Geplaatst op

Beste Screenprotectors: Wat zijn de beste Screenprotectors?

Een screenprotector is geen garantie dat je scherm nooit zal breken maar het draagt wel aanzienlijk bij aan de bescherming tegen krassen en die veroorzaken gemakkelijk breuk bij een val. De materiaaltrend gaat in de richting van hybride glas, een mengsel van glas en kunststof. Er zijn momenteel innovaties op de markt om de folie nauwkeurig aan te brengen. Ons TÜV-gecertificeerde consumentenportaal met eigen consumententesters heeft voor u de beste beschermfolies geïdentificeerd.

Screenprotector aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Spigen Glas.tR EZ Fit Screenprotector compatibel met iPhone 15 Pro, 2 stuks, met sjabloon voor installatie, Case friendly, 9H Gehard Glas
 • Gevaar; Bekijk voor de installatie de...
 • Tip voor het verwijderen van bellen;...
 • Easy Installation; Engineering voor een...
 • 9H hardheid; Gemaakt van duurzaam 9H gehard...
 • Case friendly; Nauwkeurige uitsparing biedt...
Bestseller No. 3
amFilm 2+2 Stuks Gehard Glas voor iPhone 15 Pro Max 2023 6.7", OneTouch 2 Stuks Screenprotector met 2 Stuks Cameralensbeschermers, Compatibele Hoes
 • Gepatenteerde auto-uitlijningstechnologie:...
 • Displaybescherming, compatibel met iPhone 15...
 • 2 + 2 stuks: 2 x displaybeschermfolies, 2 x...
 • Schermbescherming: 0,33 mm dik premium gehard...
 • Anti-vingerafdruk: amFilm...
Bestseller No. 4
Spigen Glas.tR EZ Fit Optik Pro Camera Screenprotector compatibel met iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, 2 Stuks, Blauw titanium, Geen storing voor flitsfunctie
 • Opmerking; Druk de camerabeschermer stevig op...
 • Individuele camerabescherming; Beschermt uw...
 • 9H hardheid; Gemaakt van duurzaam 9H gehard...
 • Case friendly; Nauwkeurige uitsparing biedt...
 • Compatibiliteit; Camera Screenprotector...
Bestseller No. 5
Spigen Glas.tR EZ Fit Screenprotector compatibel met iPhone 15, 2 stuks, met sjabloon voor installatie, Case friendly, 9H Gehard Glas
 • Gevaar; Bekijk voor de installatie de...
 • Tip voor het verwijderen van bellen;...
 • Easy Installation; Engineering voor een...
 • 9H hardheid; Gemaakt van duurzaam 9H gehard...
 • Case friendly; Nauwkeurige uitsparing biedt...
Bestseller No. 6
Spigen Glas.tR EZ Fit Screenprotector compatibel met iPhone 15 Pro Max, 2 stuks, met sjabloon voor installatie, Case friendly, 9H Gehard Glas
 • Gevaar; Bekijk voor de installatie de...
 • Tip voor het verwijderen van bellen;...
 • Easy Installation; Engineering voor een...
 • 9H hardheid; Gemaakt van duurzaam 9H gehard...
 • Case friendly; Nauwkeurige uitsparing biedt...

Wat is een screen protector film?

Een screen protector film biedt precies wat de naam al sterk communiceert en impliceert: hoogwaardige en effectieve bescherming van het display. Hoewel het hier vooral gaat om een film voor de smartphone (bijv. Samsung Galaxy, iPhone), kunt u deze op aanvraag ook vinden voor andere technische apparaten. Zeer klassieke en bekende voorbeelden hiervan zijn natuurlijk tablets, maar ook notebooks en dergelijke kunnen op verzoek van een dergelijke film worden voorzien.

Hoe werkt een screen protector?

Een screen protector film wordt rechtstreeks op het display van een toestel zoals een Samsung Galaxy aangebracht en vervolgens stevig in de gewenste positie gehouden met een lichte lijm. De modellen zijn in de regel gemaakt van een bijzonder sterke en resistente kunststof en beschermen het eigenlijke glas dienovereenkomstig tegen bijvoorbeeld krassen of barsten. Er zijn verschillende hardheidsgraden en verschillende varianten op de markt om aan de uiteenlopende en gedifferentieerde eisen van u als klant te voldoen.

Schermbeschermers van TPU, PET of gehard glas?

Schermbeschermers verschillen vooral in hun materiaal. Er zijn 3 varianten: Plastic, glas of een mengsel van beide. Plastic folies zijn meestal gemaakt van TPU of PET of een combinatie van beide.Welke soorten schermbeschermers zijn er? 

Gehard glas wordt beschouwd als hoogwaardig materiaal. Het is een glas uit de categorie veiligheidsglas, dat bijzonder robuust en splintervrij is. De voordelen van een kogelwerende glasfolie zijn dat glas absoluut transparant en milieuvriendelijk is. Het nadeel is dat het iets duurder en minder flexibel is.

