Geplaatst op

Beste naaimachine: Wat zijn de beste naaimachines?

Wat zijn de beste naaimachines?

Naaimachines beleven sinds enkele jaren een ware renaissance. De tijd dat naaien als ouderwets werd beschouwd ligt ver achter ons, integendeel: het naaien van chique outfits en accessoires is bijna net zo populair als nooit tevoren. De selectie is dienovereenkomstig groot. Of het nu voor beginners, kinderen, gevorderden of professionals is er is voor elk wat wils. In onze naaimachinetest willen wij u graag helpen beslissen welk model het beste bij u past. Wij hopen u ook interessante informatie te kunnen geven over naaien.

Beste naaimachine aanbevelingen

Waar kan ik naaimachines kopen?

Naast de plaatselijke naaiwinkel kunnen de meeste naaimachines tegenwoordig natuurlijk ook heel gemakkelijk online worden besteld. De eerste plaats waar je aan denkt is natuurlijk Amazon. Het postorderbedrijf heeft een ruim assortiment van de beste naaimachines.

Daarnaast is ook een groot aantal naaimachines van alle fabrikanten op Ebay te vinden, waaronder die van de bekende fabrikant Singer.

Zelfs bij de discounter zijn er nu goede naaimachines te koop, bij voorrang. Last but not least moet hier ook Lidl worden genoemd. Het internationale bedrijf biedt naaimachines aan van onder meer Singer, Toyota en Carina.

De werking van de beste naaimachine in het kort uitgelegd

Zoals u zeker weet, is naaien in feite het proces van het verbinden of aan elkaar knopen van verschillende draden. Enkele tientallen jaren geleden gebeurde dit natuurlijk allemaal met de hand tegenwoordig neemt de naaimachine deze taak over.

Ten eerste zijn er altijd twee draden, de boven- en de onderdraad. Wanneer de naald de stof doorboort, ontstaat er een klein gaatje. De bovenste draad zit nu onder de stof. Vervolgens wordt de bovendraad door een lusmachine om de onderdraad gewikkeld, zodat een lus ontstaat. Daarna wordt de naald met de bovendraad weer naar boven gehaald.

De lus is de plaats waar de bovenste en onderste draad met elkaar verbonden zijn. Tenslotte wordt ook deze laatste door de lus gehaald. De lus bevindt zich in het gat dat oorspronkelijk door de naald werd geprikt. De bovendraad blijft bovenaan en de onderdraad bevindt zich aan de onderkant van de stof.

De lus is ook van cruciaal belang om de draden bijeen te houden, zodat de naad ook strak blijft. In het onderstaande is het belangrijk dat de naaimachines een transporteur hebben. Anders zou de naald steeds weer op dezelfde plaats steken. Dit betekent dat de stof steeds een beetje verder wordt bewogen met behulp van een tandwiel en een grijparm wanneer de naald omhoog gaat. De stof wordt dus vervoerd.

De lus houdt de draden goed bij elkaar, zodat de naad permanent blijft zitten. Om te voorkomen dat de naald steeds weer op dezelfde plaats steekt, hebben naaimachines een transporteur. Telkens wanneer de naald omhoog gaat, wordt de stof met behulp van een grijparm en een tandwiel een stukje verder geduwd, d.w.z. getransporteerd.

Wat biedt een naaimachine van hoge kwaliteit?

Beste naaimachine

Met een naaimachine kunnen verschillende naden worden gemaakt die met een draad aan elkaar worden gezet. Bovendien:

  • een zoom kan met een naaimachine worden genaaid en afgehecht,
  • knoopsgaten kunnen met de meeste (kwalitatief hoogwaardige) machines worden genaaid,
  • bij iets duurdere machines zijn talrijke programma’s voor materialen beschikbaar, die alleen maar hoeven te worden geselecteerd,
  • in het algemeen kan een grote verscheidenheid aan stoffen worden genaaid, het precieze aantal hangt af van de kwaliteit van de machine,
  • Door het grote aantal naaiprogramma’s zijn verschillende steeklengtes en -breedtes mogelijk,
  • De naaisnelheid moet instelbaar zijn,
  • Bovendien bieden veel modellen verschillende borduurprogramma’s aan.

Algemene info

Een beste naaimachine is niet zomaar een mechanische naald met een automatische naaimachinemotor voor het inrijgen, verborgen achter een wit kastje. Op professioneel gebied gelden voor een naaimachine dezelfde eisen op het gebied van techniek en kwaliteit als voor een naaimachine voor beginners. Natuurlijk zijn er enkele kleine verschillen in detail, vooral in het materiaal, maar een paar kenmerken moeten altijd hetzelfde zijn en gecontroleerd worden voordat u de naaimachine koopt.

De doorslaggevende factor is altijd het latere doel van de naaimachine. Er zijn verschillende soorten naaimachines, die elk bijzonder geschikt en bestemd zijn voor één gebied. Daarom is het belangrijk te beslissen waarvoor de naaimachine later zal worden gebruikt.

In dit verband is het ook belangrijk te weten welke functies u in de eerste plaats in een naaimachine nodig hebt. Natuurlijk is het geweldig als een machine talrijke programma’s en functies heeft maar u moet zich afvragen of u zich wel echt wilt bezighouden met de technologie erachter. Vooral beginners hebben behoefte aan een naaimachine die gemakkelijk te bedienen is en waarvan de functies snel en gemakkelijk te begrijpen zijn.

Zij moeten immers tegelijkertijd ook een aantal andere dingen leren, zoals de juiste keuze van materialen of snijden. Als u al gevorderd of zelfs professioneel bent, hebt u al meer specifieke ideeën over welke functies de naaimachine moet hebben.

Voor wie is welke machine het meest geschikt?

Welke beste naaimachine het bij u past, hangt vooral af van hoe u hem wilt gebruiken. Als u van naaien een hobby wilt maken of zelfs zakelijke belangen hebt, dan moet u een machine van bijzonder hoge kwaliteit kiezen.

De duurdere modellen hebben diverse extra’s die het naaien aangenamer en doeltreffender maken. Als het apparaat slechts sporadisch wordt gebruikt, is een naaimachine voor de kleine prijs voldoende. Het moet echter nog enkele basisfuncties hebben, die wij hieronder willen noemen.