Geplaatst op

Beste hondenvoer test: Wat zijn de beste hondenvoer?

hondenvoer

Allereerst, de belangrijkste vraag:
Wat voor soort hond is de jouwe? Vandaag ga ik jullie de algemene testwinnaar voor de meeste honden laten zien. Elke hond is echter speciaal en als u goed op zijn behoeften let, zult u nog beter in staat zijn het beste voer voor hem te vinden.

Beste hondenvoer aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Pedigree Natvoer Adult Mix Selectie in Gelei 40 x 100g
 • Een echt genot in gelei: het pedigree natte...
 • Het natte voer voor volwassen honden met...
 • Het Pedigree natte voering bevat omega-6...
 • De portietas is eenvoudig te openen en...
 • Inhoud: Pedigree Vital Protection...
Bestseller No. 2
Eukanuba Droge Voeding Voor Volwassenen Voor Grote Honden Met Vers Kip, 15 Kg
 • Het hondendroogvoer met nieuwe, verbeterde...
 • Het premium voer bevordert met omega-3 en...
 • De rijke, smakelijke hondenvoeding versterkt...
 • Het L-carnitine in het hondenvoer ondersteunt...
 • Inhoud: 1 x 15 kg zak Eukanuba voor...
Bestseller No. 3
The Hunger of the Wolf Hondenvoer voor volwassen honden met overgewicht of gesteriliseerde honden van alle rassen, droogvoer met kip Light Formula, 14 kg
 • Vetarme formule voor een eenvoudiger...
 • Lijnzaad verlagen het cholesterolgehalte en...
 • Hoog vitamine E-gehalte ter ondersteuning van...
 • Zonder toevoeging van gluten
 • Een uitstekende smaak die je hond zal...
Bestseller No. 4
Pro Plan Hond Medium Adult Hondenvoer, Hondenbrokken met Kip, 14kg
 • Speciaal samengesteld voor een volledige...
 • Superieure opname van voedingsstoffen om aan...
 • Een combinatie van belangrijke...
 • Ondersteunt een glanzende vacht van de wortel...
 • Bevat stukken kip van hoge kwaliteit
Bestseller No. 5
Eukanuba Adult droogvoer voor middelgrote honden met vers kip, 15 kg
 • Het premium droogvoer voor middelgrote...
 • Verbeterde formule met veel verse kip en...
 • Bevat L-carnitine ter bevordering van de...
 • Met natuurlijke omega-6- en omega-3-bronnen...
 • Vermogen: dierlijke eiwitten dragen...
Bestseller No. 6
The Hunger of the Wolf Hondenvoer voor volwassen honden van kleine en middelgrote rassen, droogvoer met kip, rijk aan vitamine C en E, 14 kg
 • Ideaal voor volwassen honden van kleine en...
 • Met essentiële aminozuren voor de...
 • Vitaminen E en C versterken de immuniteit,...
 • Zonder toevoeging van gluten
 • Een uitstekende smaak die je hond zal...

Hondenvoer reviews

Wilt u weten wat het beste droogvoer voor uw hond is? Elke hond is individueel, dus je moet op een paar factoren letten als het gaat om droog hondenvoer. Maar geen probleem, wij hebben alle merken in detail bekeken in het testrapport en vertellen u de beste aanbevelingen.

Gedroogde levensmiddelen zijn verkrijgbaar in luchtgecomprimeerde verpakkingen en zijn vrij lang houdbaar. Eenmaal geopend moet het echter eerder worden geconsumeerd, maar het is nog wel enkele maanden houdbaar. Maar het verliest langzaam zijn smaak. Naast de voordelen van de verpakking zijn er ook enkele nadelen aan de samenstelling en de declaratie. Je moet hier echt voorzichtig zijn om aan de veilige kant te zitten met dit industriële hondenvoer.

Testrapporten voor natvoer

Wilt u weten wat het beste natvoer voor uw hond is? Elke hond heeft andere behoeften, dus je moet op bepaalde factoren letten als het gaat om natvoer. Maar geen probleem, wij hebben alle merken in detail bekeken in het testrapport en vertellen u de beste aanbevelingen. Natvoer wordt goed verpakt in blikken of aluminium bakjes en is er in verschillende maten. Ze zijn gemakkelijk op te bergen en u kunt toch zeker zijn van topkwaliteit.

De smaak van de meeste soorten natvoer is smakelijker voor de hond dan die van droogvoer. Het is echt een goed compromis en geeft de hond tegelijkertijd een extra portie water voor de dag. Dit komt omdat natvoer ongeveer 80 % water bevat.Natvoer is een volledige voeding en dus volledig toereikend voor een evenwichtige voeding van uw hond.

