Geplaatst op

Kleding stoomapparaat: Wat zijn de beste kleding stoomapparaten?

Wat zijn de beste kleding stoomapparaten?

U kent het probleem ongetwijfeld: op reis of voor tussendoor hebt u een strijkijzer nodig omdat de nieuwe jurk lelijke kreukels heeft gekregen of de stof van uw elegante baljurk te delicaat is voor een automatisch strijkijzer. Een handig stoomstrijkijzer is de perfecte oplossing. Een stoomtang is ideaal als kledingstomer. Wij hebben een aantal tests bestudeerd en onthuld welke aankoopcriteria echt belangrijk zijn. Vind uw persoonlijke stoomstrijkijzer testwinnaar bij ons en geniet van strijkijzervormige kleding. Welk Kleding stoomapparaat is het beste?

Kleding stoomapparaat aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
SaleBestseller No. 1
Philips Draagbaar stoomstrijkijzer 3000-serie - 1000 W, Compact en Opvouwbaar, Constante Stoomafgifte 20 g/min, Geen Strijkplank Nodig, Wit (STH3020/10)
 • Eenvoudig kreukvrij: het automatische,...
 • Verfrist zonder wassen of stomerij:...
 • Gegarandeerd geen schroeiplekken: veilig voor...
 • Compact en opvouwbaar: onze draagbare...
 • Afneembare watertank van 120 ml: De stomer...
SaleBestseller No. 3
Tefal Pure POP DT2026 Kledingstomer, stoomt/reinigt kleding, stoomproductie tot 20 g/min., verwijdert pluisjes, delicate stoffen, omkeerbaar opzetstuk, ultracompact, reisvriendelijk, snel opwarmen
 • EFFICIËNTE KLEDINGVERZORGING: Geniet van een...
 • VERWIJDERT HAREN EN PLUISJES: Gebruik de...
 • VEILIG STOMEN: De fluwelen kant van het...
 • INNOVATIEF OPZETSTUK: Met het exclusieve...
 • ALTIJD EN OVERAL: Het ultracompacte, slanke...
SaleBestseller No. 4
Draagbare stoomstomer, 1500 W, snel opwarmen, opvouwbaar, voor stoffen stoom, groot, afneembaar waterreservoir van 320 ml voor thuis en op reis
 • 【20s snel strijken】1500W krachtige...
 • Lichtgewicht en draagbaar reisformaat: het...
 • 【Vervangbaar stoomstrijkijzer met...
 • 【Veilig en lekbestendig】Kledingstomer...
 • 【Vervangbare watertank】Om het gemak voor...
SaleBestseller No. 5
Stoomstrijkijzer Handheld Mioduro Draagbare Kreukverwijderaar Kleding, Snel Opwarmen In 20 Seconden, Kledingstomer, Grote 300ml Afneembare Watertank, 1400 W Vermogen, Grijs
 • 【Snel opwarmend reisstrijkijzer】de...
 • Kleine en draagbare handheld stomer voor...
 • 【Duurzaam en kwalitatief...
 • 【Superkreukelverwijdering en veelzijdige...
 • Deze kledingstomer is een perfect cadeau voor...
Bestseller No. 6
Philips Ste3170/80 Stoomstrijkijzer, 2000 W, 40 g/min constante stoom, 3 stoomfuncties, 2 liter watertank, eenvoudige ontkalking door spoelen, grote stoomplaat, zwart
 • Snelle ontkreuking: de kledingstomer met...
 • Stoominstellingen: drie verschillende...
 • Langere levensduur: Easy Rinse ontkalking...
 • Eenvoudig te gebruiken en veilig: de...
 • Verfrissen zonder wassen of reinigen: doodt...

Koopadvies

Welk kleding kleding stoomapparaat is een ideale aanvulling op een strijkijzer dankzij de afmetingen in cm.

Voor het strijken van delicate stoffen zoals kant, zijde of organza is een stoomstrijkijzer de beste keuze. Dankzij zijn functionaliteit kunt u een stoomstrijkijzer van hoge kwaliteit ook gebruiken om gordijnen glad te strijken of gestoffeerde meubelen en matrassen op te frissen.

