlpool AMW 730/IX Inbouwmagnetron, combi-magnetron, 31 l, 1000 W, draaibaar, aanraakgevoelig, roestvrij staal
 • 31 l, 1000 W, Grill 800 W-6è Sinne...
 • Voltage: 230 volt
 • Invoersysteem: Muis, Toetsen
Bestseller No. 2
Siemens BF525LMS0 Einbau-Mikrowellengerät edelstahl
 • Draaitafel
 • Verlichting binnenin
 • Ingebouwd display
 • Geïntegreerde klok
 • Ontdooifunctie
Bestseller No. 4
Bosch Elettrodomestici BEL623MB3 Serie 2 Onderbouw-magnetron, 60 x 38 cm, zwart
 • Automatische kookprogramma's: eenvoudig koken...
 • Magnetronfunctie: bespaar tijd bij het...
 • Rood digitaal led-display: eenvoudig en...
 • Ledverlichting: perfecte verlichting van...
 • Zijdelingse ritssluiting: ideaal voor...

Koopadvies voor de beste inbouwmagnetrons: Vind uw persoonlijke testwinnaar met onze hulp!

U wilt genieten van de handige functies van een magnetron, maar het design van uw keuken niet tenietdoen? Dan zijn inbouwmagnetrons de oplossing voor u. De apparatuur past optisch bij de keukenfronten en integreert zich harmonieus in het design.

Inbouwmagnetrons, ook wel integreerbare magnetrons genoemd, zijn verkrijgbaar met dezelfde functies die conventionele apparaten bieden.

Met een magnetron bespaart u tijd en warmt u voedsel in een mum van tijd op. Is de vis nog bevroren? Geen probleem, de ontdooifunctie van de keukenmachine zorgt ervoor dat de maaltijd pas vier uur later klaar is.

Inbouw-magnetron-testIn de meeste Duitse huishoudens is de magnetron niet meer weg te denken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij de planning van nieuwe keukens de apparaten steeds vaker als inbouwmodel in de keukenblokken worden geïntegreerd. In plaats van stiefmoederlijk en onooglijk te kijken naar een plaats ergens in de keuken, kunnen ingebouwde magnetrons van vele fabrikanten in stijl worden ondergebracht.

Ontdek welke soorten inbouwmagnetrons er zijn, welke kenmerken ze hebben en waar u op moet letten bij het kopen in onze inbouwmagnetronvergelijking.

Welke soorten inbouwmagnetrons zijn er?

In de eerste plaats verschillen de inbouwapparaten niet veel van elkaar wat de integratie in de keuken betreft. Daarom willen wij aan het begin van onze vergelijking een duidelijk onderscheid maken met vrijstaande toestellen, waarop wij hier verder niet zullen ingaan. Er is echter nog een tussenoplossing, de zogenaamde onderbouwmicrogolfoven. Een directe vergelijking van de modellen:

Een onderbouw magnetron is een charmant alternatief voor conventionele modellen om achteraf in te bouwen in een bestaande keuken. Ze worden op het bovenblad onder een kast gemonteerd. Zo nemen ze nergens onnodig plaats in en zijn ze gemakkelijk te bereiken.

Veel eenvoudige magnetrons kunnen op deze manier worden geplaatst met bijpassende beugels en schroeven. Meestal passen ze echter niet echt in het keukenfront, zodat ze altijd een vreemd voorwerp lijken.

De Combimagnetron inbouw wordt vaak geïntegreerd in hoge kasten of bovenkasten. Het corpus verdwijnt in de kast, zodat uiteindelijk alleen het front zichtbaar blijft net als bij een fornuis of vaatwasser.

Inbouwmagnetrons zijn niet alleen populair in chique, nieuwe designkeukens, maar de inbouwvariant is ook een groot voordeel in zeer kleine keukens.

Bespaar veel ruimte door te kiezen voor een combimagnetron inbouw. Echt goede toestellen kunnen zelfs de oven vervangen.

Wie meer wil weten over de gedetailleerde kenmerken van combimicrogolven, moet de ingebouwde microgolftest van Stiftung Warentest lezen, waarin combimicrogolven expliciet worden behandeld.

Welke kenmerken hebben de beste inbouwmagnetrons?

