Geplaatst op

Kieskeurig airfryer: Wat zijn de beste airfryer?

airfrier

Gastronomische friteuses zijn een zeer nuttig stuk gereedschap in elke snackbar en in elegante Franse restaurants. Wij geven u graag advies over waar u op moet letten om de juiste apparatuur voor uw restaurant te kiezen.

Kieskeurig airfryer aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
SaleBestseller No. 1
Philips Airfryer 3000 Series L, 4.1L (0.8Kg), 13-in-1 Airfryer, 90% Minder Vet Met Rapid Air-technologie, Digitaal, Recepten-app (HD9252/90)
 • Deze compacte Airfryer is geschikt voor het...
 • Het is gemakkelijk schoon te maken: de...
 • Philips Rapid Air technologie: het vergroot...
 • Philips Airfryers hebben een unieke bodem die...
 • Recepten uit Nutriu-app: ontdek honderden...
SaleBestseller No. 3
Princess 182061 Digitale Airfryer - Inhoud 6,5 L - 1800 Watt - incl. separator - gratis receptenboek om te downloaden
 • Ruime capaciteit van 6,5L en daardoor...
 • Luxe uiterlijk met een eenvoudig te gebruiken...
 • Gezond frituren met dezelfde krokante laag
 • Oneindige opties om heerlijke maaltijden te...
 • Handige divider om twee ingrediënten te...
SaleBestseller No. 4
Philips Essential Airfryer - 4,1 L Pan, Friteuse Zonder Olie, Rapid Air-technologie, NutriU-Receptenapp, Tijd- En Temperatuurregeling, Zwart (HD9200/90)
 • Lucht is de nieuwe olie: Philips Essential...
 • Rapid Air-technologie: het unieke...
 • Gezond en lekker: met de Philips Essential...
 • Instelbare tijd- en temperatuurregeling: met...
 • Eindeloze mogelijkheden: bakken, braden,...
Bestseller No. 5
Cosori Air Fryer, Heteluchtfriteuse 5.5L XXL Friteuse, met Digitaal Led-Touchscreen, 11 Programma's, 1700W, Zwart
 • De Cosori heteluchtfriteuse is bekroond met...
 • Met de Cosori Airfryer fritur je op een...
 • Het overzichtelijke led-display beschikt over...
 • De heteluchtfriteuse beschikt over een 6 l...
 • Afneembare frituurkorf met antiaanbaklaag...
SaleBestseller No. 6
Philips Airfryer Premium XXL, 7.3L (1.4Kg), 90% Minder Vet Met Rapid Air-technologie, Recepten-app (HD9650/90)
 • Gezinsformaat XXL airfryer: extra grote...
 • Gezonder koken: smakelijke, voedzame...
 • Gepersonaliseerde recepten: download onze...
 • Krokant van buiten, mals van binnen: Rapid...
 • Moeiteloos reinigen: airfryer met...

Kieskeurig airfryer niet alleen geschikt voor de bereiding van frieten

Er zijn verschillende gastronomische apparaten die absoluut noodzakelijk zijn voor de goede werking van een professionele keuken. Dankzij dergelijke toestellen wordt het werken in de keuken niet alleen comfortabeler, maar ook efficiënter. Samen met koelkasten en ovens spelen gastronomische friteuses de eerste rol. Dit zijn geweldige apparaten die niet alleen geschikt zijn voor het bereiden van frites. Zij kunnen ook worden gebruikt voor het frituren van diverse voedingsmiddelen:

Hoofdgerechten tempura, vissticks en vis in beslag, gefrituurde stukjes kip, loempia’s, knoedels, kroketten, verschillende soorten gebak en vleeswaren, maïshapjes.
Bijgerechten aardappelpartjes, uienringen, inktvis, garnalen, champignons, groenten, frietjes
Desserts donuts, wentelteefjes, churros, mekici, in deeg gewikkelde fruit- en chocoladerepen

Populaire horeca friteuses

Friet

Het grootste probleem is de keuze van het juiste toestel. Voor kleinere restaurants waar zelden gefrituurde gerechten worden geserveerd, zijn er meestal één of twee kleine friteuses (capaciteit van 8 tot 10 liter). Voor afhaalmaaltijden en drukke restaurants is de keuze voor een grote capaciteit (tot 30 liter) zeer belangrijk. Deze oplossing is economischer dan het gebruik van een kleine friteuse, die veel tijd nodig heeft om op te warmen. Friteuses met twee kamers zijn erg populair bij koks omdat u twee verschillende gerechten tegelijk kunt bakken zonder bang te hoeven zijn dat ze zich vermengen.

