Geplaatst op

Beste Scheermesjes vrouwen consumentenbond: Wat zijn de beste Scheermesjes vrouwen consumentenbond?

Wil je de oorlog verklaren aan stoppelige benen en harige oksels? Je kunt het: Alles wat je nodig hebt is een grondig damesscheermes om je te helpen het haar te verwijderen. Niet elk model is geschikt voor de gevoelige huid. Om irritatie te voorkomen, is het beter om modellen te kiezen die speciaal zijn ontworpen voor de gevoelige huid. Het resultaat is nog zachter bij nat scheren. In onze producttabel kunt u zien of uw favoriet hiervoor geschikt is. Overigens: als u veel reist, zoek dan naar scheerapparaten met een extra opbergzakje. Het is altijd de moeite waard om de resultaten van de consumentenbond te bekijken.

Scheermesjes vrouwen consumentenbond aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
SaleBestseller No. 1
Gillette Venus Smooth Scheermesjes Voor Vrouwen, 12 Scheermesjes met 3 Soepele Mesjes Omringd Door Beschermende Kussentjes, Dames, Past in Brievenbus
 • 50% extra bescherming*: De Venus...
 • Duurzaam mesjesontwerp voor langer gebruik:...
 • Houd de handgreep, vervang alleen de mesjes:...
 • Volledig recyclebare verpakking: Volledig...
SaleBestseller No. 2
Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl Scheermesje Voor Vrouwen - 1 mesje, 5 Duurzame Mesjes Voor Een Extra Gladde Scheerbeurt Die Lang Meegaat
 • Langdurige gladheid: Het scheersysteem heeft...
 • 5 mesjes en een Flexiball-handvat: Volgt de...
 • 50% meer bescherming*: Venus...
 • Duurzaam mesontwerp voor langer gebruik:...
 • Ergonomisch en comfortabel: Soft-grip handvat...
Bestseller No. 3
Gillette Venus Venus Comfortglide Spa Breeze-scheersysteem Voor Vrouwen 9 Navulmesjes 3 Ingebouwde Mesjes Voor Een Gladde Zachte Scheerbeurt Met Langdurig Resultaat
 • Verzacht, scheert en exfolieert: 3...
 • 50% meer bescherming*: Venus...
 • Langdurig glad: Een comfortabele scheerbeurt...
 • Ergonomisch en duurzaam: Comfortabele grip...
 • Bewaar het handvat, vervang alleen de mesjes:...
Bestseller No. 4
Sularpek 9 stuks wenkbrauwscheermesjes, gezichtsscheermesjes voor vrouwen, gezichtsreiniger en trimmer, exfoliërende dermaplaning tool voor dames en heren, met cap wenkbrauw shaper, voor scheerwenkbrauwen gezicht Fuzz
 • 【Hoogwaardige...
 • 【Pakket bevat: 9 stuks...
 • 【Mild en pijnloos】Het gebruik van dit...
 • 【Effectief scheermeseffect】Onze...
 • 【Veel gebruikt】Deze wenkbrauwscheermessen...
SaleBestseller No. 5
Gillette Venus Scheermesjes, Deluxe Smooth Sensitive, 8 Scheermesjes Voor Vrouwen, Met 5 Mesjes Voor Een Gladde Scheerbeurt Met Langdurig Resultaat, Past In Brievenbus
 • 50% extra bescherming*: De Venus...
 • Duurzaam mesjesontwerp voor langer gebruik:...
 • Houd de handgreep, vervang alleen de mesjes:...
 • Volledig recyclebare verpakking: Volledig...
Bestseller No. 6
Gillette Venus Extra Smooth Navulmesjes Voor Vrouwen, Pack Van 8, 5 Mesjes Voor Een Supergladde Scheerbeurt
 • Langdurige gladheid: Elk navulmesje heeft 5...
 • Flexibel ontwerp: Bewegende kop die zich aan...
 • Doeltreffendheid: De diamantvormig gecoate...
 • Elk Venus navulmesje past op elk Venus...

De belangrijkste feiten in een notendop

Scheren, epileren of harsen? Vrouwen hebben een ruime keuze voor betrouwbare ontharing. Ontdek wat elektrische scheerapparaten kunnen in onze vergelijking van scheerapparaten voor vrouwen.

Met veel scheerapparaten voor vrouwen kun je niet alleen haren verwijderen, maar ook trimmen, kammen of scrubben.

De praktische damesscheerapparaten worden gevoed door een oplaadbare batterij of een netadapter. Zo kun je altijd en overal haar verwijderen.

Wat moet je weten over het ontwerp en de functie van ladyshaves?

