Geplaatst op

Keukenweegschaal: Wat zijn de beste keukenwagens?

Analoge-keukenweegschaal

U gebruikt een keukenweegschaal voor koken en bakken om de ingrediënten af te wegen. Veel modellen kunnen ook worden gebruikt voor het wegen van brieven, pakjes, goud, juwelen, edelstenen en andere voorwerpen. Keukenweegschalen zijn verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen. De selectie varieert van analoge keukenweegschalen in retrodesign tot digitale keukenweegschalen met een plat design tot wandkeukenweegschalen. Welk model voor u geschikt is, hangt af van waar u het toestel voor nodig hebt, welke eisen en wensen u hebt en hoe hoog uw budget is.

Beste keukenweegschaal aanbevelingen:

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
ETEKCITY Keukenweegschaal digitale weegschaal elektronische weegschaal 5 kg met groot LCD-display, ultradunne keukenweegschaal van roestvrij staal, vloeistofmeting, hoge precisie tot 1 g, Tara-functie
 • Hoge nauwkeurigheid: het is uitgerust met 4...
 • Robuust roestvrij staal: het gladde...
 • Heldere resultaten: met de tarra-functie kan...
 • Sierlijk design: de afmetingen van 18 x 14 x...
 • Koop met vertrouwen: 2 x AAA-batterijen...
SaleBestseller No. 2
Newaner Keukenweegschaal, 10 kg / 1 g, elektronische, roestvrijstalen digitale weegschaal met led-display en tarra-functie, precisieweegschaal, automatische uitschakelfunctie met 6 maateenheden, wegen
 • Zeer nauwkeurige meting: de keukenweegschaal...
 • Meerdere maateenheden: de elektronische...
 • Smart display en energiebesparing: de...
 • Uniek design: de keukenweegschaal is klein en...
 • Veel gebruikt: de keukenweegschaal is perfect...
Bestseller No. 3
ACCUWEIGHT Digitale Keukenweegschaal Multifunctionele Vlees Voedsel Schaal met LCD display voor Bakken Keuken Koken, 11lb Capaciteit door 0.1oz, Gehard Glas oppervlak
 • ACCUWEIGHT keukenweegschaal uw betrouwbare...
 • ACCURATE: 4 hoge precisie krachtsensoren...
 • Multifunctional: Elektrische keukenweegschaal...
 • Handige veelzijdigheid: Accuweight digitale...
 • Draagbaar design: Vlekwerend glazen platform...
Bestseller No. 4
Gvolatee Digitale keukenweegschaal 3000 g / 0,1 g, roestvrijstalen digitale weegschaal met LCD-display en tarra-functie
 • Zeer nauwkeurige meting: de keukenweegschaal...
 • Uniek design: de keukenweegschaal is klein en...
 • Veel gebruikt: de keukenweegschaal is perfect...
Bestseller No. 5
Newaner Digitale keukenweegschaal, professioneel, 0,01 g - 500 g, multifunctionele mini-weegschaal met led-display en tarra-functie, kleine zakweegschaal voor levensmiddelen, sieraden, medicijnen, koffie, laboratorium
 • Hoge nauwkeurigheid digitale keukenweegschaal...
 • Hoogwaardige materialen: de...
 • Meerdere meeteenheden: de precisieweegschaal...
 • Breed inzetbaar: de keukenweegschaal kan niet...
 • Licht en draagbaar: de grootte van de tas en...
SaleBestseller No. 6
Soehnle 61513 Page Compact 300 Mint to Be Digitale keukenweegschaal 20 x 15 x 1,3 cm wit
 • Hoog draagvermogen – de moderne weegschaal...
 • Eenvoudige leesbaarheid: de keukenweegschaal...
 • Comfortabel wegen – dankzij de praktische...
 • Eenvoudige bediening – de weegschaal is...
 • Praktische levering – Soehnle...

Analoge of digitale keukenweegschaal wat is beter?

KeukenweegschaaltestJe gebruikt een keukenweegschaal om het gewicht van voedsel te bepalen. Bovendien zijn vele modellen geschikt voor het wegen van goud, edelstenen, juwelen, brieven, pakjes en/of andere voorwerpen.

Welke keukenweegschaal voor u geschikt is, hangt af van het doel, uw behoeften en uw budget. De verschillende soorten keukenweegschalen zijn analoge en digitale keukenweegschalen. In het volgende zullen wij u met beide varianten laten kennismaken.

De analoge keukenweegschaal

Een analoge keukenweegschaal toont u het gewicht met behulp van een wijzer op een weegschaal. Zij wordt ook wel manuele of mechanische keukenweegschaal genoemd. Een andere naam voor de analoge keukenweegschaal is de retroweegschaal. Deze naam is te danken aan het vaak nostalgische ontwerp: veel modellen bieden u een retro-design en kunnen een chique blikvanger in uw keuken zijn.

