Geplaatst op

Keukenbrander: Wat zijn de beste keukenbranders?

kuechenbrenner

Een flambeerbrander kan worden gebruikt om desserts te karamelliseren, om vlees of vis een krokant laagje te geven of om diverse groenten, zoals tomaten en paprika’s, te ontvellen. Een keukenbrander is altijd gebruiksklaar met één druk op de knop, levert binnen enkele seconden een hoge warmte en is zeer eenvoudig in het gebruik. Flambeerbranders zijn uitgerust met een piëzo-elektrische ontsteker, hebben een traploze vlamregeling en bieden een hoge mate van stabiliteit dankzij de geïntegreerde veiligheidsvoet.

Keukenbrander aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Retoo Keukenbrander, navulbare crème brulée-brander, butaangasbrander voor barbecue, koken, kamperen, gebak, desserts, traploze vlamregeling, flambeerbrander, butaangasbrander, brander
 • Veilig en duurzaam: dankzij de in de...
 • De culinaire brander is een multifunctioneel...
 • Piëzo-ontsteking: de vlambrander is een...
 • Eenvoudig in gebruik: de lasbrander mag niet...
 • Herbruikbaar: de butaangasbrander kan dankzij...
Bestseller No. 2
Sondiko Keukenbrander met Brandstofmeter, Navulbare Bunsenbrander S907 met Veiligheidsslot En Instelbare Vlam, Geschikt Voor Alle Kleine Butaanbussen. Flambeerbrander voor Crème Brûlée
 • 【Bediening met één hand】De vlamregelaar...
 • 【Premium brandstofmeter】De Sondiko...
 • 【Past op alle kleine butaanbussen Weet je...
 • 【Veelzijdige culinaire brander】Tot 1371...
 • 【Instelbare vlam en continue...
Bestseller No. 4
Sondiko Keukenbrander, Flambeerbrander, Geschikt voor alle butaantanks Blaasfakkel met veiligheidsslot en verstelbare vlam voor desserts, creme brulee, barbecue(butaangas niet inbegrepen)
 • ►Veilig en duurzaam: Het veiligheidsslot...
 • ►Hervulbaar en eenvoudig te bedienen: Vul...
 • ►Geweldig veelzijdig cadeau: De crème...
 • ►Instelbare vlam- en continue vlammodus:...
 • ►Past op ALLE butaantanks: Maakt je je nog...
Bestseller No. 5
1,95 kW keukenbrander, vlambrander, gasbrander, kan ondersteboven worden gebruikt, met piëzo-elektrische ontsteking, kinderslotinstelling, geschikt voor keukenbakken, lassen, barbecue, enz.
 • Omkeerbaar gebruik: dit product kan...
 • Comfortabel te bedienen: dit product is een...
 • Veel gebruikt: voor koken, levensmiddelen,...
 • Veilig en duurzaam: de pistoololietank...
 • Breed toepassingsgebied: te gebruiken voor...
Bestseller No. 6
VORHOT Instelbare flambeerbrander, keukenbrander met gasweergave, navulbare bunsenbrander met veiligheidsslot, brander voor keuken, crème, brulée, camping, grill, solderen (butaan niet inbegrepen)
 • Veilig en duurzaam: gemaakt van hoogwaardige...
 • Instelbare vlam: de grootte van de vlam kan...
 • Bediening met één hand: vul de...
 • Navulbaar: het vlampistool is voor eenvoudige...
 • Multifunctioneel gebruik: door het draagbare...

Hoe werkt het?

Een bunsenbrander werkt op gas en ontwikkelt een puntige hitte met een druk op de knop, net als een aansteker. Bij veel apparaten die op de markt zijn, is de vlam regelbaar.  De vlam is vergrendelbaar en variabel (kleine, grote en soldeervlam). Flambeerbranders produceren een maximale hitte van ongeveer 1300 graden Celsius.

Sommige modellen hebben een niveau-indicator, zodat u snel kunt zien wanneer gas moet worden bijgevuld. Het bijvullen van de keukenbrander kan worden vergeleken met het bijvulproces van een gewone aansteker. Het butaangas wordt gevuld via een klep op de brander. Aangezien de meeste keukenbranders voor thuisgebruik klein en smal van ontwerp zijn, is het gasvolume kleiner dan bijvoorbeeld in cateringapparatuur.

