Geplaatst op

Mini vriezer: Wat zijn de beste kleine vriezers?

Mini-vriezer

Een bijzonder kleine vriezer kan van groot nut zijn wanneer zich bepaalde situaties voordoen. U wilt bijvoorbeeld diepvriessnacks of ijs voor koude dranken binnen handbereik in uw werkkamer thuis bewaren zonder dat u daarvoor veel ruimte hoeft op te geven of u wilt niet zonder een betrouwbare metgezel op de camping, die versgevangen vis bewaart of ook meegebrachte levensmiddelen met een korte houdbaarheid vers houdt. Ook in het dagelijks leven kan zo’n mini-vriezers van groot nut zijn, bijvoorbeeld als uw eigen diepvries of vrieskist niet meer voldoet, maar u nauwelijks ruimte kunt vinden voor een tweede apparaat. Wat de voor- en nadelen van diepvries mini-modellen zijn en hoe goedkoop ze werkelijk zijn, kunt u hieronder te weten komen.

Mini vriezer aanbevelingen:

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Heinrich‘s Mini-vrieskast, 34 liter, klein, compact, stil: 39 db vriesbox; verwisselbare deuraanslag, mini-vriezer tot -18 °C, diepvriezer, perfect voor kantoor, camping, tuin, outdoor (alpinewit)
 • Heinrich mini-vrieskast: de vriezer is...
 • Zuinige luxe, het verbruik per jaar bedraagt...
 • Klein en stil: ideaal voor kleine woningen,...
 • Slank design: dat perfect geschikt is voor...
 • Cadeau-idee.
Bestseller No. 3
Heinrich‘s Mini-vrieskast, 34 liter, klein, compact, stil: 39 db vriesbox; verwisselbare deuraanslag, mini-vriezer tot -18 °C, diepvriezer, perfect voor kantoor, camping, tuin, outdoor (roestvrij
 • Heinrich mini-vrieskast: de vriezer is...
 • Zuinige luxe, het verbruik per jaar bedraagt...
 • Klein en stil: ideaal voor kleine woningen,...
 • Slank design: dat perfect geschikt is voor...
 • Cadeau-idee.
Bestseller No. 4
PremierTech Mini compacte vriezer Mini Freezer 32 liter -24 graden 4**** Sterren PT-FR32 E-klasse (Ex-klasse A++)
 • Mini-vriezer, 32 liter, verticaal, klein, -24...
 • Vrijstaand product, ten minste 12 cm voor...
 • vriezer voor kleine ruimtes
 • Mini-vriezer voor thuis, kantoor, apotheek...
 • Ideaal voor dagelijks gebruik
SaleBestseller No. 5
Flamingueo Mini Koelkast - 4L Koelkast, Kleine Koelkast 12V/220V, Koeling en Verwarming Functies, Minikoelkasten Voor Kamers, Auto Koelkast, Mini Cosmetische Koelkast, Skincare Fridge
 • DESIGN: Deze vintage roze mini koelbox is...
 • CAPACITEIT en AFMETINGEN: De kleine koelkast...
 • FUNCTIES: Deze retro cosmetische mini...
 • AANSLUITING: De kleine aanmaakkoeler kan...
 • STIL: De mini-kamerkoelkast is echt stil en...
SaleBestseller No. 6
Bosch Hausgeräte GTV15NWEA Serie 2 Mini-vriezer, 85 x 56 cm, 82 l, 3 transparante vriesladen, wit
 • Tafelvriezer: de staande vriezer is een echt...
 • Design: Voor- en zijwanden van de...
 • Inhoud: de mini-vriezer met 3 transparante...
 • Andere kenmerken: energie-efficiëntieklasse...

Voordelen van minivriezers

MinivriezersDe voordelen van mini vriezers liggen voor de hand: zij zijn zo compact dat zij zeer weinig plaats innemen en zelfs op tafels kunnen worden geplaatst. U hoeft dus niet over een grote ruimte te beschikken om de mini vriezer te gebruiken. Door de compacte afmetingen zijn mini vrieskistmodellen volgens de mini vrieskist test ook vaak zo licht dat u ze gemakkelijk kunt vervoeren en meenemen wanneer de situatie daarom vraagt.

