Geplaatst op

Vrijstaande combimagnetron met bakplaat: Wat zijn de beste vrijstaande combimagnetrons met bakplaat?

Combimagnetron inbouw

De vrijstaande combimagnetrons met bakplaat zijn een handige combinatie en helpen u bij het bereiden van diverse gerechten. De geïntegreerde heteluchtfunctie kan worden vergeleken met een klassieke elektrische oven en werkt bijvoorbeeld als convectie- of bovenwarmte. Voordelen zijn de energiebesparende werking en het compacte ontwerp. Onze gids gaat dieper in op de kenmerken van de toestellen en laat u kennismaken met populaire producten.

Vrijstaande combimagnetron met bakplaat  aanbevelingen:

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Inventum MN325CS Combimagnetron met Draaispit
 • Info over dit artikel stoomkoken...
 • Invoersysteem: Muis, Toetsen
Bestseller No. 2
Panasonic combi-magnetron met grill en stoomkoker/steamer / 1.000 W/pizzapan / 23 L zwart
 • 23 liter ovenruimte – dankzij de grote...
 • 17 automatische gewichtsprogramma's –...
 • Inverter-technologie – de...
 • Stoomgaren inbegrepen – bij deze combi...
 • Afmetingen ovenruimte (b x h x d): 315 x 353...
Bestseller No. 3
Samsung MC2BM6035CS/EG Combi-magnetron met grill en hete lucht, 900 W, 28 graden ovenruimte (extra groot), 51,7 cm breed, HotBlast-technologie, SlimFry, zilver
 • Krachtige hete lucht wordt door veel...
 • De slim-Fry-functie van Samsung frituurt...
 • Met behulp van de power-ontdooifunctie kunnen...
 • De verscheidenheid aan automatische...
 • Snel schoongemaakt: de binnenwanden van de...
Bestseller No. 4
SHARP MG81ES Magnetron met grill (magnetron: 900W, grill: 1100W, 11 standen, ontdooifunctie, afmetingen: 512 x 300 x 396 cm, emaille-keramische ovenruimte met antibacteriële eigenschappen), zilver
 • Royale magnetron van Sharp in tijdloos...
 • Eenvoudig en snel verhitten: perfect...
 • Ontdooifunctie: voorzichtig ontdooien van...
 • Geschikt voor dagelijks gebruik door...
 • Inhoud: magnetron YC-MG81ES, draaiplateau,...
Bestseller No. 5
Samsung HotBlast™ MC28M6085KS combi-magnetron, stoompan, magnetron + grill 900 W + 1500 W, 28 l, 52 l x 31 h x 46 cm, zilver
 • KENMERKEN: Gecombineerde magnetron HotBlast...
 • HotBlast: vermindert de kooktijd aanzienlijk...
 • SLIM FRY: combineert de functies van een...
 • Gerechtsdoror: de functie van het broodbord...
 • Keramische binnenkant: uitgerust met een...

Lange tijd bleef de bereiding in de combimagnetron beperkt tot het ontdooien van diepvriesproducten en het opwarmen van voorgekookte maaltijden. Een Vrijstaande combimagnetron met bakplaat biedt u aanzienlijk meer functies. Als typisch combinatiemodel combineren deze toestellen de heteluchtfunctie met microgolfstraling. Dit betekent dat niet alleen het voedsel zelf, maar ook de hele binnenkant op temperatuur wordt gebracht.

Of het nu gaat om pizza, eenpansgerechten of broodjes het toepassingsgebied is veelzijdig en in de mini-oven kunnen complete gerechten worden bereid. Sommige fabrikanten zijn er echter niet uit of het een compacte oven met ingebouwde microgolfoven of een microgolfoven met heteluchtfunctie betreft. Hier hangt alles af van de hoek van beschouwing en misschien de grootte van de modellen. In de volgende paragrafen zullen wij een nauwkeuriger onderscheid maken en de functionaliteit nader toelichten.

De heteluchtfunctie met circulatielucht of bovenwarmte

Veel gerechten slagen alleen in de oven en hebben hoge temperaturen nodig om een krokant oppervlak te ontwikkelen. Microgolfstraling verhit het voedsel, maar verandert de consistentie van het oppervlak of de kleur niet. Het resultaat: een bleke en nogal zachte pizza zonder een knapperige bodem. En dat is maar één voorbeeld. De gerechten missen de heerlijke bruining en de knapperige korst die alleen warme hete lucht kan geven.