Als u zich afvraagt of een stoomstrijkijzer beter is dan een strijkmachine, moet u de vergelijking van stoomstrijkijzers eens lezen. Hier vindt u nuttige uitleg en tips. Een goedkope stoom stijltang moet voldoen aan belangrijke aankoopcriteria zoals een korte opwarmtijd in sec en overtuigen met een bevredigend stijlresultaat.

Bovendien zijn er vele redenen waarom een stoomstrijkijzer niet noodzakelijkerwijs kan concurreren met de beste stoomstrijkijzer. Ten eerste maken de afmetingen in cm van een strijkijzer dit duidelijk. Deze is groot en niet zo makkelijk te gebruiken als een stoom stijltang. De afwerking van bijvoorbeeld een Grundig stoomstrijkijzer is van hoge kwaliteit en overtuigt met een goede prijs/prestatie verhouding, andere modellen springen er uit als stoomstrijkijzer testwinnaars.

Wat is een kleding stoomapparaat?

Stoom stijlt kleding op een vergelijkbare manier als een stoom stijltang voor haar, de stijltang.Door zijn kenmerken is een kleding stoomapparaat een lust voor het oog door zijn flexibel gebruik. Stomen doet u misschien denken aan strijken, wat in principe niet verkeerd is.

Zelfs wanneer met een automatisch strijkijzer wordt gewerkt, wordt met behulp van stoom gestreken om kleding naar wens glad en kreukvrij te maken. Een kleding stoomapparaat strijkt de vezels met stoom op een bijzonder zachte manier glad. Bij het strijken worden de vezels geplet, niet gladgestreken. Daarom is de stoomtang een onmisbaar huishoudhulpje door zijn veelzijdige gebruik.

Reinig delicate meubelstukken zoals beklede stoelen of andere gestoffeerde meubelen met een stoomstrijkijzer. Een gordijnstomer belooft bevredigende prestaties als u gordijnen en draperieën wilt reinigen.

Waar is een stoom stijltang geschikt voor?

Kleding stoomapparaat

Verticaal of horizontaal gebruik geeft u veel vrijheid bij het stomen van uw favoriete outfits. Een strijkmachine is praktisch en overtuigt door hoge prestaties. Bovendien moet u er rekening mee houden dat u met een gewoon strijkijzer niet over delicate stoffen zoals zijde of tafzijde mag strijken.

In principe is alleen een stoomstrijkijzer de beste keuze voor uw meest kostbare en delicate kledingstukken. Uw bruidsjurk of baljurk wordt bijvoorbeeld bijzonder zachtjes gladgestreken met een behandeling door een stoomtang.

In ieder geval is het de moeite waard om naast het strijkijzer een stoomapparaat of een kledingstoomapparaat te gebruiken. De opwarmtijd is zeer kort met een kleding stoomapparaat. Dit betekent dat de stoomtang binnen zeer korte tijd kan worden gebruikt. Bovendien is het stroomverbruik ook lager dan bij het opwarmen van een strijkijzer.

Hier zijn enkele overtuigende redenen waarom u een kleding stoomapparaat zou moeten kopen:

 • Stoom lovertjes mogelijk
 • strijken van T-shirt opdrukken
 • zacht voor delicate stoffen

Bovendien kunt u met een strijkijzer niet alle plekken op een kledingstuk bereiken. Beter gezegd, de stoom stijltang is uitstekend geschikt als stoomapparaat voor jurken en kleding of grotere stoffen zoals gordijnen. De hete zoolplaat van een strijkijzer zou de stof in het ergste geval beschadigen. Het zou jammer zijn als mooie aandenkens in de oude klerencollectie terecht zouden komen. Met het beste kleding stoomapparaat lukt het u daarentegen om zelfs de meest gerimpelde plekken perfect glad te strijken.

Wat zijn de voordelen van deze apparaten?

Een stomer voor kleding en gordijnen zorgt voor kreukvrije stoffen. Afhankelijk van de capaciteit van het waterreservoir in liters, kunt u lange kledingstukken, gordijnen en delicate stoffen zoals wol of tafzijde met de stoomstrijkijzer steil maken.

Het volume van een conventioneel waterreservoir van een stoomtang varieert van 60 tot 250 milliliter. Uw stoom stijltang voor op reis hoeft niet per se een waterreservoir van maximaal 2,5 liter te hebben. Een kleine Tchibo stoom stijltang is perfect geschikt voor dit.