Geplaatst op

Olieradiator test: Wat zijn de beste olieradiatoren?

kuehleroel

Vooral in het koude jaargetijde is er bijna niets fijner dan terug te keren naar een behaaglijk warm appartement. De verwarming is ingesteld en verwarmt de kamers als alles volgens plan verloopt. Een flexibele oplossing zijn mobiele olieradiatoren die, ondanks hun naam, gemakkelijk op het stopcontact kunnen worden aangesloten. Een olieradiator test moet worden gelezen alvorens te kopen. Lees het volgende artikel voor alle belangrijke koopinformatie.

Beste olieradiator aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Klarstein Thermaxx Heatstream - olieradiator elektrische verwarming, 2500 W vermogen, tot 50 m², temperatuurbereik: 5-35 ° C, 24-uurs timer voor aan / uit-functie, digitaal display, hyperheat, ECO-modus, wit
 • GEZELLIGE WARMTE: Brengt op koele dagen snel...
 • KRACHTIGE PRESTATIES: Met zijn krachtige...
 • LED-DISPLAY: De bediening van de Klarstein...
 • BETERE LUCHTCIRCULATIE: Het nieuwe...
 • TIMER: dankzij een 24-uurs-timer voor in- en...
Bestseller No. 2
KESSER® Olieradiator, 2500 W, mobiele elektrische verwarming, energiebesparend met wifi-app-besturing en led-touchscreen, afstandsbediening, radiator met 11 ribben, 24-uurse timer, oververhittingsbeveiliging
 • Snel op temperatuur: deze staande verwarming...
 • Met wifi-app en afstandsbediening: Met de...
 • Veiligheid: Houd uit de buurt van kinderen....
 • Warmteopslag: het speciale ontwerp zorgt niet...
 • Mobiel voor alle ruimtes: de olie-convector...
SaleBestseller No. 3
STAHLMANN Olieradiator ZR201 1500 Watt elektrische verwarming energiebesparend tot 30 m² oppervlak verwarming elektrisch met thermostaat en 3 warmtestanden elektrisch verwarmingstoestel wit
 • ✅ Energiebesparend verwarmen tot 30 m²:...
 • ✅ Met thermostaat en 3 verwarmingsniveaus:...
 • ✅ Stille, veilig, allergievriendelijk: de...
 • ✅ Mobiel en compact: door de vier...
 • ✅ Technische eigenschappen: vermogen: 1500...
Bestseller No. 4
2000w Olieradiator Energiebesparende met 15 ribben, Elektrische Radiator Verwarming met Thermostaat, 3 Warmtestanden, Traploze Bediening&Beveiliging Tegen Oververhitting, voor ruimtes tot 50m³(Zwart)
 • COMFORTABELE VERWARMING THUIS: Onze...
 • 15 VERWARMINGSELEMENTEN: 15 met olie gevulde...
 • MODERNE VEILIGHEIDSFUNCTIES: Ingebouwde...
 • EASY TO CONTROL: Met de twee schakelaars, om...
 • FABRIEKSGARANTIE: 3 jaar garantie,...
SaleBestseller No. 5
Klarstein Thermaxx 2500 olieradiator - elektrische verwarming, 2500 watt vermogen, 5-35 ° C, speciale ribvorm, LED-display, 24-uurs timer, laag gewicht, incl. Vloerrollen, wit-zwart
 • SNELLE WARMTE: Brengt snel behaaglijke warmte...
 • BETROUWBAAR: Met 2500 watt...
 • SPECIALE RIBVORM: Het MX-ThermalFin-ontwerp...
 • TIMER: dankzij een 24-uurs timer voor het in-...
 • EENVOUDIGE BEDIENING: De bediening van de...
Bestseller No. 6
Orbegozo RF 1500 olieradiator, 1500 W vermogen, modulaire constructie met 7 elementen en design in wit, zwart
 • Orbegozo Olieradiator, wit, 4 zwenkwielen,...
 • Vermogen: 1500 W.
 • Veiligheidsverwarming met begrenzer en...
 • Zeer nauwkeurige, verstelbare thermostaat.

Koopadvies over olieradiatortest

Een olieradiator is een elektrisch aangedreven verwarmingstoestel dat flexibel en mobiel is om ruimtes te verwarmen waar geen vaste radiator aanwezig is. Net als bij een ventilatorkachel zorgen de apparaten ervoor dat de warmte via de lamellen van het apparaat in de kamer wordt afgegeven.

Als er vloerverwarming of een badkamerradiator is, heb je zo’n Iradiator niet nodig. Maar in kelders, op zolders, in zomerhuisjes of in weekendhuizen zijn flexibele radiatoren een praktisch alternatief voor dure centrale verwarming.

Kies uw olieradiator in functie van de grootte van de kamer. Pas het vermogen, de kabellengte en andere kenmerken van de toestellen aan uw persoonlijke behoeften en aan de respectieve gebruiksruimte aan en profiteer van een praktische oplossing voor uw kamers.

Om een huis of een appartement het hele jaar door naar wens te verwarmen, is er niets beter dan een efficiënt en energiebesparend verwarmingssysteem. Gasverwarmers, warmtepompen of oliegestookte boilersystemen zijn in het hele land de norm voor het verwarmen van afzonderlijke kamers. In veel ruimtes zoals de hobbykelder, het tuinhuis of een vakantiewoning ontbreken echter vaak de nodige radiatoren.

