Geplaatst op

Schaakcomputer kind: Wat zijn de beste kinderen schaakcomputer?

Wat zijn de beste kinderen schaakcomputer?

Schaakcomputers zijn geweldige machines waarmee je je lang en met plezier kunt bezighouden. Met deze apparaten kunt u trainen en leren schaken. Schaakcomputers zijn ook zeer geschikt om met elkaar te spelen. De toestellen zijn beschikbaar voor alle leeftijdsgroepen en kunnen door iedereen gemakkelijk worden bediend. U moet echter wel van tevoren de gebruiksaanwijzing lezen, dat bespaart u veel tijd. Hier is een overzicht van de verschillende schaakcomputers en voor allen zijn er ook uitvoerige artikelen, waarnaar wij hebben gelinkt.

Schaakcomputer kind aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Schaak Schaak Set Magnetische Schaak Set Crystal Glass Chess Set met opklapbare zwart-witte schaakbord for kinderen en volwassenen (13.8") Schaakset (Color : 7.9 * 7.9)
 • IDEALE BEGINERSCHAAKSET VOOR KINDEREN. Dit...
 • □ Het leven verrijken en het denken...
 • □ Materiaal: het schaakmateriaal is Craft...
 • □ Exquisite vakmanschap en prachtige vorm:...
 • □ Einlaid Flanel: Flanel kan vrij worden...
Bestseller No. 2
HIZLJJ Schaakset Schaakbord Beginner Kinderen Zwart En Wit Pion Massief Schaakcomputer - Schaakset
 • MENTAL workout met het klassieke strategie...
 • Schaken spelen kan het denken van uw baby...
 • 360 graden polijsten is glad en zonder...
 • Onderwijs en plezier, leren denken,...
 • Hoge temperatuur thermische...
Bestseller No. 3
Schaakset Magnetische reizen spraak schaak academie boards sets, elektronische praten schaakcomputer set, computer schaken oefenen tactiek for kinderen volwassenen Puzzel spel
 • Het schaakspel is absoluut een geweldig...
 • Schaakleraar: spraaksysteem onderwijzen....
 • Geschikt voor: praten over schaken en...
 • Meerdere modi: 12 schaakmodi en 30 unieke...
 • Meerdere spellen: 8 uitdagende puzzelspellen!...
Bestseller No. 4
Millenium Karpov Schachschule
 • Interactieve schachtraining met 100 vooraf...
 • Spraakfunctie en menunavigatie in Duits en...
 • Talrijke moeilijkheidsniveaus voor alle games...
 • Inclusief schachlesboek Karpov Schachschule...
Bestseller No. 5
Lexibook CG1300 Elektronisch schaakspel met gevoelig speelbord
 • Compleet en progressief: 64...
 • Gevorderd: Evaluatie van de prestatie door...
 • Het volgen van de slagen wordt mogelijk...
 • Stand ‘TRAINING’ (perfectionering): Geeft...
 • Kent het spel in 50 slagen, de Pat stelling,...
Bestseller No. 6
Ravensburger Minecraft Builders & Biomes Strategy Board Game for Kids & Adults Age 10 Years Up (Base Game) - 2 to 4 Players
 • Voor kinderen en volwassenen vanaf 8 jaar
 • 2 - 4 spelers
 • 30 - 60 min speeltijd
 • Stort je in een gloednieuw minecraft...
 • Wat is leuker dan spellen spelen met mensen...

Belangrijk: Geen schaakcomputertest of testwinnaar, maar vergelijkingen en belangrijke kenmerken.

Wij presenteren hier geen schaakcomputertest of testwinnaar, omdat je deze apparaten niet met elkaar kunt vergelijken in een categorie. Sommige kun je vergelijken, maar de meeste toestellen zijn zo verschillend dat je ze niet met elkaar kunt vergelijken.

Daarom tonen wij hier de schaakcomputers met al hun facetten en stellen wij ze hier voor met de belangrijkste kenmerken en voordelen. Op deze manier kunt u de verschillende schaakcomputers vergelijken en de beste voor u kiezen.

Conclusie: Schaakcomputer overzicht en vergelijking

Zelfs onder de schaakcomputers zijn er verschillende apparaten en ze zijn allemaal verschillend. Elk toestel heeft zijn voor- en nadelen en ook wat de prijs betreft verschillen ze soms aanzienlijk.

Dit is een kort overzicht van de verschillende schaakcomputers. Via de links kunt u alle toestellen in detail bekijken. De artikelen zijn gedetailleerder en daar kunt u ook meer te weten komen over de toestellen.

Hoe werkt een schaakcomputer?