Aanbevolen halfvochtig hondenvoer

hondenvoer-botten

Wanneer u op zoek bent naar de juiste voeding, zult u ook halfvochtige hondenvoeding tegenkomen. Dit wordt ook wel “zacht hondenvoer” genoemd. Het heeft een hoger restvochtgehalte dan normaal droogvoer en wordt beschouwd als zeer licht verteerbaar. In vergelijkende tests waren bijvoorbeeld de merken Bosch en Wildes Land Soft overtuigend. Alle twee fabrikanten produceren graanvrij.

Goed om te weten: In tegenstelling tot hun voorouders de wolven kunnen onze honden zetmeel in de vorm van graan goed verdragen. In de loop van de domesticatie hebben onze harige neuzen een enzym ontwikkeld om zetmeel af te breken. Dit werd bewezen in een studie uit 2013 in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Vooral voor oudere honden, bij wie belangrijke organen zoals de nieren of de lever niet meer volledig functioneren, kan een hondenvoer met granen goed worden verdragen. Het voorziet hen van energie en vezels.

Samenstelling volledige of aanvullende voeding?

Een volledig voeder bevat alle voedingsstoffen die de hond dagelijks nodig heeft. Het aandeel eiwitten, vetzuren, vitaminen en mineralen verschilt naar gelang van het product. De ingrediënten moeten worden aangepast aan de leeftijd, de activiteit en eventuele allergieën van de viervoeter. Een volledige voeding kan droog- of natvoer zijn. Aanvullende voeding is op zichzelf niet voldoende om de hond van alle vitale voedingsstoffen te voorzien. Dit kunnen vlokken zijn die de hondeneigenaar door het voer of de traktaties mengt. De verklaring laat zien wat het is.

Type productie

Droogvoer en natvoer dat in dierenwinkels en supermarkten verkrijgbaar is, is meestal afkomstig van industriële productie. Dit is de meest voorkomende soort hondenvoer. Industrieel geproduceerd natvoer wordt vaak afgevuld in blikjes of kleine aluminium bakjes. Bij de laatste is één kom voldoende voor één portie. Sommige fabrikanten van industrieel hondenvoer gebruiken echter genetisch gemodificeerde grondstoffen en additieven.

Info

Industrieel geproduceerd hondenvoer heeft een lange houdbaarheid. Op enkele uitzonderingen na kan dit hondenvoer vele jaren ongeopend worden bewaard zonder enig kwaliteitsverlies.
Natuurlijke hondenvoeding gebruikt alleen grondstoffen die afkomstig zijn van planten, dieren of andere natuurlijke bronnen ongewijzigd of bewerkt.

Het voedsel mag geen chemisch gesynthetiseerde additieven bevatten. Bepaalde synthetische vitaminen en mineralen zijn echter wel toegestaan. Qua verpakking is er vaak nauwelijks verschil met industrieel voedsel: natuurlijk hondenvoer wordt verpakt in blikjes of als droogvoer.

Hoeveel voer heeft mijn hond nodig?

Als de viervoeter meer energie krijgt dan hij verbruikt, kan hij overgewicht krijgen. Daarom is het erg belangrijk om honden de juiste hoeveelheid voedsel te geven. Hoeveel dierenvoeding een hond nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. Naast het ras zijn bijvoorbeeld de volgende aspecten van belang:

Activiteitsniveau: hoeveel de viervoeter beweegt, bepaalt de hoeveelheid energie die hij verbrandt. Een hond die veel beweegt, verbrandt meer calorieën. Als de hond niet zo actief is, verbrandt hij minder calorieën en heeft hij een trager metabolisme. Daarom heeft hij minder voedsel nodig.

Leeftijd: jongere honden zijn nog in de groei en zijn vaak nieuwsgieriger en actiever. Zij hebben gewoonlijk een grotere energiebehoefte dan oudere honden. Het is raadzaam de hoeveelheid voedsel elk jaar een beetje te verminderen. Voor oudere honden zijn er seniorenvoeders die minder vet bevatten en belangrijke additieven. Voor kleinere honden is het tijd om over te schakelen op de leeftijd van 10 tot 12 jaar, voor grote honden al vanaf 7 tot 8 jaar.

Om uit te vinden welke hoeveelheid voer geschikt is voor uw hond, kijkt u naar het caloriegehalte van het hondenvoer. Een hoger caloriegehalte betekent dat een kleinere hoeveelheid voedsel nodig is.