Geplaatst op

Beste 43 inch tv: Wat zijn de beste 43 inch tv?

Als je naar de TV-industrie kijkt, niet alleen nu maar ook in de afgelopen jaren, zou je denken dat niemand een TV kleiner dan 55 inch wil als je kijkt naar de manier waarop de meeste productlijnen op de markt komen en de prioriteiten die de meeste grote fabrikanten stellen, zijn grote schermen de focus voor de meeste van hen.Maar dat betekent niet dat u geen indrukwekkende schermen in kleinere formaten kunt vinden.Voor veel mensen is een 43-inch TV precies goed hij is zeker niet klein, maar ook niet zo groot dat je je hele kamer eromheen moet organiseren.

43 inch tv aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
DYON Smart 43 XT 108 cm (43 inch) TV (Full‐HD Smart TV, HD Triple Tuner (DVB‐C/‐S2/‐T2), Prime Video, Netflix, YouTube & HbbTV, WLAN, Hotel Mode)
 • Type: Smart LED TV met 108 cm (43 inch)...
 • Resolutie: 1.920 x 1.080 pixels (Full-HD) /...
 • Ontvangst: Analoog, DVB-T2 (terrestrisch),...
 • Geen externe ontvanger nodig!
 • Smart Portal: Prime Video, Netflix, HbbTV,...
Bestseller No. 2
SaleBestseller No. 3
XIAOMI TV LED 43" MI TV P1E ULTRA HD 4K SMART TV WIFI DVB-T2 (ELA4742EU)
 • Pakketgewicht: 9.28 kg
 • Voltage: 220 volt
 • Wattage: 85 watt
Bestseller No. 5
MEDION MD 31945 108 cm (43 inch) UHD TV (Smart TV, 4K Ultra HD, Dolby Vision HDR, Dolby Atmos, Netflix, Prime Video, MEMC, Micro Dimming, PVR, Bluetooth)
 • Elegante UHD Smart TV met HDR10, Dolby...
 • Net als in de bioscoop: met Dolby Vision...
 • Schitterender dan ooit: High Dynamic Range...
 • Meer details, meer scherpte: ervaar dankzij...
 • Inhoud: Smart TV X14333 MD31945 standaard...
Bestseller No. 6
MEDION X14355 (MD 31476) 108 cm (43 inch) UHD-televisie (Android TV, 4K Ultra HD, Dolby Vision HDR, Dolby Atmos, Netflix, Prime Video, PVR, Google Chromecast & Assistant)
 • Elegante 108 cm (43") Android TV,...
 • UHD Smart TV met HDR, Dolby Vision, Micro...
 • Briljanter dan ooit: High Dynamic Range...
 • Meer details, meer scherpte: Ervaar vier keer...
 • Leveringsomvang: Android TV MD31476 X14355,...

43-inch tv’s hebben alles wat je nodig hebt

Met één of soms zelfs twee drievoudige tuners, voor kabelaansluiting (DVB-C), satellietontvangst (DVB-S2) of aardse antenne met DVB-T2, zijn de 43-inch TV’s ideaal uitgerust voor conventionele, lineaire televisie. De afkorting “DVB-S2” staat voor “Digital Video Broadcasting Satellite, Type 2”. Dit betekent dat digitale televisie- en radiosignalen via de satelliet worden uitgezonden. Voor ontvangst heeft u dus ook een schotelantenne nodig. In Duitsland kunt u ongeveer 300 tv-zenders en 170 radiozenders ongecodeerd, d.w.z. gratis, ontvangen. Met de juiste abonnementen kunt u ook betaalde kanalen zoals SKY activeren. In totaal zijn er ongeveer 1.500 kanalen beschikbaar via de satelliet.

DVB-C staat voor “Digital Video Broadcasting Cable”. In Duitsland is de kabeltelevisie geprivatiseerd, waardoor deze niet gratis te ontvangen is. De twee bekendste kabelaanbieders zijn Vodafone en Unitymedia TV, maar er zijn ook veel kleine regionale aanbieders.

DVB-T2 staat voor “Digital Video Broadcasting Terrestrial, Type 2”, het is de digitale vorm van de oude vertrouwde antennetelevisie. DVB-T2 maakt een zeer efficiënte codering (H.265) van het videosignaal mogelijk om een groot aantal kanalen in relatief weinig bandbreedte onder te brengen. Als u een geschikte DVB-T2-antenne hebt, kunt u momenteel ongeveer 20 gratis te ontvangen zenders en ongeveer 20 particuliere betaalzenders ontvangen. Als u alleen naar publieke zenders wilt kijken, zijn er geen extra kosten. Voor alle particuliere zenders moet u ongeveer 60 € per jaar betalen en krijgt u een bijbehorende toegangskaart voor de CI-sleuf in de televisie. Alle programma’s worden op deze manier alleen in HD uitgezonden, omdat extra uitzendingen in SD alleen maar bandbreedte zouden verspillen. Een ander nieuw kenmerk van de DVB-T2-norm is de verbeterde mobiele ontvangst. Aangezien ze allemaal een CI-slot hebben, kunnen ook betaalkanalen worden ontvangen.

