Geplaatst op

Beste oliegevulde Radiator: Wat zijn de beste oliegevulde Radiator?

De naam kan verwarrend zijn omdat olieradiatoren niet met olie worden verwarmd. De radiator is gevuld met een thermische olie en wordt elektrisch verwarmd, vandaar de naam. Naast de permanent geïnstalleerde verwarming biedt het een mobiele mogelijkheid om ruimtes indien nodig voor korte tijd te verwarmen. Olie-radiatoren worden vooral gebruikt in weinig gebruikte kamers of waar geen vast verwarmingssysteem is geïnstalleerd. De radiatoren worden aangesloten via het normale huishoudelijke elektriciteitsnet.

Onze tip: let op uw veiligheid. Wij raden aan een apparaat te gebruiken met oververhitting- en kantelbeveiliging.

Oliegevulde Radiator aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Klarstein Thermaxx Heatstream - olieradiator elektrische verwarming, 2500 W vermogen, tot 50 m², temperatuurbereik: 5-35 ° C, 24-uurs timer voor aan / uit-functie, digitaal display, hyperheat, ECO-modus, wit
 • GEZELLIGE WARMTE: Brengt op koele dagen snel...
 • KRACHTIGE PRESTATIES: Met zijn krachtige...
 • LED-DISPLAY: De bediening van de Klarstein...
 • BETERE LUCHTCIRCULATIE: Het nieuwe...
 • TIMER: dankzij een 24-uurs-timer voor in- en...
Bestseller No. 2
Pro Breeze 2500W Digitale Oliegevulde Radiator, 10 Platen, Draagbare Elektrische Verwarming, LED-Scherm, Ingebouwde Timer, 4 Warmtestanden, Thermostaat, Veiligheidsuitschakeling en Afstandsbediening
 • Gevanceerde Warmtecirculatie: Het...
 • Krachtige Verwarming: Krachtige oliegevulde...
 • Digitaal Scherm & Afstandsbediening: Met het...
 • Extra Veilig: De ingebouwde...
 • Draagbaar: Voorgemonteerd en uitgerust met...
SaleBestseller No. 3
Pro Breeze 2500W Oliegevulde Radiator, 11 Ribben - Draagbare Elektronische Verwarming- Ingebouwde Timer, 3 Verwarmingsinstellingen, Thermostaat en Veiligheidsuitschakeling - Zwart
 • Krachtige Verwarming: 2500W oliegevulde...
 • Programmeerbare olieradiator voor volledige...
 • Eenvoudige instelling: met de twee...
 • Ingebouwde Geavanceerde Veiligheidsfuncties:...
 • Mobiele en transporteerbare elektrische...
Bestseller No. 4
KESSER® olieradiator - elektrische, energiebesparende radiator, timer geïntegreerde timer 4 verwarmingsniveaus, thermostaat veiligheidsuitschakelfunctie (13 Rippen - 2500 Watt, Weiß)
 • Warmteopslag: het speciale ontwerp zorgt er...
 • Timer: twee schakelaars met drie...
 • Gemakkelijk te gebruiken:Het...
 • Veiligheid: perfect veilig dankzij de...
 • Geschikt voor alle ruimtes: de olieconvector...
Bestseller No. 5
De'Longhi TRRS1225 Radia-S Serie Olie-radiator, energiebesparende radiator met 12 ribben voor totaal volume van 75 m³, grijs
 • Lang en gelijkmatig opgewarmd tot 75 m3.
 • Geruisloze opwarming en gelijkmatische...
 • Stel gemakkelijke de wernste temperatuur in...
 • al Energiefunctie: maximaliseer...
 • Eenvoudig transport van de eenheid met de...
SaleBestseller No. 6
BLACK+DECKER BXRA1500E Olieradiator, 1500 W, staal
 • Groot verwarmingsvermogen: met 1500 W en 9...
 • 2 standen: geniet van de olieradiator met vol...
 • Instelbare thermostaat: de thermostaat maakt...
 • Beveiligingssysteem: beschermt het apparaat...
 • Modern en elegant design: het moderne design...

Kosten en prijzen van olieradiatoren

Welke verkoper heeft de laagste prijzen voor olieradiatoren?

Als u geld wilt besparen, bent u bij ons aan het juiste adres! We hebben verschillende winkels kunnen vinden van de oliestralers die hier zijn beoordeeld. In totaal 24 aanbiedingen. Het prijsverschil is het vermelden waard. Er is dus voor elk wat wils.

Onze vergelijkingswinnaar wordt aangeboden vanaf ongeveer 170 €. Momenteel is de De’Longhi Dragon olie radiator 2.500 W wit de goedkoopste bij Galeria met 170 €. Daarmee zit de De’Longhi Dragon olieverwarmer 2.500 W Wit in het bovenste derde deel van de prijsklasse. Als u op zoek bent naar een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding, moet u eens kijken naar de De’Longhi radiator V551225 2500W Very Light Grey. De beste aanbieding op dit moment is €115 op Amazon. Als u niet veel wilt uitgeven, moet u de De’Longhi TRRS0920 elektrische radiator eens nader bekijken. We vonden de beste aanbieding voor € 102 bij eshoppen.de.

