Geplaatst op

Beste waterafstotende spray: Wat zijn de beste impregneermiddel?

wasserspray

Je bent aan het wandelen en plotseling begint het te regenen in volle stortbuien. Dat is wanneer het gebeurt. Niet alleen je schoenen, maar ook je voeten worden langzaam maar zeker nat. En dat is precies wat er in zo’n geval niet mag gebeuren. Met een waterafstotende spray kunt u voorkomen dat uw favoriete kleding nat of kleverig wordt. In onze beste waterdichtingsspray test of vergelijking kunt u zien welke sprays er momenteel op de markt zijn. Eén ding is zeker, er zijn veel verschillende sprays, en ze presteren niet allemaal goed in een waterafstotende spray. U wilt nadenken over de belangrijkste kenmerken en de kosten voordat u koopt? Dan is het raadzaam dat u zich vooraf informeert over een geschikt product in onze waterdichtheidsspraytest. Dit is de enige manier om uiteindelijk een goede beslissing te nemen.

Beste waterafstotende spray aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Kaps Nano Protector - Schoen Afstotende Spray voor Leer Nubuck Suède Textiel (400 ml - 13.52 fl. Oz.)
 • BETROUWBARE BESCHERMING: Nano Protector...
 • INNOVATIEVE TECHNOLOGIE: Deze nieuwe...
 • ADEMEND: Nano Protector zorgt voor een...
 • VOOR ALLE KLEUREN: Nano Protector van Kaps is...
 • TOEPASSINGSOPMERKING: Test altijd eerst op...
Bestseller No. 3
Waterafstotende en Vuilafstotende Spray voor Sneakers en Casual Schoenen, Non-Aerosol en Milieuvriendelijk, Kaps Sneakers Protector
 • ULTIEME BESCHERMING: Geeft waterafstotende en...
 • NIET-GASVORMIGE SPRAY: Een non-aerosol spray...
 • VERLENGT DE LEVENSDUUR VAN SNEAKERS: Houdt je...
 • GEMAKKELIJK EN VEILIG TE GEBRUIKEN: Het...
 • ERVARING: Gefabriceerd in Europa door een...
SaleBestseller No. 4
Rain-X 1831103 Plastic Waterafstotende Spray 500ml, Geel
 • Maakt gebruik van de waterpareltechnologie en...
 • Optimaal voor motorhelmvizieren,...
Bestseller No. 5
Fibertec Textile Guard Pro, hoogwaardige waterafstotende spray voor synthetische stoffen, outdoorkleding met en zonder membraan, 500 ml
 • Eigenschappen: Zeer effectieve langdurige...
 • Gebruik: Beschermende opfrisser voor...
 • Inhoud: 500ml Textile Guard Pro impregneer 4...
 • Toepassing: Leg het gewassen, uitgelekte, nog...
 • Milieuvriendelijk: Gemaakt in Duitsland....
Bestseller No. 6
Hendlex Textiel Waterdichte Spray Voor Bekleding Stof | Waterafstotende Kinderzitjesbeschermer, Hydrofobe Spray Voor Sofa Autostoelen 200 milliliter
 • ONTDEK COMPLEET WATERDICHT EN Vlekafstotend...
 • Bescherm uw mooie auto | Iedereen houdt van...
 • Besteed minder tijd aan het reinigen van...
 • Moe van ALTIJD vervelende kinderautostoeltje?...
 • Maak je geen zorgen over het morsen van je...

Wat is belangrijk vóór de eigenlijke aankoop van een lederen waterdichtmakende spray?

De toepassing, de droogtijd, bijvoorbeeld, zijn twee cruciale punten. U kunt het beste online vergelijken als u de voorkeur geeft aan bepaalde impregneerspray en bijvoorbeeld ook de bijzondere eigenschappen van een impregneerspray voor leer herkent.