Tijdens het kamperen kan een mini vriezer bijvoorbeeld worden gebruikt om vers voedsel, zoals vis, te bewaren totdat het klaar is om te worden bereid. Een kleine diepvriezer kan echter ook in een caravan of auto worden gebruikt als u er een geschikte adapter voor hebt dit wordt een voordeel als u een lange rit voor de boeg hebt en geen voorraden verloren wilt laten gaan. Een bijzonder groot pluspunt van de diepvries-minimodellen is dat zij meestal goedkoop kunnen worden aangeschaft. Met prijzen rond de 100 euro lijken de meeste aanbiedingen zo betaalbaar dat het in ieder geval de moeite waard is om te kopen.

Tip: Als u van barbecues houdt, dan moet u bij de aankoop voor deze mini vriezers gaan. Ze zijn ideaal voor in de tuin.

Wat de mini vriezer niet kan doen

Natuurlijk zijn diepvries mini-modellen niet alleen voordelig. Ze bieden bijvoorbeeld vrij weinig koelkastruimte, waarin vaak alleen kleine verpakkingen of levensmiddelen passen, zodat u hier geen grote aankopen kunt bewaren. Bovendien zijn kleine vriezers volgens de test voor mini vriezers niet noodzakelijk stiller dan hun grote broers: u moet rekening houden met ongeveer 50dB aan lawaai tijdens de werking. Tegelijkertijd is het stroomverbruik van de modellen volgens de mini vriezertest niet echt veel lager dan dat van grotere vertegenwoordigers. Maar er zijn A+++ diepvriezers van het compacte type, die bijzonder energiezuinig zijn en zo weinig mogelijk elektriciteit verbruiken voor een goede prestatie.

Welke fabrikant is geschikt voor mij?

vriezer

Er zijn verschillende fabrikanten waar een kleine diepvriezer wordt aangeboden. Of het nu met glazen deur, 12V werking of toch een hele 50 liter inhoud is zeer goede vergelijkingswinnaars onder de mini vriezers kunnen van heel verschillende leveranciers komen.

Als u bij de aankoop van een mini vriezer niet zeker bent over de verschillende prijzen, modellen of fabrikanten, kunt u zich vóór de aankoop informeren bij keuringsinstituten zoals de Stiftung Warentest en nagaan of vergelijkende winnaars van de categorie werden gekozen. Dit biedt u het voordeel dat u vóór uw aankoop de toestellen met de beste prijs-kwaliteitverhouding en overtuigende kenmerken kent, en ook informatie over de verzendkosten bij menig merkwinkel. Een eenvoudige prijsvergelijking op het internet kan u echter ook hier helpen.

Overigens kunt u apparaten met een inhoud van 20 of 40 liter en modellen voor gebruik in de auto, alsook met een glazen deur, goedkoop krijgen bij leveranciers zoals Media Markt of Saturn, online of optioneel ter plaatse. Heel goedkoop kan men echter ook online toestellen kopen die reeds gebruikt zijn in dit geval moet men echter vóór de definitieve aankoop kunnen nagaan of de functionaliteit nog naar wens is.

Afmetingen

De meeste minikoelkasten zijn tussen 30 en 50 centimeter hoog, sommige zijn nog lager en sommige zijn nog iets hoger. Deze meting zegt niet altijd iets over het volume van de desbetreffende koelkast. Er zijn bijvoorbeeld hoge modellen die zeer smal zijn gebouwd en dienovereenkomstig minder diepte bieden.

Omgekeerd zijn er op de markt ook minikoelkasten die laag zijn, maar toch vrij breed. U moet dus altijd alle afmetingen goed bekijken om een goed idee te krijgen van de uitwendige afmetingen van de verschillende kasten en zo te weten te komen of de modellen waarin u geïnteresseerd bent ook werkelijk zullen passen waar u ze wilt plaatsen. Om alle twijfels weg te nemen, kunt u het beste de beoogde plaats opmeten en uw resultaten vergelijken met de afmetingen van de koelers.

Volume

Terwijl de afmetingen informatie geven over de buitenafmetingen van de mini vriezers, geeft de volumespecificatie informatie over de beschikbare opslagruimte in de eenheden. Hoe hoger de volumespecificatie, hoe meer ruimte de bijbehorende compacte koeler biedt. De meeste minikoelkasten hebben een inhoud van 20 tot 40 liter. Er zijn echter ook modellen verkrijgbaar met een inhoud van 15 liter of minder, of een volledige inhoud van 50 liter. Of het volume groter of kleiner moet zijn, hangt af van hoeveel of weinig u in uw nieuwe minikoelkast wilt bewaren.