Geplaatst op

Ventilator met water: Wat zijn de beste Ventilatoren met water van

Op warme dagen verlangen veel mensen naar goedkope verkoeling. Maar zijn ventilatoren met waterkoeling een zinnig alternatief voor airconditioning? Wij hebben getest waar het gebruik ervan zinvol is en waar het beter is het zonder te doen. Opdat iedereen het juiste toestel voor zijn behoeften zou vinden, vergelijken we verschillende tafel-, stand- en torenventilatoren met waterkoeling in een testvergelijking.

Koopadvies voor ventilatoren met waterkoeling de belangrijkste criteria voor het kopen van een ventilator met waterkoeling

Door de hete zomers van de afgelopen jaren is de vraag naar allerlei soorten koelapparatuur werkelijk geëxplodeerd, waardoor steeds meer detailhandelaars ventilatoren in hun assortiment hebben opgenomen. In sommige gevallen zelfs die leveranciers die niet echt als technische deskundigen moeten worden beschouwd. In het volgende overzicht hebben wij samengevat hoe u een goede ventilator met waterkoeling kunt onderscheiden van een slechte.

Waterverbruik

Bestseller No. 1
Qhui Mini-USB-ventilator, draagbare clip-tafelventilator met 2800 mAh oplaadbare batterij, 3 snelheden, 360 graden rotatie, stille tafelventilatoren, klein voor slaapkamer, kantoor, kinderwagen
 • Om vast te klemmen en neer te zetten: een...
 • 【720° kantelbare kop】 Draai de draaibare...
 • 3 snelheidsmodi: eenvoudige bediening met...
 • Draagbaar en krachtig: stroomvoorziening door...
 • Breed toepassingsgebied: gemaakt met een...
Bestseller No. 2
KESSER® Staande ventilator Frosty met water ultrasone sproeinevel waterkoeling, incl. afstandsbediening timerfunctie, luchtbevochtiger stil, mistfunctie, staande ventilator, wit/zwart
 • Met deze staande ventilator airco...
 • De nevelventilator zorgt niet alleen voor de...
 • De luchtbevochtiger zorgt vooral op warme...
 • Spuitnevelfunctie: de fijne nevelnevel, die...
 • Belangrijkste kenmerken: ✔ bijzonder koele...
Bestseller No. 3
Bestron Staande Ventilator met Zwenkfunctie en Afstandsbediening, 122 cm, Ø 45 cm, 45 W, Zwart, 1 Stuk
 • In hoogte verstelbare staande ventilator in...
 • Eenvoudige instelling van de luchtstroom op...
 • Overal inzetbaar dankzij verstelbare voet...
 • 3 snelheden, hoogwaardige afwerking, timer,...
 • Inhoud: 1 Bestron staande ventilator, 1...
Bestseller No. 4
Honeywell QuietSet-torenventilator voor de hele kamer (5 snelheidsinstellingen, oscillatie van 80°, timerfunctie, functie voor automatisch uitschakelen van lichten, afstandsbediening) HYF260
 • TORENVENTILATOR MET 5 SNELHEDEN: De Honeywell...
 • HANDIGE KOELING: De moderne stijl van deze...
 • STILLE WERKING: Met een timer van 1, 2, 4 of...
 • HONEYWELL-VENTILATOREN: Honeywell heeft een...
 • ZORG VOOR MEER COMFORT: Door ventilatoren in...
Bestseller No. 5
HandFan Handheld Vernevelingsventilator Kleine koeling USB Oplaadbare ventilator Op batterijen draagbare elektrische ventilatoren met waternevel voor reizen/kamperen/buiten
 • ★ [Flexibel ontwerp en waterventilator] Het...
 • ★ [oplaadbare draagbare ventilator] 18650...
 • ★ [2-in-1 knopmodus] Draagbare...
 • ★ [3 Speed Setting] Met behulp van...
 • ★ [Aandacht alstublieft] De draagbare...
Bestseller No. 6
KENSUKA Mini USB-Ventilator HA1 met Oplaadbare Batterij, Stille Draagbare Handventilator, Kleine Batterij, Elektrische Ventilator met Bureaubasis voor Koeling als Reisclip, Outdoor, Binnen. (Green)
 • Uitvindingspatent is idee uit de...
 • Aromatherapie met magnetisch design,...
 • Deze op batterijen werkende mini-ventilator...
 • Deze kleine ventilator op batterijen is...
 • KENSUKA Small Handheld Turbo Fan Portable HA1...

Niet alleen de vulcapaciteit van de watertank is belangrijk, maar ook hoeveel water een toestel per uur verdampt. De gebruiker kan hierover meestal informatie vinden in de beschrijving van het product door de fabrikant of in zijn gebruiksaanwijzing. Een hogere verdamping zorgt voor een betere koeling van de lucht, maar verhoogt ook het risico op schimmelvorming.

Bedrijfsstanden

Drie instelstanden zijn gebruikelijk voor ventilatoren. Niveau 1 betekent een zachte werveling van de lucht en is gewoonlijk nauwelijks hoorbaar. Op niveau 2 zijn de meeste eenheden al duidelijk lawaaierig. Niveau 3 doet de lucht vaak zo wervelen dat het bijna onmogelijk is om in deze stand in slaap te vallen.