De heteluchtfunctie op de Vrijstaande combimagnetron met bakplaat heeft dus een veel breder toepassingsgebied en zorgt voor hoge temperaturen in de braadkamer. Daartoe is in het toestel een verwarmingsspiraal aangebracht. De verwarmde lucht wordt door een ventilator over het gehele interieur verspreid en bereikt in het beste geval ook de zijkanten van uw voedsel. De temperatuur kan trapsgewijs worden ingesteld, gewoonlijk tussen 50 en 250 °C, en kan gedurende het gehele kookproces worden gehandhaafd.

Niettemin verschillen de verwarmingsmodi in de Vrijstaande combimagnetron met bakplaat, afhankelijk van de ventilator en van het geïntegreerde verwarmingselement. Voor sommige voedingsmiddelen is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat de warmte ook van de onderzijde komt en zorgt voor een knapperige bodem. In plaats van een extra verwarmingselement te integreren, lossen de fabrikanten het probleem echter op door een grillrooster te gebruiken. Speciaal voor pizza’s is een speciale pizzaplaat ideaal, die van tevoren wordt verwarmd en zo ook de warmte op de bodem kan overbrengen. Afhankelijk van het model en de accessoires, krijgt u de volgende functies die een klassieke oven ook moet hebben:

 • Hete lucht
 • Boven- en onderwarmte
 • convectiegrill
 • Oppervlakte rooster

De grillfunctie gerichte hitte van boven

Vrijstaande combimagnetron met bakplaat

Het derde toepassingsgebied vloeit voort uit de grillfunctie. Een vrijstaande combimagnetron met bakplaat is daarom niet alleen uitgerust met een heteluchtblazer, maar heeft ook een geïntegreerde grill. Het straalt gerichte warmte van bovenaf uit en zorgt er tevens voor dat uw gerechten heerlijk bruin worden. Bij de grillfunctie is het echter belangrijk of de warmte alleen van de bovenkant komt of ook van de zijkant op het voedsel kan worden uitgestraald.

De eenvoudige grillfunctie wordt een oppervlaktegrill genoemd, die gewoonlijk alleen het oppervlak van het voedsel bereikt. Voor een braadpan of om te gratineren, is deze functie ideaal. Voor frietjes of een gegrilde kip moet de grill echter ook aan de zijkant of onderkant beschikbaar zijn. Slechts enkele modellen bieden een grillfunctie met bodemverwarming. Gebruikelijker is de convectiegrill, die aan een ventilator is gekoppeld. Op die manier bereikt u een gelijkmatig resultaat en is er een optimale warmteverdeling in de braadkamer.

Belangrijk: Zowel met grill als met hete lucht hoeft u vrijstaande combimagnetrons met bakplaat maar kort voor te verwarmen. Dit verkort de kooktijd effectief.

Magnetron in plaats van oven voor kleine keukens

De beste vrijstaande combimagnetron met bakplaat vervult dus bijna alle functies die een conventionele elektrische oven zou bieden. Een belangrijk voordeel ligt echter in de afmetingen. Magnetrons hebben een veel compacter ontwerp en zijn veel gemakkelijker te gebruiken in kleine keukens of eenpersoonshuishoudens. Kies tussen een vrijstaand model of een ingebouwde eenheid. De eerstgenoemde zijn gemakkelijk op het werkblad te plaatsen en in een stopcontact te steken. U blijft bijzonder flexibel, maar verliest ruimte op uw werkblad.

 • Als u het echt zonder oven wilt doen, integreert u de magnetron gewoon in een kastje.
 • Er zijn speciale inbouwkasten die al zijn ontworpen voor dit soort magnetrons. Maar ook gewone inbouwkasten zijn geschikt dankzij het ingebouwde frame.
 • De deur van de vrijstaande combimagnetron met bakplaat sluit met het meubelfront en blijft altijd zichtbaar.
 • Of u kunt kiezen voor een onderbouw magnetron, die direct onder een wandkast wordt gemonteerd.
 • Bij een verbouwing of na een verhuizing kan hij nog steeds als vrijstaand toestel worden gebruikt, wat niet het geval is met een ingebouwde magnetron.

Qua vormgeving en uiterlijk kan de beste vrijstaande combimagnetron met bakplaat worden vergeleken met een oven. Het heeft een grote deur met een glazen inzet als kijkvenster. Dit betekent dat u altijd zicht hebt op de kookstatus van uw voedsel. Veel moderne toestellen zijn versierd met roestvrij stalen elementen en zijn verkrijgbaar in klassiek zwart of wit. Zo kunt u de magnetron optimaal aanpassen aan het design van uw keuken. Wat de hoogte betreft, kunt u kiezen tussen toestellen met een hoogte van 45 tot 60 cm. Dit betekent dat ze niet veel kleiner zijn dan een conventionele oven.