TPU en PET zijn ook uitstekend. De kunststof kan zowel als zachte folie als als “kogelvrij glas” worden gemaakt, hoewel het niet echt glas is. Het is goedkoop en veelzijdig.

Hybride glas: een mengsel van glas en PET-plastic wordt bijvoorbeeld gebruikt door de Duitse fabrikant Dipos. De voordelen: De beschermfolie is flexibel breekt of splintert niet. Dit geldt vooral voor de hoeken en randen. Het hybride glas wordt aangeboden in hardheidsgraad H9.

Voor alle smartphones (bijv. Samsung Galaxy of iPhone) is er een 

iPhone beschermfolie in een praktijktest

De New York Times review portal wirecutter test al 6 jaar regelmatig display films. Hun conclusie uit 2022: het grootste verschil in beschermende folies is niet langer het materiaal, maar hoe gemakkelijk het is om een folie nauwkeurig aan te brengen. De testers waren overtuigd van de Spigen beschermfolie van gehard glas voor de iPhone 13 en 13 Pro vanwege het innovatieve toepassingsconcept. De film is ingebed in een plastic frame dat precies op de iPhone past. Je zet het frame op de telefoon, drukt de film erop, haalt het frame er weer af en de film zit tot op de millimeter op de juiste plaats! Volgens Wirecutter is deze methode “foolproof”.

Spigen is een Amerikaanse fabrikant die gevestigd is in de VS en Zuid-Korea. Naast de geteste iPhone film zijn er ook beschermfolies voor andere mobiele telefoonmodellen zoals Samsung Galaxy S22, Google Pixel en andere.

Kunststof frames vergemakkelijken het aanbrengen van de beschermfolie

Het concept van het gebruik van plastic frames om de beschermfolie precies goed te plaatsen wordt ook door andere fabrikanten aangeboden. In de praktijktest van Wirecutter werd ook de pantserfolie van amFilm geprezen, die ook loskomt van een frame. Het is niet zo handig als dat van Spigen, maar veel beter dan “zoveel anderen”. Zowel Spigen als amFilm gebruiken kogelvrije glasfolie met een hardheidsgraad van H9. De films zelf voldoen aan de eisen van de testers, namelijk: krasbestendig, transparant, gladde randen en het belangrijkste: geen enkele beperking door over de frontcamera te plakken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een screenprotector?

Bovenal is de juiste pasvorm het centrale element bij de aankoop van de nieuwe screenprotector, waarop u beslist uw eigen blik en uw eigen focus moet richten. Met een camera, luidsprekers, microfoons of zelfs een flitser aan de voorkant zijn er veel belangrijke elementen op het scherm die idealiter niet door de beschermfolie belemmerd mogen worden. Met een geschikte film die precies is afgestemd op uw behoeften en uw eigen mobiele telefoon is dit ook mogelijk en vooral gegarandeerd, omdat zowel tijdens de ontwikkeling als tijdens de productie veel belang wordt gehecht aan dit aspect.

Maar u moet ook de kwaliteit in gedachten houden als een belangrijke factor voor een goede en nauwkeurige aankoop. Met een van deze, als hij aan de hoge eisen voldoet, bent u voor de komende maanden en jaren goed uitgerust om hier vervolgens goede en hoogwaardige bescherming te bieden.

Waar u nog meer rekening mee moet houden als u zelf een screenprotectorfolie aanbrengt

Je kent het zeker uit je eigen dagelijks leven:

NuPro schermbeschermers (pak van 2)

Als je het huis verlaat, kun je het beste altijd direct controleren of je je sleutels en vooral je telefoon in je eigen zak hebt.

Deze eenvoudige en belangrijke actie laat al heel duidelijk zien hoe belangrijk de moderne technologie de laatste jaren voor ons is geworden.

De smartphone is ongetwijfeld een van de beste voorbeelden van hoe alledaags en vooral hoe belangrijk de technologie met haar talrijke voordelen en functies is geworden.

Maar tegelijkertijd is dit waarschijnlijk ook te danken aan de zeer grote en uitgebreide vooruitgang die de moderne technologie de laatste maanden steeds weer heeft kunnen boeken op het gebied van smartphones.

Nieuwe Fire HD 8 screen protectorMeer en betere prestaties, zonder belangrijke details zoals uiterlijk of functionaliteit op te offeren. Steeds meer apps, dankzij welke veel dagelijkse taken veel gemakkelijker en eenvoudiger kunnen worden uitgevoerd.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat de moderne smartphones en goede toestellen van de bekende fabrikanten vandaag kunnen.

En met het oog op deze goede en moderne technologie hebben de fabrikanten er ook alles aan gedaan om deze te verpakken in een elegante en vooral mooie behuizing.