Geplaatst op

Beste Koffiebonen: Wat zijn de beste Koffiebonen?

Volautomatische koffiemachines zijn in zwang, niet alleen in cafés of koffiehuizen. Zij bieden de mogelijkheid om heerlijke koffie met crema, latte macchiato, cappuccino of andere koffiespecialiteiten te bereiden. De juiste koffiebonen zijn essentieel voor een goede koffiesmaak en een fijne crema. Er zijn talloze soorten van verschillende kwaliteit. Sommige komen uit exclusieve teeltgebieden, dragen een fair trade of biologisch keurmerk of worden door de fabrikant aan een speciaal brandproces onderworpen. De aromavarianten zijn even talrijk als de verschillende smaken van koffiekenners. De resultaten van de consumentenbond werden ook gebruikt voor onze vergelijking van de beste producten.

Koffiebonen aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Melitta Bella Crema, Koffiebonen, 100% Arabica, 1kg
 • Volledige koffiebonen geschikt voor de...
 • Volledig mondig, zacht aroma – niet te...
 • 100% Arabica, gemiddelde roostgraad (dikte...
 • Voor het bewaren van het aroma van de koffie...
 • Inhoud: 1 kg Melitta BellaCrema LaCrema, hele...
SaleBestseller No. 2
Douwe Egberts Koffiebonen Aroma Rood Voordeelverpakking (4 Kilogram - Intensiteit 05/09) - 4 x 1000 Gram
 • Smaakintensiteit 05 (schaal 01-09) dankzij de...
 • Smaaksegment rond, evenwichtige en herkenbare...
 • Koffiebonen voor het zetten van koffie met...
 • Inclusief 120 douwe egberts waardepunten om...
 • Bevat 4 voordeelpakken van ieder 1000 gram...
SaleBestseller No. 3
L'OR Espresso Koffiebonen Forza (2 Kilogram - Intensiteit 09/12 - 100% Arabica Dark Roast Koffie - UTZ Gecertificeerd) - 4 x 500 Gram
 • Bevrijd de onbeteugelde kracht van L’OR...
 • Smaakintensiteit 09 (schaal 01-12) dankzij...
 • Smaaksegment Intens en Pittig met een hint...
 • Koffiebonen voor het zetten van zwarte...
 • Afkomstig van een UTZ gecertificeerde...
SaleBestseller No. 4
Douwe Egberts Koffiebonen Aroma Variaties Mocca (2 kg, Intensiteit 07/09, Mocca Koffie), 4 x 500 g
 • Douwe Egberts Aroma Variaties Mocca, een...
 • Smaakintensiteit 07 (schaal 01-09) dankzij de...
 • Smaaksegment Intens, volle en rijke koffie...
 • Koffiebonen voor het zetten van zwarte...
SaleBestseller No. 5
Douwe Egberts Koffiebonen Espresso (4 Kilogram - Intensiteit 09/09 - Dark Roast Koffie) - 4 x 1000 Gram
 • Smaakintensiteit 09 (schaal 01-12) dankzij...
 • Smaaksegment espresso, intense koffiebonen...
 • Koffiebonen voor het zetten van zwarte...
 • Inclusief 80 douwe egberts waardepunten om te...
 • Bevat 4 voordeelpakken van ieder 1000 gram...
Bestseller No. 6
Kanis & Gunnink Koffiebonen Voordeelverpakking (4 Kilogram - Intensiteit 05/09 - Medium Roast Koffie) - 4 x 1000 Gram Bonen
 • Smaakintensiteit 05 (schaal 01-09) dankzij de...
 • Smaaksegment rond, koffie met een...
 • Koffiebonen geschikt voor het zetten van...
 • Met de vertrouwde kwaliteit van kanis en...
 • Bevat 4 voordeelpakken van ieder 1000 gram...

1. Lavazza Caffè Crema Classico koffiebonen melange van Arabica en Robusta bonen.

Volgens de fabrikant heeft de koffie van de Lavazza-bonenmelange een zeer fijne crema en een langdurige smaak. De bonen zijn een mengsel van Arabica (Coffea Arabica) en Robusta (Coffea Canephora). De branding is mild, waardoor de koffie zacht en mild moet smaken. De herkomst van de koffiebonen wordt door Lavazza opgegeven als Zuid-Amerika, Afrika en Zuid-Azië. De koffiebranders van het bedrijf branden de koffie in Italië en daarom verwijst Lavazza naar Italië als het land van herkomst van de bonen.

Volgens de fabrikant ontwikkelt de koffie bij het zetten een gouden crema en aroma’s van gedroogd fruit met een vleugje chocolade.

De koffie uit onze vergelijking is geschikt voor volautomaten en, in gemalen vorm, voor alle andere bereidingswijzen zoals filtermachines of perspotten (Franse pers). Lavazza raadt aan de geopende koffie te decanteren in een luchtdicht afgesloten container en in de koelkast te bewaren. De koffie moet ongeveer 5 minuten voor gebruik uit de koelkast worden gehaald. Deze koffie is veganistisch en gemaakt zonder dierlijke producten.

info

Wat is crema? Crema is het schuim bovenop een espresso en voor veel liefhebbers van geurige diepe L is het een teken van kwaliteit. De crema ontstaat wanneer de bestanddelen van de koffie zich onder de hoge druk van de espressomachine vermengen met water en lucht. Het bestaat uit koffieboonolie, koolstofdioxide, suikers en eiwitten. De crema bindt het grootste deel van het espresso aroma (consumentenbond).