Om een volledige en dure verbouwing te vermijden, zijn olieradiatoren een praktisch alternatief voor stralingsverwarming of een infraroodverwarming. Ontdek in een goede olieradiator test hoe u met een mobiele elektrische kachel verschillende ruimtes flexibel en comfortabel kunt verwarmen en helemaal zonder olie, ook al doet de naam dat niet vermoeden.

Welke kamers kunnen baat hebben bij een krachtige olieradiator

ölkühler

Een olieradiator geeft u flexibiliteit als het gaat om het verwarmen van kamers. Voordat we ingaan op de vele toepassingen, voordelen en kenmerken van olieradiatoren in tests, laten we eerst de verwarring achter de term ophelderen. In feite is een olieradiator met thermostaat of zonder thermostaat een elektrisch verwarmingstoestel. De vorm van de toestellen doet denken aan een radiator met lamellen, maar is niet via leidingen verbonden met een stookolieketel in de kelder.

De verschillende radiatoren worden van stroom voorzien via het stopcontact. Alleen in de radiatoren bevindt zich een zogenaamde thermische olie, die door elektriciteit in het gesloten circuit aan de kook wordt gebracht en zo warmte levert.

Er zijn ook nadelen

De toestellen zien eruit als een permanent geïnstalleerde radiator, maar zijn zeer gemakkelijk en handig te vervoeren dankzij hun wielen. U kunt de apparaten bijvoorbeeld gemakkelijk van de bergruimte naar de logeerkamer verplaatsen of naar de hobbykamer dragen. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat de radiatoren ruimtebesparend geïnstalleerd kunnen worden, zelfs in zeer kleine ruimtes. In de zomermaanden, wanneer u geen extra verwarming nodig hebt, kunnen de olieradiatoren handig worden opgeborgen in de garage, kelder of tuinhuisje.

In een conventioneel verwarmingscircuit wordt water verwarmd door gas, aardwarmte of olie en vervolgens door de leidingen naar de vaste radiatoren in het hele circuit geleid. De verwarmingspanelen geven vervolgens de warmte van het verwarmde water binnen af aan de kamer als een badkamerradiator of via de spoelen van het vloerverwarmingssysteem, afhankelijk van de instelling van de thermostaat. De mobiele olieradiator daarentegen is gevuld met thermische olie, die in vergelijking met water minder uitzet en sneller warmte absorbeert.

Leer de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van de beste olieradiator kennen.

Om u te helpen stap voor stap de beste olieradiator te benaderen, willen wij de belangrijkste kenmerken wat meer in detail toelichten. Anders loopt u het risico ofwel meer te betalen door een bijzonder goedkope olieradiator te kopen, ofwel helemaal niet het gewenste effect te bereiken. Voordat u een olieradiator koopt, moet u de volgende details van de apparatuur bekijken:

Verwarmingsniveaus, opwarmtijd in min. en lamellen bepalen de prestaties van de olieradiator.

Kies de juiste olieradiator met deze vuistregel

Gebruik de volgende formule om het wattage te berekenen dat u voor elke kamer nodig hebt: Aanbevolen wattage = grootte van de kamer in kubieke meter x 50 watt.

Alle fabrikanten vermelden het wattage in de beschrijving van het product of op de verpakking. Kleinere modellen hebben een maximaal vermogen van 1.500 watt, terwijl grotere versies tot 2.800 watt aan vermogen hebben. Bedenk van tevoren welke ruimten later met het toestel zullen worden verwarmd, zodat u de werking ervan daarop kunt afstemmen.

Het aantal lamellen speelt een veel minder belangrijke rol dan de verhouding tussen de kamergrootte en het wattage van de radiator. Zo heeft een kamer met een vloeroppervlak van negen vierkante meter en een plafondhoogte van drie meter een omvang van 27 kubieke meter (9 x 3). Dus vermenigvuldig 27 met 50 watt, en u krijgt een aanbevolen vermogen in watt van 1.350 wat de radiator betreft.

Zorg er ook voor dat u kunt variëren tussen verschillende verwarmingsniveaus. In een kamer die bijvoorbeeld helemaal koel is, zorgt u ervoor dat hij snel opwarmt op de hoogste stand. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, kunt u de regeling van de olieradiator weer omlaag draaien en de warmte alleen maar op peil houden met een lagere regelstand en parallel zelfs energie besparen.

Hoe korter de opwarmtijd in minuten, hoe sneller olieradiatoren de lucht in de kamer kunnen verwarmen. Informeer dus, voordat u tot aanschaf overgaat, naar de individuele technische gegevens van een olieradiator. Een olieradiator test helpt bij de aankoop.

Onderschat de grootte en het gewicht van de olieradiator niet

Kleine ventilatorkachels zijn een alternatief voor radiatoren, maar ze zijn lang niet zo krachtig.

Let er bij uw keuze ook op dat de radiator met zijn formaat daadwerkelijk in de beoogde ruimtes kan worden geplaatst. Alle leveranciers geven bij hun toestellen de afmetingen in cm nauwkeurig op, zodat u van tevoren kunt meten of de radiator en de kamer bij elkaar passen.

Als u de toestellen zowel in de kelder als op zolder wilt gebruiken, moet u ook letten op het gewicht in kg. Ten slotte moet u altijd in staat zijn de radiator alleen of met de hulp van een andere persoon over vloeren te vervoeren.