Juiste vulling

Butaangasvlam

Om het flambeer te gebruiken, moet je het vullen met butaangas. Het vullen met vloeibaar gas is niet ingewikkeld en kan gemakkelijk door elke volwassen persoon worden gedaan. Het is echter belangrijk op te merken dat u tijdens het vullen niet rookt en geen ander open vuur, zoals een kachel, in de onmiddellijke nabijheid heeft.

Het is ook raadzaam het vullen met vloeibaar gas niet door een kind te laten uitvoeren. Als er tijdens het vullen vloeibaar gas ontsnapt, zal dit slechts een kleine hoeveelheid zijn die verdampt en dus niet gevaarlijk is. De flambé wordt ondersteboven gekeerd en er wordt van bovenaf gas in gegoten. Als het mondstuk niet past, kunt u een adapter kopen. Nu wordt de gasfles recht gehouden en stevig op de butaangasbrander gedrukt.

De meeste branders die op de markt verkrijgbaar zijn, hebben een vulvolume van 50 milliliter. Deze hoeveelheid zou ruim voldoende moeten zijn voor een werking van 60 minuten.

Keukenbrander kopen tips

Keukenbranders zijn al lang zeer populair bij hobbykoks en zijn niet alleen uitstekend geschikt voor het karamelliseren van desserts zoals crème brûlée. Idealiter flambeert een butaangasbrander zeer nauwkeurig en in een mum van tijd. Om het beste model voor uw behoeften te vinden, zijn er enkele basiskenmerken waarmee u rekening moet houden bij de aankoop.

Schroeien van visMateriaal selectie: De beste flambeers die op de productmarkt verkrijgbaar zijn, zijn gemaakt van roestvrij staal of gegoten aluminium. Ze hebben een stevige constructie en maken een duurzame indruk. Ze zijn er in veel verschillende kleuren, vormen en maten. Het belangrijkste punt is dat de flambé een stevige basis heeft. Men moet het toestel zonder enig probleem op tafel kunnen zetten. Dit is ook nodig als u de flambeerbrander bijvoorbeeld voor continu gebruik wilt gebruiken.

 • Grootte: Omdat het in de keuken vaak snel moet gaan, wordt een keukenbrander aanbevolen die gemakkelijk met één hand kan worden bediend. Daartoe is het belangrijk ervoor te zorgen dat het toestel even goed door rechts- als door linkshandigen kan worden gebruikt. Gewoonlijk zijn de meeste keukenbranders ontworpen voor gebruik met één hand. Veel toestellen verschillen in de breedte. Hier geldt: hoe smaller de keukenbrander, hoe kleiner de gastank. Smallere flambées zijn ook veel gemakkelijker te hanteren. Er zij op gewezen dat de toestellen veel sneller met gas moeten worden bijgevuld.
 • Kwaliteit van het vakmanschap: Een ander belangrijk kenmerk is de kwaliteit van het vakmanschap. Een lange functionele efficiëntie kan alleen worden gegarandeerd als de bunsenbrander ook onberispelijk is verwerkt. In het bijzonder moet het lichaam overtuigen met een hoge mate van kracht. De afwerking moet ook schoon zijn, d.w.z. dat er geen metalen bramen zichtbaar mogen zijn.
 • Werking: In principe is de bediening van een flambé heel eenvoudig. De meeste apparaten worden geleverd met een gedetailleerde gebruiksaanwijzing waarin precies wordt uitgelegd hoe de keukenbrander moet worden bediend. Meestal zijn er ook verschillende receptideeën bij. Met een butaangasbrander voor de keuken kunt u niet alleen crème brûlée karamelliseren, maar bijvoorbeeld ook stoofschotels en gratins verfijnen, vis of vlees van een krokant laagje voorzien en groenten zoals tomaten of paprika’s ontvellen.

Conclusie

Tegenwoordig kunnen ambitieuze hobbykoks of professionals bijna niet meer zonder een butaangasbrander. Dankzij moderne ontwerpen zijn flambeerapparaten uiterst veilig in het gebruik, slank en compact van formaat en ook zeer krachtig. Een keukenbrander kan op vele manieren worden gebruikt in de keuken, het huishouden en buitenshuis en is nu verkrijgbaar tegen een zeer redelijke aankoopprijs, waardoor hij zeker de moeite van het kopen waard is.