Geplaatst op

Beste uiensnijder: Wat zijn de beste uiensnijders?

Wat zijn de beste uiensnijders?

Een uienversnipperaar is een klein keukenapparaat dat wordt gebruikt om uien vast te houden, te verplaatsen en te snijden. De geschilde ui wordt gewoon in de hakmolen gelegd en het apparaat wordt gestart bij elektrische modellen gaat dit gemakkelijk met een druk op de knop, bij handbediende versies door aan een zwengel te draaien. Uienhakmachines zijn zo praktisch dat ze tegenwoordig in bijna elk huishouden te vinden zijn. Wat zijn de beste uiensnijders?

Beste uiensnijder aanbevelingen

Top uiensnijder in de test welke uiensnijder wordt aanbevolen?

Uien horen thuis in elke stevige maaltijd. Nu is er een probleem met uien in de particuliere keuken en in de horeca: bij het snijden van uien met een mes vloeien de tranen. De reden hiervoor zijn de zwavelhoudende bestanddelen en enzymen in uien, die vrijkomen wanneer de ui wordt opengesneden en de slijmvliezen irriteren omdat de zwavelverbindingen die ze bevatten, vrijkomen. Een remedie voor het snijden van uien kan het gebruik van een uiensnijder zijn. Dit handige keukenapparaat is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten.

Wij hebben de beste uiensnijders vergeleken en ze gerangschikt in een kleine test. De vijf geteste uiensnijders werken op verschillende manieren, maar ze hebben één ding gemeen: u hoeft nooit meer te huilen bij het uien snijden. De beste uiensnijder van deze lijst.

Fissler Finecut uiensnijder

De Fissler Finecut is een universele hakker. Vooral bij het snijden van uien zult u nooit meer last hebben van tranende ogen, omdat u niet in contact komt met de uien en de zwavelverbindingen die ontstaan bij het snijden ervan. De Fissler Finecut wordt bediend met behulp van een trekkabel, die gemakkelijk te bedienen is. Deze uienversnipperaar werkt dus zonder elektriciteit en kan op het werkblad en ook op de keukentafel worden gebruikt, zelfs op plaatsen waar geen elektriciteitsaansluiting is.

Hoe vaker de kabel wordt bediend, hoe fijner de uien worden gehakt. Dat wil zeggen, hoe fijner de stukjes ui. Deze handmatige uiensnijder kan een ui dus in vrij grove stukken snijden, zoals die vaak worden gebruikt voor de bereiding van een uiensnit of de bijbehorende saus, maar ook fijn en bijna onherkenbaar voor het oog voor salades of sauzen.

De Fissler Finecut uienhakselaarset bestaat uit de hakmolen, die wordt geactiveerd door een kabel en is bevestigd aan een kolom die in de kom uitsteekt, een staafmixerinzetstuk en een draaikorf, alsook een vershouddeksel en een spatel. In dit opzicht heeft de handige keukengadget een afmeting van 16,5×16,5×14,5 centimeter en weegt 450 gram. De inhoud van de container is 0,9 liter. Om uien te snijden, kunnen ze nadat ze van de buitenste schil zijn bevrijd volledig in de container worden gelegd. De kom is doorzichtig, zodat u altijd kunt controleren of de ui op de gewenste grootte is gesneden.
Grundig MM 5150 Multi-Cut Compact Duo Uiensnijder

Scheuren bij het snijden van uien hoeft nooit meer bij gebruik van de Grundig MM 5150 Multi-Cut Compact Duo Uiensnijder. Deze multi-hakselaar met zijn krachtige 400 watt neemt de tweede plaats in onze test in en is niet alleen multifunctioneel in termen van wat erin kan worden gehakt, gaande van fruit tot groenten en zelfs uien.

De uienversnipperaar heeft twee snelheidsstanden en kan met één hand worden bediend. Dit betekent dat er altijd één hand vrij is om deze uienhakker te bedienen. Het werkreservoir heeft een inhoud van 500 milliliter. Een antislipbodem, die ook als vershouddeksel kan worden gebruikt, zorgt voor een stevige stand op het werkblad. Qua design laat de Grundig MM 5150 Multi-Cut Compact Duo uiensnijder niets te wensen over, zodat het apparaat open op het werkblad kan blijven staan als het niet wordt gebruikt en toch geen afbreuk doet aan de algemene indruk van een opgeruimde en hygiënische keuken.