Schaakcomputer kind

Vanuit het oogpunt van de gebruiker is een schaakcomputer gewoon een schaakbord, dat ook is uitgerust met een beeldscherm en enkele knoppen (en eventueel andere elementen). Dus na het starten van het spel via de gebruikersinterface (mits de speler wit heeft) kunnen de stukken gewoon verplaatst worden. De velden zijn meestal drukgevoelig, zodat de zetten al direct in de Kinder schaakcomputer kunnen worden ingevoerd door eenvoudig de betreffende zet op het bord uit te voeren. Dit bespaart de gebruiker de vaak vermoeiende taak van het omgaan met de zogenaamde algebraïsche notatie, waarin de schaakzetten in de club worden uitgeschreven, vooral voor beginners.

Dit wordt ook wel een sensorbord genoemd, dat automatisch de zetten van de speler kan detecteren. Bij sommige oudere en goedkopere modellen moeten de bewegingen echter nog met de hand in de computer worden ingevoerd. Zodra een zet is gedaan, denkt de schaakcomputer een tijdje na en kondigt dan zijn tegenzet aan. Dit kan gebeuren in de vorm van algebraïsche notatie op het LED-display of, bij veel moderne modellen, door middel van LED’s die in het bord zijn ingebouwd.

Om een zet aan te geven, knippert eerst de diode waarop het te verplaatsen stuk is geplaatst, en vervolgens de diode van het veld waarop het stuk moet worden geplaatst. De gebruiker doet dan de zet, die door de schaakcomputer wordt geregistreerd. De computer wacht dan op de volgende zet van zijn eigenaar. De spelsituatie wordt vaak becommentarieerd met berichten op het display (b.v. stuurman, computer geeft het op), sommige modellen spelen desgewenst ook passende geluidseffecten of spraakuitvoer af. Het hart van de schaakcomputer is de processor, waarop onder andere ook de software draait voor het analyseren van de stelling en het berekenen van de beste zet in de betreffende situatie, de zogenaamde engine.

Ook deze software is in de loop der jaren gestaag verbeterd. Zo hanteert de schaakcomputer verschillende benaderingen voor de strategische beoordeling van de stelling. Eerdere engines daarentegen hadden gewoonlijk karakteristieke zwakheden in het inschatten van bepaalde posities, die vindingrijke spelers konden uitbuiten om te winnen. Natuurlijk kan dit ook nu nog voorkomen, vooral bij goedkopere schaakcomputers, maar het is meestal te verwaarlozen voor de beginner die alleen van tijd tot tijd een partijtje tegen de machine wil spelen.

Voordelen en toepassingsgebieden

Een schaakcomputer is ideaal om snel en gemakkelijk een partij te spelen tegen een elektronische tegenstander die uw eigen vaardigheden uitdaagt. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk een voldoende speelsterkte van het toestel. Maar zo’n apparaat kan ook worden gebruikt als aanvulling op de eigen schaaktraining, mits het over de juiste trainingsprogramma’s beschikt. Vergelijkbaar met spelconsoles, die het de gebruiker in sommige gevallen veel gemakkelijker maken om het desbetreffende spel te beginnen met een zo eenvoudig mogelijke bediening in vergelijking met PC-software, is ook de schaakcomputer een apparaat dat idealiter bijzondere eisen stelt aan de gebruiker in het spel, maar niet in de configuratie van het apparaat, de installatie van de software, enz.

Voor veel ouders die hun kind zo’n apparaat geven, is het daarentegen een duidelijk voordeel dat het kind niet thuis achter de PC hoeft te zitten om het te gebruiken, zodat het tijdens het schaken zo weinig mogelijk tijd aan het scherm hoeft te besteden. Op deze manier is de schaakcomputer de afgelopen jaren aantrekkelijk gebleven voor schakers van verschillende leeftijden en speelsterkten.

Het is nog steeds bijzonder populair als “speelgoed” voor kinderen, die op deze manier de regels van het schaakspel kunnen leren wanneer ouders of vrienden niet beschikbaar zijn om te spelen. Een schaakcomputer speelt desgewenst ook minder toegeeflijk dan een volwassen tegenstander, zodat het kind de kans krijgt zijn vaardigheden voortdurend te verbeteren.

Idealiter is de schaakcomputer natuurlijk niet de enige schaakpartner, want het kind zal veel meer plezier beleven aan het verkennen van het spel en ook van verschillende “grappige” aanvalsopeningen onder begeleiding van ouders of deskundigen. En dat is het enige waar het op deze jonge leeftijd over zou moeten gaan: Om het plezier te bevorderen en een grote belangstelling op te wekken voor dit spel, dat even ingewikkeld als zeer interessant is.