Geplaatst op

Beste haarmasker: Wat zijn de beste haarmasker?

haarmaske

Glanzend, goed verzorgd haar wie wil dat nou niet? Maar slechts weinig mensen hebben het geluk de perfecte haarstructuur te hebben. Droge punten, vette wortels, te weinig volume en vele andere haargerelateerde problemen maken haarverzorging vaak moeilijk. Een goede ondersteuning is de haarbehandeling of ook wel haarmasker genoemd.

Beste haarmasker aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
OGX Coconut Miracle Oil haarmasker voor beschadigd haar, extra sterkte, 168 g
 • Extra sterk intensief haarmasker voor...
 • Het kokosnoot wonderolie haarmasker met hulp...
 • Ultra-rijke formule die je haar soepel en...
 • Haarmasker met kokosolie, essentie van tiare...
 • Breng na het reinigen aan op vochtig haar,...
SaleBestseller No. 2
L’Oréal Paris - Elvive Dream Lengths - Voor Lang & Beschadigd Haar - Haarmasker 300ml
 • Beschermt tegen haarbreuk en gespleten punten
 • Geeft glans aan het haar
 • Bevat plantaardige keratine, vitamines en...
 • Instrumentele test na 5 applicaties van de...
 • Intens herstel van het haar tot in de puntjes
SaleBestseller No. 3
OLAPLEX 20140651, No. 3 reparatiebehandeling Hair Perfector,100 ml (1er-pakket),kleur
 • Olaplex - De kleurenrevolutie uit de VS.
 • Het unieke actieve ingrediënt maakt het...
 • haar permanent reparerenVoor het gebruik van...
 • kapperservaringen nodigPermanent gerepareerd...
 • Haarstructuur, stralende en langdurige...
SaleBestseller No. 4
L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Masker 300ml
 • Speciaal voor stug, droog haar
 • Geeft een gezonde glans
 • Zonder het haar te verzwaren
Bestseller No. 6
Moroccanoil Behandeling, reisformaat 25 ml
 • De originele bekroonde haarbehandeling.
 • Verzorgt, ontwart, verkort de föhntijd en...
 • Verrijkt met voedende arganolie en vitaminen.

Overzicht van verschillende soorten haarbehandelingen

Haarbehandelingen zijn zeer gemakkelijk te gebruiken. Ze worden gewoon in het gewassen haar gemasseerd en na een bepaalde inwerktijd weer uitgespoeld, maar er zijn ook behandelingen die in het haar blijven. Een effect is meestal onmiddellijk merkbaar en het uiterlijk en de structuur van het haar kunnen ook op lange termijn veranderen door het gebruik van haarbehandelingen.

Een haarbehandelingstest of -vergelijking kan ook nuttig zijn als u een goed product wilt vinden, bijvoorbeeld in de drogist of bij de kapper. Wat niet wil zeggen dat je niet ook je toevlucht kunt nemen tot een haarconditioner DIY. Belangrijk is dat u de haarbehandeling afstemt op uw haartype (bv. haarolie tegen droog haar) en goede producten kiest die het haar niet verzwaren of belasten met onnodige ingrediënten. Afhankelijk van hoeveel haast je hebt met je haarverzorging, zijn er haarbehandelingen die kunnen worden uitgespoeld en behandelingen die in het haar kunnen blijven.

Haarbehandeling met spoeling

De meest gebruikelijke haarbehandelingen zijn behandelingen die u na de aangegeven inwerktijd uit uw haar spoelt. Hoewel dit een kleine extra inspanning betekent, heeft het als voordeel dat er niet te veel verzorgingsstoffen in het haar achterblijven en het haar er fris gewassen uitziet. Uitspoelbare haarbehandelingen zijn verkrijgbaar voor verschillende haartypes en in verschillende geuren.

Haarconditioner zonder spoelen

haar-vrouw

Een crèmespoelingvrije conditioner wordt gewoon in het gewassen haar gemasseerd en laat het intrekken. Dit bespaart tijd en is uiterst praktisch voor wie altijd haast heeft met haarverzorging. Bij sommige producten is het echter heel goed mogelijk dat er te veel van de conditionerende bestanddelen op het haar achterblijven, omdat de hoeveelheid van een behandeling vaak niet individueel is afgestemd op de hoeveelheid van uw haar. Als u bijvoorbeeld maar een paar of dunne haren hebt, moet u er iets spaarzamer mee omgaan, zodat het haar niet te veel verzorging krijgt en er na de behandeling zwaarder of vetter uitziet.

Welke haarconditioner is geschikt voor u?

