Geplaatst op

Beste hangstoel: Wat zijn de beste hangstoelen?

Wat zijn de beste hangstoelen?

Hangstoelen zijn ruimtebesparender dan hangmatten en vormen tegelijkertijd een stijlvol object voor binnenhuisdecoratie. Verheug u op kleine pauzes van het dagelijkse leven om te genieten van het zachte schommelen van de stoel, een goed boek te lezen of een kopje thee te drinken. Vooral goed gecapitonneerde hangstoelen bieden heerlijke ontspanning en zijn heerlijk voor mensen van alle leeftijden. Hier kunt u zien welke verschillen er zijn tussen stoffen fauteuils, netfauteuils en rieten fauteuils om te overwegen en welke hangstoel het beste bij u past.

Beste hangstoel aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Chihee Hangstoel Grote Hangstoel Relax Hangende schommelstoel Katoen Weave voor Superieur Comfort & Duurzaamheid Perfect voor Binnen/Buiten Thuis Slaapkamer Patio Deck Yard Tuin Ontspanning
 • Meest ontspannend en comfortabel.Hangende...
 • Extreem handig:Hangende stoel neemt relatief...
 • Veilig en sterk.Onze hangstoel is uitgerust...
 • Sleutelgids: De beste hoogte voor een...
 • After Sales Service:Elke stoel is...
Bestseller No. 2
tillvex Hangstoel 150 kg met 2 stalen ringen | Hangstoel voor binnen en buiten | Weerbestendig, schommelmand met kussen | Voor woon- en tuin
 • Zwaar relax: met de moderne en comfortabele...
 • Zacht kussen: het dikke kussen en het fijne...
 • Robuuste kwaliteit: de hangmand wordt door 4...
 • Veel toepassingen: gebruik de tillvex...
 • PRODUCTDETAILS: Afmetingen gemonteerd: 77 x...
Bestseller No. 3
AMANKA XXL 2 Persoons Hangstoel 185x130 - Zit Hangmat met Spreidstok tot 150 kg - Binnen en Buiten
 • GROOT EN GEZELLIG - In onze XXL hangstoel...
 • 1 METER HOUTEN SPREIDSTOK - Met 100 cm lengte...
 • BELASTBAAR TOT 150 KG - Buiten in de tuin, op...
 • 100% NATUURLIJK KATOEN - Tweepersoons...
 • UW NIEUWE LIEVELINGSPLEK - Niet alleen als...
Bestseller No. 4
KESSER® Luxe hangstoel met frame + zacht zitkussen, zijbekleding, zit- en rugkussen, hangmand voor binnen en buiten, tuinschommelmand, hangstoel, stabiele voet, max. 150 kg, Antraciet
 • Veilig en stevig: het frame van de stoel is...
 • Hoogwaardige kwaliteit: met extra hoge en dik...
 • Weerbestendig en duurzaam: de stoelmand is...
 • Geschikt voor je fitness: wist je al dat je...
 • Ruimtebesparend: in een tijdloos en stijlvol...
Bestseller No. 5
Egg hangstoel Roundabout zwart ei stoel
 • Blikvanger in uw woning
 • Stijlvol design
 • Gemakkelijke montage
Bestseller No. 6
Wellax Hangstoel met voetensteun, weerbestendige hangstoel tot 150 kg, hangstoel met bekerhouder en boekenvak, hangschommel voor binnen en buiten
 • ✅ 𝐌𝐀𝐗𝐈𝐌𝐀𝐋𝐄...
 • ✅ 𝐒𝐍𝐄𝐋𝐋𝐄...
 • ✅...
 • ✅ 𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐁𝐈𝐍𝐍𝐄𝐍...
 • ✅ 𝐁𝐄𝐒𝐓𝐄...

Hoe herken ik goede hangstoelen?

Je hebt nog geen ervaring met hangstoelen? Het eerste wat u moet doen is begrijpen welke kenmerken voor u belangrijk zijn. Afhankelijk van waar en hoe u de stoel wilt ophangen en welk gebruik u ervan wilt maken, hebt u een speciale variant nodig.

Zitplaats: voor één of zelfs meer personen

Om comfortabel op de fauteuil te kunnen zitten, is het belangrijk dat er voldoende zitruimte is. Stoffen fauteuils, ook wel hangmatten genoemd, hebben bijvoorbeeld een diepte van 100 cm en een breedte van 130 cm. Zo kunt u zich comfortabel nestelen. Er zijn ook hangstoelen voor 2 personen met een oppervlakte van 185 x 130 cm. Deels hangende stoelen voor 3 personen lijken ook op een Hollywood schommel.

De rieten en net stoelen zijn iets kleiner. Hun zitvlak meet gewoonlijk 90 x 80 cm en is minder flexibel. Hiervoor krijgt u een comfortabel zitkussen bij de fauteuil. Merk op dat een half liggende positie het beste is in een stoffen fauteuil.

Belastbaarheid: Let op het toelaatbare gewicht, zodat u de fauteuil niet overbelast.