2. Tchibo Caffè Crema Volle koffiebonen met aromatische, sterke smaak

Volgens Tchibo kan met de Caffè Crema koffiebonen een volle, aromatische en sterke koffie worden gezet. De fabrikant gebruikt alleen Arabica-bonen van de beste hoogtes in Latijns-Amerika. Deze worden gebruikt in de branderij in Hamburg om het perfecte product te verkrijgen door bijzonder zacht te roosteren. De ideale keuze voor zowel café au lait als latte.

Tchibo heeft zijn verpakking verbeterd. Het nieuwe ontwerp maakt het nog gemakkelijker om de afzonderlijke koffievariëteiten te onderscheiden. De kleuring is gebaseerd op de sterkte van de koffie, van licht voor mild tot donker voor zeer sterk.

Volgens Tchibo zijn de Caffè Crema koffiebonen geschikt voor volautomatische koffiemachines en zouden ze bij deze bereiding een fluweelzachte crema vormen. Bereiding met een portafiltermachine of een espressomachine moet echter ook maximaal genot opleveren. De verpakking bevat één kilogram koffiebonen met een praktische sluitingsopening aan de zijkant. De sluiting kan worden geopend en weer veilig worden gesloten. Op de eigen schaal van één tot zes van de fabrikant krijgt de koffie elk vier intensiteits- en brandpunten.

Segafredo ZANETTI Caffè Crema Classico Koffiebonen Mélange van Arabica en Robusta Bonen

Met behulp van de Segafredo ZANETTI Caffè Crema Classico koffiebonen moet het mogelijk zijn een Caffè Crema te bereiden in elke standaard huishoudelijke koffiemachine of espressomachine. Daarnaast kunnen de bonen worden gebruikt om een Caffè Latte, een Latte Macchiato of een Cappuccino te maken. Volgens de fabrikant heeft de afgewerkte koffie een aromatische smaak.

info

Wat is het verschil tussen koffie- en espressobonen? Het verschil tussen koffie- en espressobonen ligt in de duur van het brandproces. Espressobonen worden langer gebrand. Daardoor zien ze er meestal donkerder uit dan koffiebonen. Bovendien bevatten de bonen minder zuur dankzij het langere branden.

De Caffè Crema Classico melange van Segafredo ZANETTI is samengesteld uit Arabica en Robusta bonen. De koffiebonen zitten in een zak van een kilo. De bonen zijn donker tot medium gebrand en hebben een intensiteit van 4 op 5.

Consumentenbond – Melitta Mein Café koffiebonen met een nootachtige noot

De koffiebonen van Melitta zouden een zeer aromatische koffie opleveren. Volgens Melitta is de smaak van de koffie vol met een nootachtige noot. Het mengsel bestaat uit Arabica- en Robustabonen die afkomstig zijn uit Latijns-Amerika en het Aziatisch-Pacifisch gebied. Om ervoor te zorgen dat de koffie zijn volle aroma ontwikkelt, raadt de fabrikant een zeer fijne maling aan.

Volgens Melitta zijn deze koffiebonen zeer geschikt voor koffiespecialiteiten met melk, zoals capuccino of latte macchiato. Er wordt ook gezegd dat ze een fluweelzachte en heerlijke Cafè Crema maken. De nootachtige noot kan worden ondersteund door bij de koffie gebak of cake met citroen te eten.

De fabrikant brandt de koffiebonen in zijn eigen branderij in Bremen. De melange van de eigen koffieproductie heeft een gemiddelde branding. Kopers kunnen de koffiebonen gebruiken in volautomatische machines en na het malen voor alle andere soorten bereidingen. De koffiebonen bevatten geen toegevoegde kleur- of smaakstoffen of suiker. Het mengsel is veganistisch en werd geproduceerd zonder het gebruik van dierlijke producten. De koffie heeft een intensiteit van sterkte 3.

5. 360° rondom eerlijke biologische fair trade koffiebonen

Volgens de fabrikant doorlopen deze premium biologische koffiebonen zorgvuldig geoptimaliseerde processen vanaf de teelt in de hooglanden van Honduras tot de verkoop in Duitsland en resulteren daardoor in een zeer zuivere premium koffie. Daarom wordt de koffie altijd vers gebrand in kleine partijen en regelmatig getest in het voedingslaboratorium. Het aroma van de fairtradekoffie zou subtiele tonen van chocolade en karamel bevatten.

Volgens de fabrikant heeft het zachte branden tot gevolg dat de bonen een zeer lage zuurgraad hebben en een koffie opleveren die gemakkelijk op de maag ligt. De premium koffiebonen zijn gecertificeerd biologisch en eerlijk verhandeld. Ze worden met de hand verpakt door mensen met een handicap in het Lebenshilfewerk Hagenow. Volgens de fabrikant is deze koffie uit onze vergelijking zeer geschikt voor Bulletproof Coffee, een koffiedrank met boter en olie, vanwege de hoge mate van zuiverheid. De fairtrade koffiebonen zijn verkrijgbaar in drie verschillende verpakkingen: een zak van 250 gram, een zak van 500 gram en een verpakking van 1 kilogram. De koffiemelange is veganistisch geproduceerd.

Wat is Bulletproof Coffee?

Wat is Bulletproof Coffee? Dit koffierecept zou verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Aan de koffie wordt gepaste boter en MCT-olie toegevoegd, een olie gemaakt van vetzuren met middellange keten, afkomstig van kokosolie. Er zijn veel verschillende recepten voor Bulletproof Coffee. Het effect ervan op de gezondheid is controversieel.