Geplaatst op

Beste Kattenbakvulling: Wat zijn de beste Kattenbakvulling?

Maar met de juiste kattenbakvulling hoeft u zich geen zorgen te maken over onaangename geurtjes. In onze grote kattenbakvullingstest hebben we verschillende soorten kattenbakvulling getest en kunnen we u nu een uitgebreid beeld geven van de verschillende opties. De geteste kattenbakvulling omvat bijvoorbeeld kattenbakvulling op plantaardige of silicaatbasis, zodat u de juiste kattenbakvulling voor u en uw kat kunt vinden. In dit artikel beantwoorden we de brandende vraag: Welke kattenbakvulling is het beste? Bovendien leert u meer over de verschillende producten en soorten kattenbakvulling. De resultaten van de consumentenbond werden ook gebruikt voor onze vergelijking van de beste producten.

Kattenbakvulling  aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Biokat's Diamond Care Fresh, geurend - Fijne kattenbakvulling met actieve kool en aloë vera - 1 zak (1 x 10 l)
 • ACTIEVE KOOL: Het materiaal is gemaakt van...
 • ALOË VERA: De aloë vera heeft een...
 • KLONTVORMING: De fijne korrels zijn zeer...
 • BEWARING: Sluit de papieren zak en bewaar...
 • LEVERINGSOMVANG -1 papieren zak 10 liter...
Bestseller No. 2
Biokat's Diamond Care Classic, geurloos - Fijne kattenbakvulling met actieve kool en aloë vera - 1 zak (1 x 10 l)
 • ACTIEVE KOOL: Het materiaal is gemaakt van...
 • ALOË VERA: De aloë vera heeft een...
 • KLONTVORMING: De fijne korrels zijn zeer...
 • BEWARING: Sluit de papieren zak en bewaar...
 • LEVERINGSOMVANG -1 papieren zak 10 liter...
SaleBestseller No. 3
Cat's Best Originele kattenbakvulling, 100% plantaardige katten, klonterstrooisel met maximale zuigkracht, bestrijdt geuren natuurlijk actief, 17,2 kg/40 l
 • Natuur ontmoet hi-tech: het natuurlijke...
 • Maximale zuigkracht: dankzij de actieve...
 • Een schoon ding: afzonderlijke klonten kunnen...
 • Duurzaam en zuinig: voor de houtvezels van...
 • Inhoud levering: 1 x originele...
Bestseller No. 4
Amazon-merk: Lifelong Bentonite klonterend babypoeder geur kattenbakvulling 25 l
 • Hoog absorptievermogen - minstens 450%. 25...
 • Voorkomt geur, hoog klontervermogen
 • Zeer zuinig in gebruik, duurzaam. Een zak kan...
 • Deze kattenbakvulling hecht niet aan de poten...
 • Composteren of begraven in de tuin wordt niet...
SaleBestseller No. 5
Biokat's Diamond Care MultiCat Fresh, geurend - Fijne kattenbakvulling met actieve kool, speciaal voor huishoudens met meerdere katten - 1 zak (1 x 8 l)
 • 2-IN-1 FRESHLOCK-FORMULA: De combinatie van...
 • ACTIEVE KOOL: Het materiaal is gemaakt van...
 • KLONTVORMING: De fijne korrels zijn zeer...
 • BEWARING: Sluit de papieren zak en bewaar...
 • LEVERINGSOMVANG -1 papieren zak 8 liter...
Bestseller No. 6
Extra Select Premium hygiënische kattenbakvulling, 20 l
 • Hygiënisch
 • Natuurlijk houtproduct
 • Hoog absorptievermogen
 • Natuurlijke dennengeur en milieuvriendelijk

Consumentenbond: Wat de huiskat als prettig of niet prettig ervaart, is bepalend.

Als het materiaal als onaangenaam voor de poten wordt ervaren, of als de kat niet van de geur van de kattenbakvulling houdt, kan het gebeuren dat de kat zijn toilet niet meer bezoekt en liever andere hoeken van de flat gebruikt om te plassen en te poepen. Het is belangrijk de kattenbakvulling op voldoende hoogte in de kattenbak te doen, zodat de kat na het plassen of poepen kan krabben. Ook hier moet u vaak experimenteren om uit te vinden welke vulhoogte het beste bij uw kat past.