Naast comfort speelt ook veiligheid een belangrijke rol. Lees daarom goed na wat het maximale gewicht is van uw hangstoel. Normaal is dit tussen de 100 en 150 kg. Vooral als u de stoel voor twee personen gebruikt, moet u goed op de capaciteit letten.

Naast de maximale belasting van de stoel zelf, is het belangrijk te weten wat het draagvermogen van de vering is. Dit geldt zowel voor hangstoelen met een frame als voor hangstoelen die u aan het plafond schroeft. Dan moeten de pluggen en schroeven ook het gewenste maximumgewicht kunnen houden, dat ten minste overeen moet komen met de belasting van de stoel.

De beste hangstoelen: Bevestiging aan het plafond of in de tuin aan takken

De beste hangstoelen op Amazon zijn van de merken VITA5, blumfeldt en SoBuy. De meeste hangstoelen worden aan het plafond bevestigd. Hier wordt een model met een draaikoppeling op de ophanging aanbevolen. Hierdoor kunt u comfortabel 360° draaien zonder dat u bang hoeft te zijn dat de koorden van de ophanging gaan rafelen. Deze variant vertegenwoordigt ook de maximale veiligheid voor ravottende kinderen.

Andere hangstoelen hebben een soort apparaat waarmee ze aan takken, balken of een rek kunnen worden gehangen. Let goed op het laadvermogen. Bedenk ruim voor de aankoop of u de hangstoel binnen of buiten wilt ophangen. De buitenapparaten moeten bestand zijn tegen bijzonder zware omstandigheden.

Hangstoel van IKEA

Als het op gezellige meubelstukken aankomt, is IKEA voor velen een van de best mogelijke opties. De Zweedse meubelzaak overtuigt met functioneel Scandinavisch design. Wij hebben gekeken welke hangstoelmodellen hier worden aangeboden. Naar de IKEA Online Shop

Op dit moment verkoopt IKEA geen hangstoelen meer. De redenen hiervoor zijn ons niet bekend. Mocht dit weer veranderen, dan zullen wij deze rubriek bijwerken. Op dit moment kunnen we alleen verwijzen naar vroegere beschikbare modellen. U kunt ze nog in goede gebruikte staat vinden op eBay-advertenties en dergelijke.

Hangstoel VergelijkingIKEA PS SVINGA: Een open hangstoel zonder franje. Het vlechtwerk van polyethyleen is gemakkelijk schoon te maken en biedt een zekere stabiliteit (het kan immers tot 100 kg worden belast). IKEA bood het aan in verschillende kleuren. De levering bevatte een lang touw en een ring. De koper moest zelf voor de plafondbevestiging zorgen. In 2015 haalde de meubelzaak het helaas uit het assortiment.

IKEA EKORRE: dit is een hanggrot voor kinderen, aangezien het draagvermogen slechts 70 kg bedraagt. Het omsluit de persoon dus van drie kanten en heeft alleen aan de voorkant een kleine opening. Hierdoor voelt de persoon die erin rust zich bijzonder beschermd. IKEA liet de binnenkant vrij. Met betrekking tot de SAGOSTEN luchtkamer. Als u liever een kussen wilt, kunt u dat vinden bij IKEA of in andere meubelzaken.

Als u van Zweeds design houdt, kunnen wij u alleen de optie van gebruikte modellen aanbevelen. Via rubrieksadvertenties, het veilingplatform eBay en uw eigen zoekacties vindt u misschien wat u zoekt. U kunt ook schrijven naar IKEA. Dit helpt niet onmiddellijk, maar als het bedrijf merkt hoeveel belangstellenden er zijn voor hangstoelen, komen ze misschien terug.

Hoe wordt een hangstoeltest uitgevoerd?

Als onafhankelijke consumententijdschriften een hangstoeltest zouden uitvoeren, zijn volgens ons de volgende criteria van belang:

MontageMateriaalDuurzaamheidPrijs/Prestatie

Voor een bruikbare hangstoeltest bestelt de redactie vijf tot tien modellen. Verschillende prijscategorieën maken een gedetailleerde vergelijking mogelijk. Moet een hangstoel duur zijn? Dat is wat we moeten uitzoeken. In deze productgroep kan ook een onderscheid worden gemaakt tussen die met en die zonder frame.

Als de hangstoelen zijn aangekomen, worden ze in elkaar gezet. Een gemakkelijk te begrijpen instructie is hiervoor de basisvereiste. Al het nodige montagemateriaal moet bijgevoegd zijn en ontworpen voor de belasting. De eerste individuele beoordeling heeft betrekking op het montage gemak en de kwaliteit van de instructies.

Sommige hangstoelen worden aanbevolen voor gebruik buitenshuis. Het is belangrijk om te controleren. Vocht, zon, vorst en hagel kunnen schade veroorzaken. Hoe robuust is het materiaal tegen deze invloeden.