Natuurlijk kunt u een haarconditioner test of vergelijking doen om alles te weten te komen wat belangrijk is over de verschillende productvarianten, zoals bepaalde haarconditioner huismiddeltjes of conventionele haarverzorgingsproducten. Maar of uiteindelijk de haarconditionervariant met olijfolie of die met arganolie uw goedkeuring zal wegdragen, is een zeer individuele beslissing. ook zelf te maken haarconditioners worden steeds populairder.

De volgende aankoopcriteria en belangrijke vragen en antwoorden over dit onderwerp kunnen u helpen bij uw beslissing. Speciale nachtbehandelingen, bijvoorbeeld een haarmasker met avocado- of kokosolie, worden ’s avonds toegepast. Op deze manier ontvouwt de haarbehandeling haar bijzonder intensieve werking ’s nachts.

Ingrediënten

Het belangrijkste voor mooi haar en gezond haar zijn ingrediënten van hoge kwaliteit. Niet alle haarbehandelingen voldoen aan deze eis. Als algemene regel geldt dat hoe meer oliën of proteïnen een haarconditioner bevat, hoe groter het conditionerende effect op het haar. Zo worden arganolie, kokosolie, avocado-olie en paardenmerg beschouwd als van hoge kwaliteit. Olijfolie kan het haar ook snel weer in model brengen. Wat niet op de ingrediëntenlijst mag staan:

Microplastics of chemische stoffen. Veel leveranciers van natuurlijke cosmetica bieden geweldige natuurlijke haarverzorgingsproducten zonder onnodige toevoegingen. Kijk uit naar de woorden “siliconenvrij”. Met een doe-het-zelf haarbehandeling bent u natuurlijk wat vrijer, bv. met een olijfolie haarbehandeling. Hier kun je experimenteren met essentiële oliën. Je kunt op internet doe-het-zelf haarbehandelingsinstructies vinden.

Haartype

Als uw haar erg droog is, moet u haarbehandelingen gebruiken die veel vocht bevatten en uw haar elastisch houden tot in de punten. Als u last heeft van gespleten haarpunten, d.w.z. het haar breekt af aan de punten, zal een rijk verzorgingsproduct (bijv. met keratine, tarwe- of soja-eiwit, paardenmerg en co.) dat kleine structurele beschadigingen kan compenseren, ook helpen.

Vooral gebleekt of gekleurd haar moet regelmatig worden behandeld met haarbehandelingen die proteïnen bevatten, zodat de haarstructuur weer wordt versterkt. Je eigen haarbehandeling voor gekleurd haar maken is net zo makkelijk als je eigen haarbehandeling voor droog haar maken. Het juiste recept voor haarconditioner en vele andere haarverzorgingstips kunt u bijvoorbeeld op internet vinden.

Kambaarheid en glans

Na gebruik van een haarbehandeling moet het haar zeer gemakkelijk te kammen zijn en een mooie gezonde glans hebben. Goede haarbehandelingen maken het kammen gemakkelijker en maken het haar zachter, gladder en glanzender.

Geur

Natuurlijk moet een haarbehandeling ook lekker ruiken. Veel mensen houden immers van het gevoel van frisgewassen en verzorgd haar. Welke geur je hier kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur. De keuze aan verschillende geuren in de in de handel verkrijgbare haarbehandelingen is werkelijk zeer groot, zodat er voor elke smaak wel iets passends te vinden moet zijn.

Hoe gebruik je haarconditioner correct?

Voor uitspoelbare haarbehandelingen (bv. als crème of vloeistof), neem de op de verpakking aanbevolen hoeveelheid. Als u normaal dik haar hebt, is een kleine hoeveelheid meestal voldoende, die u voorzichtig in het haar masseert. Er zijn ook behandelingen om te verstuiven, waarbij u de hoeveelheid doseert zoals aangegeven op de verpakking. Kam het haar grondig door om de behandeling zo gelijkmatig mogelijk over het haar te verdelen. Laat de behandeling inwerken. De precieze tijd staat op de verpakking vermeld en bedraagt meestal tussen de drie en 15 minuten.

U kunt het effect van de behandeling versterken door tijdens de behandeling een handdoek om uw haar te wikkelen. Na het wassen van je haar, kun je het aan de lucht laten drogen. Als u hebt gekozen voor een haarbehandeling zonder spoelen, masseer het dan grondig in uw haar en kam het door. Hiermee is de applicatie voltooid en kunt u uw haar verder stylen zoals gewoonlijk. Zorg ervoor dat u niet te veel van de conditioner op uw haar aanbrengt, zodat het er niet vettig uitziet.