Absorberende voeringen met een kleine hoeveelheid strooisel worden meestal niet met plezier geaccepteerd. TIP: Kattenbakvulling die met de pootjes uit de kattenbak wordt gedragen, kan worden afgeveegd met toiletmatten, badkamerkleden of speciaal daarvoor ontwikkelde producten in de winkel.

Keuze te over: er is een ruime keuze aan kattenbakvulling

Niet-klonterende kattenbakvulling: Bestaat uit een mengsel van kwarts en kalk. De uitwerpselen moeten dagelijks worden verwijderd. Als het strooisel met urine is vermengd, moet de hele inhoud van de kattenbak worden vervangen.

Klonterende kattenbakvulling: Wordt gemaakt van bentoniet, een mengsel van verschillende kleimaterialen. De kluiten kunnen met een speciale schop worden verwijderd en bij het huisvuil worden gedaan. LET OP klonterende kattenbakvulling mag niet worden gebruikt bij kittens. Ze likken in grote hoeveelheden strooisel van hun poten, het strooisel zwelt op in het darmkanaal en vormt klonten. Dit veroorzaakt een darmobstructie.

Kattenbakvulling gemaakt van plantaardige vezels: Gemaakt van het hout van sparren, ceders en sparren. Dit strooisel is zeer milieuvriendelijk. De grondstoffen voor de productie groeien terug, het strooisel kan worden gecomposteerd of bij het organisch afval worden gedaan. De plantenvezels binden zeer goed geuren door de grote oppervlakte van hun haarvaten. Er hoeven geen chemische geurstoffen te worden toegevoegd.

Silicaatstrooisel: Het mengsel van zeolietvezels is zeer productief en bindt vocht bijzonder goed door de holtes in de bolletjes. Dit strooisel is absoluut stofvrij en licht. De vloeibare bestanddelen van de urine verdampen binnen enkele uren en nieuwe vloeistof kan worden opgenomen. Omdat er geen klonten worden gevormd, moet silicaatstrooisel altijd volledig worden vervangen. LET OP: Silicaatstrooisel is niet geschikt voor kattenpups.

Tips over waar je nog meer op moet letten: Kattenbakvulling consumentenbond

Op stofvorming: In de regel geldt: hoe hoger de kwaliteit van het strooisel, hoe minder stof er wordt geproduceerd. Een factor die ook een speciale rol speelt voor allergielijders onder de kattenliefhebbers.

Over klontvorming: hoe absorberender de kattenbakvulling, hoe beter. Als het een goed absorptievermogen en klontvorming heeft, bindt het de uitwerpselen van de kat efficiënt en snel. Ook grotere urineontlasting dringt dan niet door tot de vloer van het toilet en blijft eraan kleven. U kunt de uitwerpselen ook gemakkelijk opruimen en weggooien met de schep.

Wat de geurbinding betreft: snelle klontering houdt ook geuren beter vast. Maar ook de absorberende natuurstrooisel- of eco-strooiselvarianten zijn zeer betrouwbaar. Zij vormen echter geen compacte kluiten. Het beste is om te poseren. Uw kat beslist meestal zelf welke kattenbakvulling hij verkiest.  Vul de kattenbak in ieder geval tijdig bij met kattenbakvulling, zodat uw kat niet op andere plaatsen in uw huis of appartement gaat poepen.

 Hoe kan ik het beste strooisel vervangen?

Uw kat is een gewoontedier en stelt veranderingen in huis helemaal niet op prijs. Het is het beste om het nieuwe strooisel een paar dagen te mengen met het gewone strooisel. Na verloop van tijd kan de hoeveelheid nieuw strooisel worden vergroot. Als de kat het nieuwe nest volledig verwerpt, kunt u alleen teruggaan naar het oude nest. De beste kattenbakvulling voor uw kat hoeft niet altijd de duurste te zijn. De beste consumentenbond kattenbakvulling producten zijn ook hierboven vermeld (onder andere, we hebben de resultaten geëvalueerd).

Correct afvoeren

NIET in het toilet. Het risico op verstopping is groot, zelfs bij niet-klonterende varianten. Alle kattenbakvullingen zwellen op als ze in contact komen met vloeistof. (Er zijn echter ook producten die expliciet op de verpakking vermelden dat verwijdering in het toilet mogelijk is). Volg de instructies van de fabrikant!