Geplaatst op

Beste Ladyshave: Wat zijn de beste Ladyshave?

Er zijn talloze producten op de markt die vrouwen veel beloven als het gaat om het aanpakken van het vervelende lichaamshaar. Uit onze test is gebleken dat er modellen zijn die deze belofte inderdaad kunnen waarmaken en de huid na het scheren nagenoeg vrij van irritatie laten. In onze vergelijking hebben we ook gekeken naar de resultaten van de consumentenbond.

Ladyshave aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
SaleBestseller No. 1
LifeWise 3-in-1 Draadloze Ladyshave - Hypoallergene Scheerbladen - Nat en Droog - Incl. Reisetui
 • [3-in-1 Functie] zodat jij met de Ladyshave...
 • [RVS Hypoallergene scheerbladen] zodat jij...
 • [Oplaadbaar via USB en Stopcontact] zodat de...
 • [Waterbestendig] zodat je de Ladyshave ook...
 • [Batterijstatus Indicator] zodat je precies...
Bestseller No. 2
ACWOO Elektrisch ladyshave, draadloos 4-in-1 elektrisch scheerapparaat voor dames, oplaadbaar pijnloos elektrisch scheerapparaat Bikinitrimmer Nat en droog ontharen voor gezicht Benen Oksel, neus en wenkbrauw
 • 【ONTWERP VOOR VROUWEN】ACWOO 4-in-1...
 • 【NAT EN DROGE HAAR VERWIJDEREN】De 4...
 • 【PIJNLOOS EN HYPOALLERGENIC】Gebruik...
 • 【USB SNEL OPLADEN】Dit scheerapparaat voor...
 • 【PERFECT CADEAU】Deze epilator voor dames...
Bestseller No. 3
Philips Lady Shaver Series 6000 Ladyshave Wit, Grijs
 • Het is vervelend als een product niet naar...

Koopadvies: Waar moet je op letten bij het vergelijken van testrapporten over scheerapparaten voor vrouwen?

Elektrische scheerapparaten voor vrouwen zijn erg populair en zijn nu op de markt verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Naast hoofdhaar, wenkbrauwen en wimpers is ander lichaamshaar voor vrouwen eerder ongewenst of wordt het zelfs beschouwd als een gebrek aan hygiëne. In plaats van chemisch werkzame ontharingscrèmes, extra suikeroplossingen die volgens een speciaal recept moeten worden gemengd, waxbehandelingen waarvoor moed nodig is of, dankzij talloze pincetten, epileerapparaten die trekken, zweren veel vrouwen bij hun elektrische damesscheerapparaten om zich gemakkelijk en pijnloos te ontdoen van ongewenst haar op de benen, onder de oksels of in de bikinilijn.

Wat voor apparaten zijn er en wat is belangrijk?

Elektrische damesscheerapparaten, ook wel ladyshavers genoemd, halen hun energie uit batterijen of een oplaadbare accu. Ze zijn beschikbaar voor zowel droog als nat scheren of een combinatie van beide. Apparaten voor nat gebruik zijn daar door hun speciale constructie zonder problemen tegen bestand en maken zo een bijzonder praktische scheerbeurt onder de douche mogelijk.

Sommige apparaten zijn alleen uitgerust met een scheerblad, andere hebben extra hulpstukken. Een beweegbaar scheerblad en een verend scheerhoofd passen zich automatisch aan de contouren van het lichaam aan.

Ladyshavers met twee scheerfolies achter elkaar werken nog doeltreffender en irriteren de huid nauwelijks. Een apparaat met een aloë vera pad onder de scheerfolies biedt speciale huidverzorging tijdens het scheren. Er zij aan herinnerd dat scheerapparaten die uitsluitend zijn uitgerust met scheerfolies alleen kortere haargroei kunnen verwijderen. Ze worden daarom niet aanbevolen als zelfstandig apparaat.

Apparaten met ingesloten trimhulpstukken voor bijvoorbeeld 4 mm en 8 mm lange haargroei maken individuele sneden mogelijk of bereiden het gebied voor op verwerking met een ander scheerapparaat. Voor het scheren van de oksel wordt een apparaat met een afgerond scheeropzetstuk aanbevolen.

De scheerbeurt is bijzonder effectief als het apparaat de huid iets uitrekt voor een nog grondiger ontharing. Een huidverzachtend hulpstuk verwijdert ook dode, droge huiddeeltjes en laat de huid aangenaam zacht aanvoelen. Mensen met zwaarder lichaamshaar dat sneller teruggroeit, moeten zich ervan bewust zijn dat regelmatig gebruik van alleen een droog scheerapparaat huidirritatie kan veroorzaken. In principe is nat scheren qua resultaten beter dan droog scheren. Als je echter maar weinig zacht haar hebt, kun je deze overweging buiten beschouwing laten.

De scheerkop wordt gereinigd met een reinigingsborsteltje. Waterdichte modellen kunnen onder stromend water worden afgespoeld.

Vrouwenscheerapparaten zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk in de hand liggen en de meeste hebben een praktische uitstraling met een vrouwelijke touch, uitgedrukt door zacht afgeronde vormen en pastelkleuren in rosé en blauw en wit gecombineerd met metallic zilver.

Qua prijs variëren de elektrische damesscheerapparaten van ongeveer 20 tot 150 euro. Zelfs goedkope toestellen leveren overtuigende prestaties. Bij het maken van een keuze kunnen geïnteresseerde vrouwen zich het beste richten op de kenmerken en accessoires die hen het meest aanspreken. Door de vrij smalle prijsschaal in vergelijking met andere elektrische apparaten speelt de prijs een ondergeschikte rol bij de aankoopbeslissing.

Rijke accessoires: consumentenbond

Slechts weinig elektrische damesscheerapparaten worden geleverd met andere accessoires dan de handleiding. De omvang van de extra componenten die in de productbeschrijvingen en testrapporten worden genoemd, varieert in soort en hoeveelheid en is een ander belangrijk aankoopcriterium.

Idealiter worden de batterijen al tot de standaarduitrusting gerekend. Zo kunt u meteen beginnen en weet u welk type accu u nodig hebt voor latere aankopen.

Een voedingseenheid en een batterij met lader zijn ook nuttig.

Een beschermkap voor het scheerhoofd beschermt zowel het scheerhoofd als de eigenaar van het apparaat.

Een speciale borstel wordt meegeleverd om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Het toestel en de accessoires kunnen perfect worden opgeborgen en vervoerd in een bijpassende opbergtas of koffer.

Speciale kniptechnieken zijn mogelijk met aparte opzetstukken zoals het Bikinikamhulpstuk, een intercepttrimmer of OptiTrim-opzetstukken voor verschillende haarlengtes.

Een gladmakend hulpstuk verwijdert opgedroogde huidcellen.

Gladmakende gelstrips en hydraterende aloë vera kalmeren en verzorgen de huid.

Een plastic houder om het scheermes in de douche op te hangen is praktisch.