Bij een hangstoeltest moet ook het gehalte aan verontreinigende stoffen in het laboratorium worden gecontroleerd. Vooral bij katoen en geweven stoffen is het belangrijk ervoor te zorgen dat het materiaal niet aan stress wordt blootgesteld.

Fabrikanten geven een maximaal draagvermogen op dat hun hangstoel zonder problemen kan dragen. Dit slaat meestal op één persoon. Sommige modellen zijn ook ontworpen voor twee personen. Eerst wordt getest of het draagvermogen kan worden gerealiseerd. Een tweede test bepaalt hoeveel kilogram meer mogelijk is voordat de constructie het begeeft.

Tenslotte combineren de onderzoekers alle individuele resultaten van de hangstoeltest. Dit maakt de naamgeving van een hangstoeltest mogelijk. Consumentenbladen beslissen bovendien meestal nog over een prijs-prestatie winnaar voor spaarvossen.

Dingen om te overwegen bij de aankoop van een hangstoel

We zullen nu ingaan op de dingen waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van een hangstoel. Dit zijn enerzijds speciale functies, maar ook materiaalsoorten en -bronnen.
Definitie, oorsprong en materiaal

Winnaar van de hangstoeltestWe hebben het hier over een constructie waarbij de zitter in de lucht kan zweven. Hij wordt gemonteerd aan het plafond, aan een plafondbalk of met behulp van een speciaal ontworpen frame. De hangstoel is niet bedoeld als schommel. Alleen licht slingerende slingerbewegingen zijn toegestaan.

De oudste vondsten van een hangmat gaan terug tot de Maya’s, die ongeveer 1.000 jaar geleden leefden. In Midden- en Zuid-Amerika gingen ze verder met de “Hamanca”. Hangmatstoelen zijn eigenlijk in deze regio ontstaan. Christoffel Columbus bracht ze naar Europa in de 18e eeuw. In het begin moest de sisalplant op een ingewikkelde manier worden geweven, tegenwoordig worden katoen of kunstmatige textielvezels gebruikt. Andere varianten gebruiken rotan of wilgentenen.

Met frame

Als u uw plafonds wilt sparen, koop dan een hangstoel met een frame. Dit vereist meer ruimte, die u goed van tevoren moet plannen. Anderzijds kunt u de stoel op elk moment ergens anders neerzetten. Er zijn geen gaten overgebleven van het boren en het frame verdeelt het gewicht gelijkmatig over de vloer. De assemblage heeft voornamelijk betrekking op het buizenframe. Tenslotte hang je gewoon de ketting en karabijnhaken op.

Verschillende variaties

Beste hangstoelHangstoelen worden gemaakt volgens verschillende doelgroepen en behoeften. Populair onder hen zijn deze:

Volwassenen: de meeste hangstoelen die in de handel verkrijgbaar zijn, zijn bedoeld voor volwassenen. Wat afmetingen, kenmerken en laadvermogen betreft, komen de fabrikanten tegemoet aan een gemiddelde volwassene. Voor smaken is het aanbod groot genoeg. Vooral wat het materiaal betreft, zult u zeker vinden wat u zoekt.

Kinderen: Een leuk cadeau-idee voor de kinderkamer. Zodat de nakomelingen ook de gecultiveerde ontspanning kunnen beoefenen. Hangstoelen voor kinderen zijn iets kleiner en gaan meestal mee tot het begin van de puberteit (afhankelijk van de groeisnelheid van uw protégé). Het ontwerp is meestal speelser, maar het blijft bij dezelfde constructie. Deze moet robuust genoeg zijn, liefst ook voor twee kinderen. Want als de beste vriend of vriendin aanwezig is, zal de hangstoel zeker niet ongebruikt blijven.

2 personen: Ontspannen in de hangstoel met je partner of kind, dat zou het zijn! Het is echt mogelijk als het model daarvoor ontworpen is. Het draait allemaal om veerkracht en humor. Wanneer twee volwassenen in de stoel “schommelen”, ontstaat er een enorme trekkracht. Alle onderdelen (frame, ketting, karabijnhaken, enz.) moeten daarvoor ontworpen zijn. Ook met 2 personen, wil je genoeg ruimte hebben. Dus de hangstoel moet breder zijn dan standaard. Stoffen hangstoelen hebben een spreidstang, zodat de persoon die erin zit comfortabel kan rusten.

Versies: Hangende stoel, hangende grot, hangende stoel.

Hangstoel: een stoel of stoelachtige constructie wordt aan verschillende touwen opgehangen. Ook gebruikt als synoniem voor hangstoel.

Hanggrot: in de eerste plaats ontworpen voor baby’s en jonge kinderen. Hanggrotten zijn bedoeld om herinneringen op te roepen aan de beschermde ruimte in mama’s buik. Intussen zijn ze ook beschikbaar voor volwassenen.

Hangende ligstoel: Het frame is gebouwd om een comfortabele ligpositie mogelijk te maken. Vier touwen of kettingen houden de hoekpunten vast. Optionele overkapping ter bescherming tegen de zon op het gezicht.
Montagemogelijkheden