Bovendien kunnen sommige toestellen worden ingesteld op een wind- of natuurmodus, waarbij de intensiteit van de luchtstroom tijdens de werking verandert. Zwenkfunctie (oscillatie): Een heen en weer draaiende ventilator zorgt voor een bijzonder doeltreffende luchtcirculatie in de kamer. Sommige van de hier voorgestelde toestellen kunnen zelfs tot 90 graden draaien.

Koeling

Een ventilator koelt de lucht niet echt af, maar laat deze alleen wervelen, waardoor het effect van een aangenaam koel briesje ontstaat. Dit is ook het belangrijkste verschil met een airconditioner, die de lucht echt afkoelt en de kamertemperatuur met enkele graden Celsius kan doen dalen. Extra’s: Sommige fabrikanten proberen zich te onderscheiden met geïntegreerde houders voor ijsblokjes, geuroliën of anti-muggenmiddelen. Ze kunnen heel praktisch zijn, maar moeten regelmatig worden schoongemaakt.Ventilator met water

Hoe werkt een ventilator met waterkoeling?

In tegenstelling tot een gewone ventilator hebben modellen met een waterreservoir een extraWij raden aan alle verdampingskoelers, ongeacht of het ventilatoren met waterkoeling of mini-airconditioners zijn, alleen te gebruiken voor een snelle verfrissing tussendoor.

Wat zijn de voordelen van ventilatoren met waterkoeling?

Wie besluit een ventilator met waterkoeling te kopen, profiteert onder meer van de volgende voordelen. Luchtbevochtiging in (te) droge ruimten, zacht voor slijmvliezen
Aanzienlijk goedkoper en verbruikt minder elektriciteit dan een airconditioner
Vereisen geen milieubelastend koelgas

Wat zijn de nadelen van ventilatoren met waterkoeling? kenmerk dat het koelingseffect aanzienlijk verhoogt. Kleine sproeiers in het bovenste gedeelte van dergelijke ventilatoren besproeien de rotorbladen met water, dat daarbij wordt opgewerveld en samen met de luchtstroom van de ventilator als een fijne nevel in de omgeving terechtkomt.
Waarom hebt u verdampingskoelers nodig?

Veel gebruikers vinden het verfrissende effect van waterkoeling bijzonder aangenaam. Bij regelmatig gebruik mag de ventilatie echter niet worden vergeten. Anders kan er een omkeringseffect optreden door vochtige en benauwde lucht.

Bovendien is er een verhoogd risico op schimmelvorming als er voortdurend vocht vrijkomt koeling?

Gebruikers van een ventilator met waterreservoir moeten rekening houden met de volgende nadelen. Geen permanente verlaging van de kamertemperatuur risico op schimmel bij te intensief gebrui. De keuze van ventilatoren met waterkoeling is aanzienlijk kleiner dan die van klassieke ventilatormodellen of airconditioners. Toch bieden de meeste grote online winkels er ten minste een paar aan. Bovendien zijn zij ook te vinden in gespecialiseerde winkels. Bijvoorbeeld in filialen van

In geen geval mag u zelf een waterreservoir aan een klassieke ventilator bevestigen, aangezien deze niet is ontworpen voor de verdamping van water en het elektrische systeem ervan door de nattigheid kan worden beschadigd. Er is echter een eenvoudig compromis mogelijk: hiervoor zijn een klein droogrek, houten knijpers, een emmer water en een handdoek nodig.

Plaats het droogrek ongeveer 50 centimeter voor de ventilator en plaats de emmer ervoor. Hang vervolgens het onderste uiteinde van de handdoek in het water en bevestig het bovenste uiteinde met de klemmen aan het droogrek. Tijdens de verdamping wordt warmte onttrokken aan de omgeving en koelt de lucht af.

Als alternatief kan de natte handdoek ook aan een stoel worden bevestigd, maar daarbij moet worden opgemerkt dat houten stoelen door het vocht kunnen worden beschadigd. MediaMarkt of Saturn. Kun je zelf een ventilator met waterkoeling bouwen?Geen permanente verlaging van de kamertemperatuur Risico op schimmel bij te intensief gebruik

Waar zijn ventilatoren met waterkoeling verkrijgbaar?

De keuze van ventilatoren met waterkoeling is aanzienlijk kleiner dan die van klassieke ventilatormodellen of airconditioners. Toch bieden de meeste grote online winkels er ten minste een paar aan. Bovendien zijn zij ook te vinden in gespecialiseerde winkels. Bijvoorbeeld in filialen van MediaMarkt of Saturn.

Kun je zelf een ventilator met waterkoeling bouwen?

In geen geval mag u zelf een waterreservoir aan een klassieke ventilator bevestigen, aangezien deze niet is ontworpen voor de verdamping van water en het elektrische systeem ervan door de nattigheid
Plaats het droogrek ongeveer 50 centimeter voor de ventilator en plaats de emmer ervoor. Hang vervolgens het onderste uiteinde van de handdoek in het water en bevestig het bovenste uiteinde met de klemmen aan het droogrek.

Tijdens de verdamping wordt warmte onttrokken aan de omgeving en koelt de lucht af. Als alternatief kan de natte handdoek ook aan een stoel worden bevestigd, maar daarbij moet worden opgemerkt dat houten stoelen door het vocht kunnen worden beschadigd. kan worden beschadigd.

Er is echter een eenvoudig compromis mogelijk: hiervoor zijn een klein droogrek, houten knijpers, een emmer water en een handdoek nodig.