Een olieradiator kopen Waar moet ik op letten?

Voordat u een olieradiator koopt, moet u met een paar dingen rekening houden. Je moet zeker de volgende vragen beantwoorden:

Hoe groot is de ruimte waarin de olieradiator moet worden gebruikt? De prestaties van verschillende olieradiatoren kunnen sterk variëren. Zoek daarom vooraf uit voor welke kamergrootte de gewenste olieradiator is gebouwd.

Hoe hoog is het stroomverbruik? Olieradiatoren hebben bij veel mensen een slechte reputatie vanwege het vooroordeel dat olieradiatoren veel elektriciteit verbruiken. Bij sommige modellen is dat inderdaad het geval, maar er zijn nu ook apparaten die zeer energiezuinig zijn.

Heeft de olieradiator een automatische vorstbeveiliging? Een automatische vorstbeveiliging is nuttig als de olieradiator zich in een ruimte bevindt waar het erg koud kan worden. In dat geval zorgt de automatische vorstbeveiliging ervoor dat de olieradiator automatisch uitschakelt, zodat hij niet defect raakt.

Welke ervaringen hebben kopers voor mij opgedaan? Voordat u een olieradiator koopt, moet u ook nagaan welke ervaringen kopers vóór u met een bepaald model hebben gehad. De reviews op Amazon.de zijn hier bijzonder nuttig, omdat ze een goed overzicht geven van de voor- en nadelen van een bepaald model.

Heeft de olieradiator een stappenschakelaar? Om de intensiteit van de warmteafgifte van de olieradiator aan de kamertemperatuur te kunnen aanpassen, is een trapschakelaar nuttig. Wanneer u een olieradiator koopt, moet u dus vooraf nagaan of deze verkrijgbaar is.

Wat is een olieradiator en hoe werkt hij?

Het bijzondere van olieradiatoren is dat zij werken met thermische olie. Dit kan minerale olie, synthetische olie of biologische olie zijn. De olie zit in het apparaat en wordt tijdens de werking langzaam verwarmd door elektriciteit. Aanvankelijk worden alleen afzonderlijke delen van de olieradiator verwarmd. Convectie verwarmt dan echter de hele radiator, zodat de warmte via de radiator aan de omgeving kan worden afgegeven.

Een groot voordeel van olieradiatoren is dat ze bijna volledig geluidloos werken. Bovendien hebben olieradiatoren een lange levensduur door de zachte verwarming. Een ander voordeel is de relatief lage aanschafprijs, hoewel u rekening moet houden met de latere elektriciteitskosten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een olieradiator?

Een olieradiator biedt talrijke voordelen, maar ook enkele nadelen. Een overzicht van de belangrijkste punten vindt u hier:

Voordelen in één oogopslag:

Optimaal geschikt voor gebruik in kleine ruimtes: Een olieradiator is optimaal voor het verwarmen van kleine ruimtes. De ruimte is snel opgewarmd en er hoeft geen verwarmingssysteem te worden geïnstalleerd, wat erg duur zou zijn.

Zeer mobiel: Oliestralers hebben wielen aan hun poten en zijn licht van gewicht. Daarom kunnen zij zeer snel en gemakkelijk worden vervoerd en tijdens de warmere maanden in een opslagruimte worden geplaatst.

Stille werking: Als een olieradiator werkt, is hij nauwelijks hoorbaar. Je hoort alleen een zacht borrelend geluid als de olie opwarmt. Daardoor zijn olieradiatoren veel stiller dan bijvoorbeeld ventilatorkachels.

Lage prijzen: Olieradiatoren zijn vaak verkrijgbaar voor 50 tot 100 euro. Veel andere soorten elektrische kachels daarentegen kosten vaak meer dan 100 euro.

Goede aanvulling voor een goed verwarmingssysteem: omdat in kamers de ingebouwde verwarming vaak niet in staat is de ruimte op koude dagen voldoende te verwarmen, bieden olieradiatoren een optimale aanvulling omdat ze zeer flexibel kunnen worden gebruikt.

Warmte blijft lang hangen: Wanneer u een olieradiator uitzet, blijft de warmte vrij lang hangen omdat ze wordt opgeslagen in de olie in het toestel. Dit is een duidelijk voordeel ten opzichte van elektrische verwarming.

Nadelen van olieradiatoren:

Langzame opwarming: Om het volledige warmtevermogen te ontwikkelen, moet de olie in een olieradiator eerst volledig worden opgewarmd. Dit kost tijd, dus je moet een paar minuten wachten tot de warmte zijn volle capaciteit heeft bereikt.

Hoog stroomverbruik: Hoewel de nieuwere modellen nu veel energiezuiniger zijn, hebben veel olieradiatoren nog steeds tot 2000 watt nodig, zodat het stroomverbruik vrij hoog kan zijn.