Geplaatst op

Stankvrij toilet: Wat zijn de beste reukloze toiletten?

toiletten

Als er een WC nodig is voor het nieuwe huis en het nieuwe appartement, zijn er verschillende combinaties die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden en de persoonlijke smaak.Een wc-ontwerp dat gemakkelijk van beide zijden kan worden gereinigd, is de wandcloset. De naam geeft de richting van dit type WC aan. Het hangt aan een muur. Omdat deze WC geen verbinding met de vloer heeft, kan de ruimte onder de WC grondig worden gereinigd en schoongehouden. De WC-pot kan van alle kanten worden bereikt om te worden gereinigd.

Stankvrij toilet aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
petphabet XL Kattenbak Kattenbakje met Kattenbak kattenbakje voor Kat grote kattenbak toiletbak kattentoilet met kap Jumbo kattenbak met kap en deksel Pet Kattenbak voor huisdieren jumbo 63x49x42cm
 • 【Uniek en stijlvol ontwerp】 🐈...
 • 【Gebruiksvriendelijk kattentoilet】 🐈...
 • 【Schaal 】🐈 de schaal van de kattenbak...
 • 【Voedselveilig materiaal】 🐈 Kattenbak...
 • 【Jumbo kattenbak】 🐈 XXL grote...
SaleBestseller No. 2
WC eend frisheid, product voor toilet, 750 ml - [Pack 3]
 • Productreiniging voor het toilet
 • Verwijdert slechte geurtjes
 • Effect imediato
Bestseller No. 4
zilofresh G00057 Chemische vrije wc-steen, wc-spoeler van roestvrij staal tegen geuren, zorgt voor ecologische frisheid in het toilet zonder additieven, Made in Germany (wit)
 • Tegen geur in de badkamer: de wc-hanger zorgt...
 • Waterneutraal: de chemicaliënvrije...
 • Duurzaam, milieuvriendelijk, zuinig –...
 • Eenvoudige bevestiging: de wc-steen kan door...
 • Made in Germany. De geurneutralisator van...
Bestseller No. 5
Polydros Cleaning Block Wc, Toilet-reinigingssteen met handvat, 1
 • Verwijdert de moeilijkste vlekken op...
 • Eenvoudige en effectieve reiniging.
 • Ecologisch – veilig gebruik met betrekking...
 • Veilige reiniging voor porselein.
 • Vrij van chemicaliën, bacteriostatisch,...

Wat is er zo speciaal aan een hangend toilet?

Bij een wandcloset van Stankvrij zijn de reservoirs in de regel niet zichtbaar, omdat ze in de wand verdwijnen.  De bedieningsknoppen voor de waterspoelingen blijven zichtbaar.

Met hun grote verscheidenheid aan afmetingen hebben kleine badkamers die een ruimtebesparend concept vereisen en badkamers voor gehandicapten, waar de afmetingen van het toilet groter mogen zijn, baat bij een wandtoilet.

Past een Stankvrij toilet in elke badkamer?

Voordat u een Stankvrij toilet koopt, moet u een paar dingen in overweging nemen. De uitlaten naar de afvoer moeten zich in de muur bevinden. Een op de vloer gemonteerde afvoer kan niet worden gecombineerd met een wandtoilet. Bij een wandcloset loopt de afvoer horizontaal naar achteren in de richting van de muur.

Om het Stankvrij toilet op te hangen, is het noodzakelijk voorzetwandelementen te installeren. Dit element bevat het inbouwreservoir en de voorziening om het toilet stevig aan de muur te bevestigen.

Als u uitgebreide verbouwingswerkzaamheden wilt vermijden, kunt u vrijstaande elementen gebruiken die het vaste voorwandelement vervangen.

Naast standaard voorzetwandelementen is het ook mogelijk elementen te gebruiken die later in hoogte kunnen worden aangepast zonder dat daarvoor extra bouwkundige maatregelen nodig zijn.

De standaardhoogte voor wandtoiletten ligt tussen 40 en 44 cm van de vloer, inclusief de toiletzitting. Een ander voordeel van dit type WC is dat de hoogte kan worden aangepast aan de individuele behoeften, rekening houdend met de structurele eisen. Voor kinderen en kleine volwassenen wordt de WC lager gemonteerd. Lange mensen en gehandicapten zullen blij zijn met een WC die aangepast is aan hun lengte.

Wash-flat en wash-down

Low flush toiletten hebben onmiskenbaar voordelen ten opzichte van vlakspoel toiletten. Met een diepe spoeling, valt alles meteen in het water. De sterke vorming van geuren wordt vermeden. Residu slaat niet neer op een platform en moet soms moeizaam worden verwijderd. Diepe vaatwassers zijn gemakkelijker schoon te maken en blijven schoner.

Degenen die om gezondheidsredenen monsters van hun uitwerpselen moeten nemen, moeten kiezen voor de ondiepe spoeling.

Het Stankvrij toilet met een verschil

toilette

De sanitaire technologie ontwikkelt zich al jaren gestaag, waardoor er nu Stankvrije toiletten op de markt zijn die de meeste gebruikers als exotisch zouden kunnen beschouwen.

Wandtoiletten zijn onder meer verkrijgbaar met de volgende kenmerken:

Vlakke wandclosets zonder rand

Wandclosets zonder spoelrand zijn gemakkelijk schoon te maken omdat er geen spoelrand is. Kalkaanslag, urineaanslag en vuil kunnen zich onder de bekende wc-rand afzetten. Zonder velg is dit zwakke punt niet aanwezig.

De douche WC

De douche-wc is wijdverbreid in Aziatische landen. Eenvoudige versies maken het mogelijk de intieme zones te douchen en vervolgens droog te föhnen. In andere modellen kunnen stoelverwarming en geurafzuiging worden ingeschakeld.

Conclusie

De moderne stankvrij toilet is vandaag de dag de norm in de sanitaire sector. Vrijstaande WC’s worden gebruikt wanneer de uitlaten geen wandmontage toelaten.