Combimagnetron inbouw

Als u overweegt een inbouwmagnetron aan te schaffen, moet u zich van tevoren op de hoogte stellen van de uitgebreide functies en het prestatievermogen ervan.

Behuizing en bediening

Alle apparaten in onze vergelijking hebben een behuizing van robuust, aantrekkelijk en gemakkelijk schoon te maken roestvrij staal. De meeste ingebouwde magnetrons zijn van roestvrij staal, terwijl de zwarte en witte magnetrons meestal vrijstaande apparaten zijn.

Een combimagnetron inbouw is zeer geschikt om te integreren in het design van uw keuken.

Sommige zijn uitgerust met handgrepen om de deur te openen, terwijl andere modellen op druk reageren en opengaan. De bedieningsorganen zijn duidelijk gerangschikt en gemakkelijk te bereiken, gewoonlijk aan de rechterzijde, hoewel sommige types ook gebruik maken van een balk boven de deur. Met knoppen, knoppen en een display kunt u kooktijden instellen of specifieke programma’s selecteren.

Stroomvoorziening en draaitafel

Het vermogen van inbouwapparaten varieert van 750 tot 1.000 watt, waarvan de meeste in vijf trappen kunnen worden geregeld. De grootte van de kookkamer van microgolfovens is gerelateerd aan hun totale afmetingen. Minimagnetrons beginnen bij een inhoud van 17 liter, terwijl grotere versies tot 32 liter kunnen bevatten.

Fabrikanten passen de diameters van de draaiplateaus waarop voedsel in voor de magnetron geschikte schalen wordt geplaatst, aan de afmetingen van de kookkamer aan, zoals blijkt uit de geïntegreerde microgolfproeven. Bovendien hebben de verschillende ingebouwde microgolftoestellen bijna allemaal een ontdooifunctie. De situatie is echter anders voor de volgende functies:

 • Grill functie
 • Stoomkookfunctie
 • Hete lucht functie

De Combimagnetron inbouw als ovenvervanger en hete lucht modellen

Hier moet u, voordat u een aankoopbeslissing neemt, in detail bekijken hoe u van plan bent uw magnetron in de toekomst te gebruiken. Als de oven moet worden vervangen, moet u zich meer functies veroorloven dan wanneer u slechts af en toe een gerecht wilt opwarmen.

Er zijn ook inbouwmagnetrons zonder draaiplateau, deze inbouwmagnetrons verhitten het voedsel met hete lucht. Zelfs zonder de roterende plaat zorgt de hete lucht ervoor dat alle kanten gelijkmatig worden verhit.

Gewicht en afmetingen

Het gewicht van de keukentoestellen in de vergelijking varieerde tussen 12 en 20 kg, hetgeen gewoonlijk sterk samenhangt met de respectieve afmetingen. Veel belangrijker voor de installatie zijn echter vaak de afmetingen van de inbouwmagnetron, zodat deze daadwerkelijk in de keuken kan worden geïntegreerd. Ingebouwde magnetron testen tonen aan: Gebruikelijk zijn inbouwmagnetrons van 60 cm voor de wandunit, terwijl er ook diverse andere formaten zijn.

Tip: Let er bij de keuze van uw inbouwmagnetron op dat u de juiste afmetingen kiest en deze ook herkent. Als u lengte, hoogte en breedte door elkaar haalt, kunt u snel een miskoop doen. De afmetingen 32,0 x 59,5 x 38,2 cm betekenen in de meeste gevallen: 32 cm lengte, 59,5 cm breedte en 38,2 cm hoogte. Helaas bestaat er geen bindende norm, maar een vergelijking met de afbeeldingen van het product kan hier helpen en verwarring voorkomen.

Als u een nieuwe keuken plant in samenwerking met een keukenstudio of een meubelzaak, kunnen de keukenplanners u deze zorgen uit handen nemen en u passende varianten voorstellen. Als u de keuken zelf plant en bouwt, moet u nauwgezet letten op de afmetingen van de inbouwmagnetrons, zodat alles uiteindelijk ook echt past.

Houd er rekening mee dat de Combimagnetron inbouw met frame en roestvrij stalen front precies in het front zijn geïntegreerd, zodat er geen lelijke tussenruimtes ontstaan. De voordelen van het inbouwen van een microgolfoven liggen voor de hand.