Een voordeel is dat u geen batterijen nodig hebt om een analoge keukenweegschaal te laten werken. U hoeft een analoog model niet op het lichtnet aan te sluiten of met een oplaadbare batterij te laten werken. Een ander voordeel van de mechanische apparaten is de stabiliteit: de meeste analoge weegschalen hebben een hoger gewicht en grotere afmetingen dan de digitale keukenweegschalen. Daarom zijn ze vaak stabieler. Het nadeel is dat analoge weegschalen meer ruimte innemen.
Meestal onnauwkeurig: mechanische keukenweegschalen meten het gewicht vaak minder nauwkeurig dan digitale weegschalen. Zij hebben vaak een fijne schaalverdeling van 10 of 20 gram. Hun maximumcapaciteit ligt gewoonlijk tussen 2 en 5 kilogram.

Houd er ook rekening mee dat het aflezen van een analoge keukenweegschaal moeilijker is dan met een digitale weegschaal. Daarom bestaat, indien nodig, het risico dat u het meetresultaat verkeerd afleest. Bovendien zijn verschillende manuele keukenweegschalen alleen geschikt om het gewicht in grammen te meten. Zij zijn vaak niet uitgerust met andere functies. Enkele modellen hebben echter een weegfunctie en/of tonen u de tijd.

+ Vaak met retro design
+ Geen batterijen nodig voor de werking
+ Meestal stabieler

Meestal minder accuraat
Grotere voetafdruk vereist
Vaak uitgerust met weinig tot geen extra functies
Moeilijker af te lezen meetresultaten

De digitale keukenweegschaal

Een digitale keukenweegschaal wordt ook wel een elektronische of elektrische keukenweegschaal genoemd. Een dergelijk model is gewoonlijk uitgerust met een LC-display, dat een achtergrondverlichting heeft en waarop de meetresultaten gewoonlijk gemakkelijk kunnen worden afgelezen. Bovendien zijn veel digitale weegschalen gemakkelijker te hanteren dan analoge weegschalen.

Het ontwerp van digitale keukenweegschalen is vaak eenvoudig en aantrekkelijk gehouden. De meeste toestellen hebben compacte afmetingen en een plat ontwerp, zodat u ze gemakkelijk kunt opbergen. Positief is ook dat veel digitale weegschalen tot op de gram nauwkeurig meten en dus vaak nauwkeurigere meetresultaten geven dan veel analoge keukenweegschalen.

Veel digitale keukenweegschalen worden geleverd met meerdere meeteenheden. Je gebruikt deze modellen niet alleen om gewicht in grammen te meten. In plaats daarvan kunt u ze gebruiken om gewicht te meten in een andere maateenheid, zoals ounces of pounds. Op sommige digitale weegschalen kunt u ook het volume van water of andere vloeistoffen meten in milliliters of fluid ounces.

Bovendien zijn de digitale toestellen vaak uitgerust met andere functies. De meeste modellen hebben bijvoorbeeld een weegfunctie en een automatische uitschakelfunctie. Sommige toestellen zijn ook uitgerust met extra functies zoals een voedingsanalyse, een Bluetooth-functie en/of een timer. Een nadeel is dat digitale weegschalen vaak niet zo stabiel zijn als analoge modellen. Een ander nadeel is dat er een stroombron nodig is om een digitale keukenweegschaal te laten werken. U zult één of meer batterijen nodig hebben om de meeste van hen te gebruiken.

+ Frequente gram nauwkeurige metingen mogelijk
+ Bespaart ruimte bij opslag
+ De meetresultaten zijn meestal gemakkelijk af te lezen.
+ Gewoonlijk uitgerust met een weegfunctie en een automatische uitschakelfunctie
+ Soms uitgerust met speciale functies zoals een timer

Noodzakelijke stroomvoorziening
Vaak geringere stabiliteit

Hoe vind ik een goede keukenweegschaal?

Keukenweegschaal

BestelOm de beste keukenweegschaal voor uw huishouden te vinden, bekijkt u de modellen best op meer dan alleen het displaytype. De toestellen verschillen immers op tal van andere punten. Hieronder vindt u nog enkele relevante criteria voor het kopen van een keukenweegschaal.
Het minimum en maximum laadvermogen

Het minimum laadvermogen vertelt u welk minimum gewicht de keukenweegschaal meet. Veel apparaten reageren pas vanaf een paar gram. Sommige modellen daarentegen hebben een minimum draagvermogen van één gram. Dit is bijvoorbeeld van belang als u de keukenweegschaal nodig hebt om kruiden af te wegen.

De maximumcapaciteit geeft aan tot welk gewicht u de weegschaal kunt beladen. Veel analoge en digitale modellen hebben een maximumgewicht van 5 kilogram. Als u de keukenweegschaal nodig hebt voor bakken en koken, is zo’n capaciteit meestal voldoende. Als u de weegschaal wilt gebruiken voor het wegen van grotere hoeveelheden voedsel, verpakkingen of andere zware voorwerpen, is het vaak de moeite waard om een keukenweegschaal te kopen met een hoger maximaal weegvermogen van 15 kilo of meer.