Alle 43-inch modellen maken ook verbinding met internet via LAN of draadloos via WLAN. Dit geeft je toegang tot de mediabibliotheken van de tv-zenders en verschillende streamingdiensten, waarvan de meeste al voorgeïnstalleerd zijn. Anders kan een overeenkomstige streaming media-adapter, zoals Google Chromecast of Apple Fire TV, via HDMI worden aangesloten. Opnemen op USB-sticks is ook mogelijk met alle apparaten. Als u uw eigen opnamen vanaf de USB-stick wilt afspelen, moet u ervoor zorgen dat de TV de huidige HEVC- of MKV-formaten ondersteunt.

Daarnaast bieden de TV’s ook andere interfaces. Huidige laptops en consoles kunnen via een HDMI-aansluiting worden aangesloten op al onze 43-inch tv’s. De meeste TV’s hebben twee of meer HDMI-aansluitingen. Een 43-inch tv met een VGA-aansluiting zul je niet meer vinden, althans niet onder de 4K UHD-toestellen. De verbinding vanaf smartphone of tablet is draadloos. Daartoe moeten de bron en de bestemming in hetzelfde WLAN zijn geregistreerd. Deze functie wordt in de technische beschrijvingen meestal aangeduid met de termen Screen Mirroring, SmartView, Miracast voor Android-toestellen en AirPlay voor Apple-toestellen. Als het TV-toestel geen Apple Airplay ondersteunt, maar de verbinding met Android-toestellen, zal de “Apple Cast” app helpen met iPhone of iPad.

Als u ook oudere apparaten wilt aansluiten, zoals de oude videorecorder, een DVD-speler of een camcorder, moet u er ook voor zorgen dat de TV over de juiste analoge interfaces beschikt. SCART is een lijvig stopcontact met veel sleuven dat zowel het beeldsignaal (FBAS) als het geluid in één lijn doorgeeft. De kwaliteit van dit signaal is echter slecht. Hetzelfde beeldsignaal kan ook naar de televisie worden geleid via een cinchaansluiting, meestal geel van kleur, die video of composite video wordt genoemd. Van hogere kwaliteit en absoluut te verkiezen voor analoge videotoevoer is de zogenaamde component-ingang. Hier worden de beeldsignalen afzonderlijk doorgegeven via drie cinchbussen in de kleuren groen, blauw en rood. Het is ook de moeite waard om naar de Duitse testresultaten te kijken: https://vergleichspot.de/tv-38-zoll/

43-inch tv’s in check: middenklasse met UHD-resolutie

Naast de onvermijdelijke goedkope aanbiedingen die we niet aanbevelen bevat het segment van 43-inch tv’s ook degelijke toestellen uit het middensegment van bekende fabrikanten. Een kwaliteitskenmerk waarop u zich kunt oriënteren is een schermresolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, meestal aangeduid als 4K of UHD. De prijsklasse loopt van ongeveer 350 euro tot ongeveer 1.300 euro, d.w.z. in regio’s waar ook degelijke 50-inch tv’s te krijgen zijn. TV’s met alleen Full HD-resolutie (1.920 bij 1.080 pixels) zijn ook verkrijgbaar voor minder dan 300 euro. Maar technisch gezien lopen deze dozen minstens twee jaar achter op de ontwikkeling. In het beste geval zijn ze goed voor alledaags TV-amusement, maar van films kun je geen bevredigende presentatie verwachten.

LCD-schermtechnologie

Momenteel worden in de 43-inch klasse alleen LCD-schermen gebruikt. Liquid crystal panels of “liquid crystal displays”, kortweg LCD’s, bestaan, eenvoudig gezegd, uit een backlight, de pixelstructuur van vloeibare kristallen en verschillende kleurenfilters. De vloeibare kristallen fungeren als lichtkleppen voor de achtergrondverlichting. Aan elke pixel worden drie subpixels voor de primaire kleuren rood, groen en blauw toegekend. Afhankelijk van de gewenste kleur en helderheid laten ze op dit punt meer of minder van het achtergrondlicht door. Omdat het achtergrondlicht door relatief weinig bronnen wordt gegenereerd, kunnen LCD’s veel helderder zijn dan de zelflichtende OLED-schermen met een matig gebruik van elektrische energie.

Zonder bas ontbreekt de volheid

Er is geen ruimte voor grote luidsprekers in de slanke 43-inch TV’s. Zelfs een aparte soundbar, zoals die in sets uit de hogere klasse te vinden is, is hier tevergeefs. Bij gebrek aan afzonderlijke basluidsprekers produceren de stereoluidsprekers, meestal 2 x 10 watt, een krachtig geluid dat het kamervolume ruimschoots overstijgt, maar een beetje diepte mist. Tot ongeveer 90 procent van het volledige bereik is het geluid ook grotendeels vrij van vervorming.