Gastro-friteuses zijn onderverdeeld in verschillende types:

Elektrische friteuses Ze worden veel gebruikt vanwege de probleemloze stroomvoorziening. Ze zijn perfect voor een snackbar met frites, maar ook voor een elegant restaurant met verfijnde gerechten. Door de grote populariteit en het ruime aanbod van verschillende fabrikanten zijn ze goedkoop in aanschaf en gemakkelijk in het gebruik.

Inductiefriteuses Met dergelijke apparaten kan efficiënter stroom worden verbruikt dan met conventionele gastronomische friteuses (besparingen tot 30%). Dit is zeer nuttig, vooral met de baktechniek in twee fasen. Door gebruik te maken van inductietechnologie is het mogelijk de olie onmiddellijk te verhitten. Dit maakt het frituurproces veel korter dankzij de gelijkmatige warmteverdeling. Zowel het verhogen als het verlagen van de temperatuur van het braadvet gebeurt bijna ogenblikkelijk.

Friteuses op gas Voor dergelijke toestellen is toegang tot een gasinstallatie vereist. Zij worden vaak gebruikt in grote, drukke restaurants wegens hun lage gebruikskosten. Wanneer een gasfriteuse op een gastank wordt aangesloten, werkt hij probleemloos in mobiele voedseltrucks, zoals op een festival, waar de elektriciteitsvoorziening moeilijk toegankelijk is. Opgemerkt moet worden dat gasfriteuses regelmatig moeten worden onderhouden.

Vetvrije friteuses een variant waarbij wordt gefrituurd door het blazen van hete lucht. Dergelijke apparaten worden het meest gebruikt in restaurants die dieetmaaltijden serveren (vaak vegetarisch/veganistisch).

Welke functies bieden friteuses voor catering?

Friteuses voor professionele catering moeten voorzien zijn van een lichtje om aan te geven dat zij bedrijfsklaar zijn. De mogelijkheid om het frituurvet snel en gemakkelijk te vervangen is een andere factor die van invloed is op de kwaliteit, het comfort en de veiligheid van het werk. Een sensor die voortdurend het oliepeil en het olieverlies controleert, blijkt vaak een grote hulp te zijn tijdens het frituren. Producten die in vers vet zijn gebakken en niet verschillende keren zijn voorverwarmd en afgekoeld, zijn smakelijk en voedzaam.

Kieskeurig airfryer met een oliekraan zijn populair bij professionals omdat het het hele proces vereenvoudigt en versnelt. Voordat u een besluit neemt over de aankoop, moet u controleren of de friteuse een thermostaat en een leesbaar display heeft. Dankzij een timer kunt u de gewenste frituurtijd instellen. Professionele friteuses hebben ook een zeer praktische koude zone. Hierdoor blijft de olie langer vers omdat de vallende etensresten in een afvalbak vallen die een lagere temperatuur heeft.

Frituurmanden moeten nietverhittende handgrepen hebben om de grootst mogelijke veiligheid te garanderen. De mogelijkheid om de mand aan een speciale haak te hangen maakt het gemakkelijker om het vet af te voeren. De eigenaars van snackbars aan zee zouden belangstelling moeten hebben voor friteuses met langwerpige mandjes. Ze staan toe de hele vis te bakken.

Hoe gebruik je friteuses voor catering?

Frituren met frituurvet is een culinaire techniek die geen speciale vaardigheden of ervaring vereist. Gerechten die op deze wijze zijn bereid, zien er smakelijk uit, ruiken lekker en zijn zeer smakelijk. Om deze bereidingswijze optimaal te benutten, hoeft u slechts een paar eenvoudige regels te volgen:

De producten mogen er pas in als het vet de juiste temperatuur heeft bereikt. Anders worden ze te zacht of te hard, of verliezen ze hun knapperigheid wanneer u ze eruit haalt.
Het geheim van succesvol frituren ligt vooral in het juiste frituurvet (bv. frituurvet met een hoge rookindex dat niet gemakkelijk ontvlambaar is).

Laat het overtollige vet altijd drogen op een zeef of papierfilter nadat u het uit de friteuse hebt gehaald. De keuze van de juiste friteuse is zeer belangrijk. Een goed doordachte aankoop die precies op uw behoeften is afgestemd, zal het werk zeker gemakkelijker, sneller en doeltreffender maken.