De belangrijkste info in een oogopslag:

 • Er zijn verschillende producten zoals de waterafstotende spray en die voor buitenkleding.
 • Impregneermiddel zijn niet duur en geven een goed effect
 • Er is een significant verschil tussen kleurloze en gekleurde producten en producten met een pomp of aërosol
 • Vuil en regen worden verwijderd door het parelende effect

Er zijn ook andere eigendommen die u moet overwegen alvorens daadwerkelijk te kopen. Daarom is een waterafstotende neveltest ook belangrijk. Zo komt u te weten wat de basis is en wat u moet weten bij het vergelijken van waterdichtingssprays. U kunt alles te weten komen in de meest gestelde vragen met de passende antwoorden.

Bijzondere kenmerken van  waterafstotende  sprays

waterspray

Natuurlijk zijn er ook actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van waterafstotende sprays, als u waterafstotende sprays vergelijkt. U kunt erachter komen wat deze zijn in de waterafstotende spuitproeven.

Sommige impregneersprays vormen nanoschaalstructuren die tot een sterk parelend effect leiden.Andere zijn voorzien van een kwaliteitslabel “Made in Netherlands”.  Er zijn echter ook modellen waarbij elke vezel voorzien is van een speciale beschermlaag. Bovendien drogen sommige sprays sneller dan andere en hebben ze ook een veel groter effect op lange termijn.

Leer waterafstotende spray: Waar moet ik op letten?

Bij een lederen waterafstotende speelt vooral één ding een rol. En dat is dat het product speciaal is ontworpen voor gebruik op leer. Dit materiaal is namelijk een in de natuur voorkomende stof die zeer snel kan worden aangetast. Bovendien is er een verschil tussen glad en ruw leer, zoals onze waterdichtheidstest aantoont.Een lederen waterafstotende moet dus nauwkeurig als zodanig worden omschreven.

Met leer kan worden geïmpregneerd of gehydrofobeerd, zodat de stof ondoordringbaar wordt voor water. Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk een impregnering aanbrengt, vooral bij gevoelig leder. Dit geldt bijvoorbeeld voor ruwe ledersoorten zoals nubuck of suède. Want als er vlekken op dit textiel komen, is het moeilijk om ze er weer uit te krijgen. Toch is het waar dat impregneren het leer nooit zo waterafstotend zal maken als verven aan de oppervlakte. Daarom moet je zo’n gevoelige jas niet dragen bij extreem weer.

De meest doeltreffende impregnaties, ook voor leder, zijn de zogenaamde blikimpregnaties. Deze moeten bij de eerste toepassing verschillende malen worden aangebracht en moeten tussendoor drogen. Zij zijn achteraf echter doeltreffender dan andere middelen (zoals pompverstuivers). De blikimpregnaties hebben echter nog steeds een nadeel. De ingrediënten mogen in geen geval in hoge doses worden geïnhaleerd. Daarom wordt aanbevolen de impregnering buiten uit te voeren. De ingrediënten zouden zich kunnen nestelen op de longblaasjes. Deze toepassing vermindert het ademend vermogen van het leer met 5 tot 10 procent. Afgezien daarvan heeft het echter een veel groter effect dan vergelijkbare waterafstotende sprays.

Hoe breng je een waterdichtingsspray correct aan voor een goed resultaat?

Zelfs de beste impregneerspray kan zijn effect niet ontplooien als hij wordt aangebracht op een materiaal dat er niet geschikt voor is. Een waterafstotende spray voor Gore Tex zal bij toepassing op natuursteen slechts een beperkt gewenst effect hebben.

Wanneer u een product kiest, zorg er dan voor dat u ingrediënten koopt die zo onschadelijk mogelijk zijn. U zult nauwelijks een waterafstotende spray zonder chemicaliën vinden, maar u moet er toch zo weinig mogelijk van gebruiken. Vooral met je kleren, anders riskeer je allergische reacties of een ongezonde invloed. De beste waterafstotende sprays zonder nanodeeltjes hebben veel minder kans om verdacht te worden van aantasting van uw gezondheid.

Als u oppervlakken in bedrijven met impregneersprays wilt beschermen of oppervlakken in het huishouden tegen snelle vervuiling en afstoffen, vindt u ook speciale impregneersprays voor dit doel. Antistatische sprays, bijvoorbeeld, zijn een goed alternatief voor oppervlakken binnenshuis.