Lady shavers, ladyshave of elektrische camera scheerapparaten alle apparaten zijn ontworpen om ongewenst haar op het lichaam of zelfs op het gezicht te verwijderen. Om gladde benen, verzorgde oksels, perfect gevormde wenkbrauwen en een aantrekkelijke bikinilijn haarvrij te houden, heeft elke vrouw in de loop der jaren haar eigen routine ontwikkeld en heeft zij meestal verschillende apparaten en producten in de badkamer staan.

Vele scheerapparaten voor vrouwen hebben aangetoond dat deze wirwar van ontharingsproducten geen wenselijke toestand is in de badkamer. Daarom willen veel testers een apparaat waarmee ze zoveel mogelijk lichaamsdelen op de gewenste manier kunnen ontdoen van hinderlijke haren en stoppels.

In het algemeen bestaan alle geteste scheerapparaten voor vrouwen momenteel uit een kleine elektrische motor die wordt aangedreven door een oplaadbare batterij of rechtstreeks door de voeding. De motor brengt het hulpstuk aan de bovenkant in beweging, waardoor de messen daar gaan trillen.

Hoewel deze kleine bewegingen van de mesjes de scheerbeweging van nat scheren niet volledig kunnen vervangen, helpen ze wel de huid te beschermen door de kleine bewegingen. Waar een nat scheermes meestal meerdere keren over een huidgebied moet gaan, kan een elektrisch scheermes in langzame bewegingen een zacht resultaat bereiken.

Ontdek in onze vergelijking wat belangrijk is in een goed ladyscheerapparaat en wat het beste ladyscheerapparaat is voor uw behoeften. De volgende ontharingsmogelijkheden zijn over het algemeen denkbaar:

Epileren

Warme of koude was

Ontharingscrèmes

Sclerotherapie met lichtstralen (IPL)

Scheermesjes en natte scheermessen

We hebben in onze vergelijking verschillende scheermesjes voor mannen en vrouwen gepresenteerd. U kunt deze mesjes gebruiken met een bijpassend nat scheermes. Voor veel fabrikanten van scheerapparaten geldt: een scheermesje van een bepaald merk, zoals Gillette, past alleen op het scheerapparaat van hetzelfde merk.

Want met de verschillende modellen zijn niet alle natte scheermessen hetzelfde en niet alle scheermesjes zijn hetzelfde.

Wat de verschillende scheermesjes en mesjes gemeen hebben: Ze zijn de klassieker als het gaat om het snel verwijderen van ongewenst haar in het gezicht of op andere delen van het lichaam. Aangezien er ook verschillen zijn in lichaamscontouren, bieden veel fabrikanten sinds enkele jaren scheerapparaten voor vrouwen en scheerapparaten voor nat gebruik aan die zeer geschikt zouden zijn voor de intieme zone. De voordelen van de verschillende natscheermessen en de bijbehorende scheermesjes leggen we in onze volgende gids nader uit.

Welke soorten scheermesjes zijn er?

Er zijn twee fundamenteel verschillende soorten scheermesjes:

Klassieke scheermesjes voor het scheerapparaat

Systemische scheermesjes voor het systeemscheerapparaat

Je moet het mesje voor het scheermes zelf in de scheerkop steken. Daar wordt het dunne en flexibele scheermesje stevig bevestigd en steekt alleen het scherpe uiteinde eruit. Het klassieke scheermes heeft aan beide kanten een scherpe rand en wordt daarom een double edge blade of DE-mes genoemd.

Met het systemische scheermesje, dat al in de vervangbare scheerkop zit, worden meerdere mesjes tegelijk gebruikt. Er zitten drie tot zes mesjes in de mesjeskoppen, die ontworpen zijn om het haar eerst op te tillen, dan netjes af te knippen en vervolgens weer te trimmen. Het doel van de meerdere mesjes is om een bijzonder glad scheerresultaat te bereiken.

Nadat het eerste mesje het baardhaar heeft afgesneden en het lichtjes heeft opgetild, snijdt elk volgend mesje het haar een beetje dieper alvorens het te laten zakken en terug te trekken. De messen zijn zo geplaatst dat elk mes iets dichter bij de huid zit en het haar nog dieper snijdt. Na de scheerbeurt ontspant de huid en glijdt het haar terug onder het huidoppervlak.

Hoeveel mesjes heeft een systeemscheermes nodig?

Systeemscheermesjes zijn verkrijgbaar met één tot zes mesjes. Scheerapparaten met drie tot vijf bladen zijn bijzonder gangbaar. Het is niet met zekerheid te zeggen of een systeemscheermes met vijf mesjes grondiger en beter scheert dan een model met drie mesjes. Het hangt af van persoonlijke ervaring en voorkeuren. Terwijl sommige gebruikers drie mesjes voldoende vinden, zweren anderen bij de gladdere scheerbeurt met vijf mesjes. Last but not least spelen de conditie van de huid en de baardharen een rol in de beslissing, dus je moet zeker verschillende mesjes uitproberen.