Het mooie afstuderen

De fijne schaalverdeling geeft aan hoe nauwkeurig de keukenweegschaal de metingen uitvoert. Digitale weegschalen meten ingrediënten vaak tot op de gram nauwkeurig. Voor bakken en koken is een fijne graduatie van een gram meestal voldoende. Als u de weegschaal wilt gebruiken om specerijen af te wegen, kunt u beter kiezen voor een model met een fijne schaalverdeling van 0,1 gram. Sommige digitale keukenweegschalen hebben een fijne schaalverdeling van 0,01 gram. Analoge schalen meten voedsel vaak onnauwkeuriger. De fijne schaalverdeling van een analoog model ligt vaak tussen 10 en 25 gram.
Tip: Soms is het zinvol om een keukenweegschaal met een grotere capaciteit te kopen en een tweede model met een hogere meetnauwkeurigheid en eventueel een kleinere capaciteit. Gebruik de keukenweegschaal met grotere capaciteit om zwaardere voedingsmiddelen en verpakkingen te wegen. Gebruik de nauwkeurigere weegschaal voor het wegen van oliën, specerijen en kruiden.

De stroomvoorziening

De stroomvoorziening is waar u naar kijkt als u een digitale weegschaal wilt kopen. De meeste digitale weegschalen werken op batterijen. Zorg er bij de aankoop voor dat u weet welke batterijen u nodig hebt. Sommige modellen werken met behulp van knoopcellen. Andere weegschalen werken op AAA batterijen. Het is gunstig als de batterijen in de verpakking zijn meegeleverd.
Andere stroomvoorzieningsopties: Enkele modellen hebben een oplaadbare batterij, die u meestal oplaadt met een USB-oplaadkabel. Sommige keukenweegschalen daarentegen worden gevoed door een netadapter. Er zijn ook keukenweegschalen die zijn uitgerust met zonnecellen. Een weegschaal op zonne-energie is zeer milieuvriendelijk.

Het materiaal

Het weegoppervlak van een keukenweegschaal is vaak gemaakt van roestvrij staal of glas. Andere modellen hebben een weegoppervlak van metaal, kunststof of hout. Aan welk materiaal u de voorkeur geeft, is in de eerste plaats een kwestie van smaak.

De afmetingen

Vooral als u een kleine keuken hebt, spelen de afmetingen een grote rol. In zo’n geval is het beter om voor een digitaal model te kiezen. De digitale weegschalen bieden meestal compactere afmetingen dan de analoge modellen. Daarom kunt u zo’n weegschaal vaak gemakkelijker opbergen.
Let op het weegoppervlak: Controleer niet alleen de grootte van de weegschaal in haar geheel, maar ook de grootte van het weegoppervlak. Als het weegoppervlak te klein is, kunt u grotere voorwerpen zoals grote kommen of grote verpakkingen misschien niet op de weegschaal plaatsen.

Stabiliteit

Verschillende digitale toestellen zijn uitgerust met antislipvoetjes. Ze zorgen voor een stabielere stand. Niettemin overtuigen veel analoge keukenweegschalen gewoonlijk met een grotere stabiliteit door hun groter gewicht en omvang.

Het ontwerp

Veel analoge keukenweegschalen bieden u een retro design en zijn een chique blikvanger. Digitale weegschalen hebben vaak een discreter ontwerp: Zij hebben een plat ontwerp en effen kleuren zoals zwart of zilver. Sommige digitale modellen daarentegen zijn kleurrijker of hebben een speciaal ontwerp. Op sommige weegoppervlakken staan bijvoorbeeld afbeeldingen van bessen of hete pepers.

Keukenweegschaal Vergelijking Het Display

Als u een digitale keukenweegschaal wilt kopen, controleer dan van tevoren of het display groot genoeg is en of het een achtergrondverlichting heeft. Dankzij de achtergrondverlichting kunt u de meetresultaten beter aflezen in lichte en donkere omgevingen.

Bovendien is het positief als de digitale weegschaal u een laag batterijniveau en een overbelasting op het display toont.

De meeteenheden

De meeste modellen meten het gewicht in grammen en/of kilogrammen. Als u vaak bakt of kookt volgens recepten in vreemde talen, is het praktisch als u ook de maateenheid kunt veranderen. Bij veel modellen kunt u omrekenen naar ounces of pounds. Op deze manier hoeft u de informatie van het recept niet om te rekenen. U kunt ook sommige keukenweegschalen gebruiken om het volume van bepaalde vloeistoffen, zoals water en melk, te meten.

De weegschaal

Sommige modellen zijn uitgerust met een weegschaal. U kunt zo’n kom meestal uitnemen en in de vaatwasmachine zetten om hem schoon te maken. Controleer bovendien wat de inhoud van de kom is, van welk materiaal hij gemaakt is en of hij een tuit heeft.