Grundig heeft bij de vervaardiging van het product hoogwaardige materialen gebruikt, die in hoge mate bijdragen aan het uiterlijk van de hakselaar. Dankzij de 400-watt motor is de uienversnipperaar in staat om zelfs een grote groente ui zonder problemen en in de kortst mogelijke tijd te versnipperen. In een vergelijking met een kok die goed en snel uien kan hakken, wint de Grundig MM 5150 Multi-Cut Compact Duo uienhakker. Dit komt doordat het hakproces binnen enkele seconden plaatsvindt. De reden hiervoor zijn de twee snelheidsniveaus die kunnen worden geselecteerd en, uiteraard, de vier robuuste roestvrijstalen messen die ervoor zorgen dat het gehakte materiaal in de bak wordt gehakseld.

De Grundig MM 5150 Multi-Cut Compact Duo uiensnijder heeft een afmeting van slechts 29x13x13 centimeter en weegt slechts 700 gram.

Rösle multi-slicer 16272

Beste uiensnijder

Rösle 16272 MultisnijmachineHet snijgeheim van de Rösle Multisnijmachine 16272 schuilt in het gepatenteerde snijmechanisme met twee beweegbare messen. Deze hakken ook moeiteloos uien. De messen worden geactiveerd door een trekmechanisme. Met slechts één ruk draaien de messen zeven keer rond. Als de uien nog te groot zijn, kan het mechanisme opnieuw worden gestart. Om zich tijdens het hakken goed vast te houden, heeft de uienhakker een ergonomische handgreep. En om te voorkomen dat de kom wegglijdt, zit er een anti-slipvoorziening in de basis.

Het roestvrijstalen deksel voorkomt niet alleen dat het gehakte materiaal tijdens het draaien tijdens het hakken wordt weggeslingerd, maar vooral dat er tijdens het uien hakken dampen vrijkomen die bij normaal uien hakken met een mes tranende ogen veroorzaken. Naast de kom, waarin een hele ui kan worden gelegd, omvat de leveringsomvang van de multisnijder ook een menghulpstuk en een draaihulpstuk, alsmede een spatel en een schraper voor het mesinzetstuk. Het enige dat tijdens de test opviel was het ietwat luidruchtige intrekmechanisme van het trekkoord.

Het snijresultaat was zeer goed, hoewel vijf rukken aan het mechanisme nodig zijn om een ui fijn te snijden. Want twee keer trekken levert alleen een grof snijpatroon op, wat vaak niet nodig is, vooral bij uien. Na enkele malen aan het mechanisme te hebben getrokken, is het echter mogelijk om met de uien een fijn snijresultaat te bereiken, zodat ze ook kunnen worden gebruikt om in sauzen te roeren of om gerechten te verfijnen. Aantrekkelijk is ook het lage gewicht van de hakker met slechts 750 gram en de geringe afmetingen van 12,2×12,2×11,4 centimeter, zodat de uienhakker ook in de keukenkastjes van een kleinere keuken niet veel ruimte inneemt.

 

Waar moet je op letten bij het kopen?

Uienhakmachines zijn er in verschillende uitvoeringen. De uiensnijders verschillen in de manier waarop u de uien snijdt. Daarom moet u hier bij de aankoop bijzondere aandacht aan besteden. Naast de gewone uiensnijders zijn er bijvoorbeeld ook uiensnijders die als multisnijders fungeren en dus ook andere levensmiddelen snijden.

Uiensnijders van dit type zijn ook bekend als groente- en vruchtensnijders. Ze zijn zeer nuttig voor gebruik in de keuken. Voorts is het belangrijk dat de messen van de groente- en uiensnijder scherp zijn en geen oneffenheden vertonen. Groente- en uiensnijders moeten ook gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en een duurzame indruk maken.