Geplaatst op

Beste Parasolvoet op wieltjes: Wat zijn de beste Parasolvoet op wieltjes?

Bent u het beu om op warme zomerdagen uw parasolstandaard telkens weer moeizaam te moeten verplaatsen? Bent u op zoek naar een mobiele parasolstandaard van hoge kwaliteit die u deze moeite bespaart? Dan ben je op de juiste plaats.

Parasolvoet op wieltjes aanbevelingen:

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:
Bestseller No. 1
Baser Parasolvoet van opvulbare zandzakken 30-50 kg, tot 3,5 meter parasol, 100% gerecycled glasvezel, prima alternatief voor een betonnen parasolvoet op wieltjes
 • Voordelen: De originele Baser parasolvoet...
 • Milieuvriendelijk: Productie in Denemarken...
 • Gaat lang mee: De zandzakken zijn 190 grams...
 • Gemakkelijk te beheren: Zelfs een kind kan...
 • Afmetingen van het product: 40-50 kg...
Bestseller No. 2
Relaxdays Parasolstandaard vulbaar met water of zand, stokgrootte 25-32 mm, kunststof parasolvoet, 43 x 43cm, bruin
 • Zonbescherming: stabiele parasolvoet voor de...
 • Vulbaar: de parasolvoet met water of zand...
 • Materiaal: parasolvoet gemaakt van kunststof...
 • Flexibel: geschikt voor parasolstangen van...
 • Met handgreep: de parasolstandaard...
Bestseller No. 3
greemotion 462415 Parapluvoet, parasolstandaard voor buis-Ø 36-56 mm, 40 l, wit
 • Kunststof parasolstandaard voor parasols,...
 • Parasolvoet met robuuste, vierkante kunststof...
 • Afmetingen parasolvoet (b x h x d): ca. 56,5...
 • Paraplubak voor parasol voor terras en tuin...
 • Inhoud: 1 x paraplubak met wielen
Bestseller No. 4
Paraplubak met wieltjes van polymeerbeton rond 50 kg, zwart
 • Gemaakt van weerbestendig polymeerbeton,...
 • Ronde vorm met uittrekbare handgrepen
 • Met wielen, vergrendelbaar
 • Gewicht: 50 kg
 • Aanbevolen voor marktparasols/parasols met...
Bestseller No. 5
Schneider PE-paraplubak ca. 45 l, 856-15, antraciet, kunstbodem, 2 kg
 • Voor parasolstokken met een diameter van 38 -...
 • Om te vullen met zand of water (inhoud ca. 45...
 • Met rol
Bestseller No. 6
Parasolstandaard HWC-A33, parasolvoet parasolhouder, rolbaar, metaal, 22 kg Ø 69 cm - grijs
 • Merkhouder TÜV-Süd QM ISO9001...
 • Voor parasolstokken van 2,5 cm tot 3,5 cm...
 • Afmetingen (h x l x b): 36 x 69 x 69 cm....
 • Deze parasolhouder houdt je parasol vast - of...
 • Dankzij de praktische trekgreep en de twee...

Hoe kies ik het juiste product uit de bovenstaande parasolstandaard met wielen test of vergelijking.

De belangrijkste dingen in een notendop

Als u een parasolvoet met wieltjes wilt kopen, moet u eerst beslissen of het model van kunststof of van graniet moet zijn. Terwijl kunststof parasolstandaards aanzienlijk goedkoper zijn, worden granieten parasolstandaards gekenmerkt door hun hoge stabiliteit, elegante uiterlijk en kleine voetafdruk.

Is een parasolvoet met wielen van 70 kg nodig?

Of u een parasolvoet met wielen van 40 kg, 50 kg of meer nodig hebt, hangt in grote mate af van de afmetingen van uw parasol. Voor een parasol van 3 meter volstaat een gemiddeld gewicht tussen 45 en 55 kg.

Als u daarentegen een zeer grote parasol met een diameter van 4 meter hebt gekocht, moet de standaard idealiter 70 kg wegen.

Opmerking: Een parasolstandaard met wielen en hendels is zeer zeldzaam, dus u moet ervoor zorgen dat u het gewicht van de standaard zelf of met hulp kunt verplaatsen.

Waarom is het belangrijk dat het handvat uitschuifbaar is?

Een uitschuifbaar handvat maakt het voor u gemakkelijker om de paraplubak te kantelen en comfortabel over korte afstanden te trekken. Dit criterium mag dan ook niet ontbreken in een test van parasolstandaards met wielen op internet.

Als u daarentegen van plan bent om de oprolbare parasolstandaard slechts af en toe te verplaatsen, kunt u ook kiezen voor een variant met een vaste handgreep uit onze vergelijking van parasolstandaards met wielen.

Zijn er ook parasolstandaards met wieltjes voor verkeerslichtparasols?

Verkeerslichtparasols hebben in de regel een kruisvormige standaard, waardoor een klassieke parasolstandaard uit den boze is. Als u uw zonnescherm echter nog wilt kunnen verplaatsen, moet u kiezen voor een bijzonder zwaar model.

De beste parasolstandaard met wielen voor verkeerslichtparasols weegt dus minstens 90 kg. Voor relatief kleine verkeerslichtparaplu’s tot 300 cm diameter volstaat ook een paraplubak met een gewicht van 70 kg.

Waarop moet u letten bij de aankoop?

Wie een betrouwbare parasolstandaard wil, moet vooral letten op het materiaal. Een goede en robuuste zonnestandaard biedt vooral een robuuste basisvorm, die van kunststof of steen kan zijn. Plastic materialen kunnen meestal worden gevuld met zand of zijn al gevuld met een materiaal.

Hoe hoger het eigen gewicht van de parasolstandaard, hoe minder gevoelig deze is voor wind, waardoor veel parasols omvallen.  De vorm van de basis is een kwestie van smaak. De meeste parasolstandaards zijn rond, vierkant of rechthoekig.

Door hun hoge eigen gewicht zijn parasolstandaarden goed uitgebalanceerd. U moet echter niet alleen rekening houden met de materialen van de standaard, maar ook met die van de standaard waarin de parasol is geïntegreerd. Deze moet van roestvrij staal zijn om roestvorming te voorkomen. Als alternatief zijn er stalen producten of aluminium stands te vinden die even goed zijn.  Ook moet rekening worden gehouden met de diameter van de parasolbuizen, die uiteraard op de parasol moeten passen.

Elke parasolstandaard met wielen moet ook aan andere criteria voldoen.  Als u de wielen nader bekijkt, moet u zich ervan vergewissen dat zij van robuust materiaal zijn gemaakt. De meeste wielen zijn van stevig plastic en functioneren goed.

Het verschil zit hem in het type wielen. Er zijn wielen die kunnen worden ingetrokken, wat een visueel mooiere presentatie biedt. Indien de wielen niet intrekbaar zijn, moeten zij voorzien zijn van een rem.

Wanneer u een parasolstandaard met wieltjes koopt, moeten deze zijn afgestemd op het gewicht en de grootte van de standaard. De transporthaak is ook belangrijk. Dit moet beschikbaar zijn op de stand. Veel van de parasolstandaards met wielen hebben een ingang om de parasolstandaard met een trekbuis van de ene plaats naar de andere te trekken.

Belangrijk zijn dus:

de stabiliteit

het gewicht

het vakmanschap

De stabiliteit is belangrijk omdat de parasol ook bij harde wind goed en veilig moet staan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een mobiele parasolstandaard?

Voordelen

Een mobiele parasolstandaard is een geweldige manier om uw parasols rechtop en uit de weg te houden. Ook kunt u de parasols gemakkelijk verplaatsen en op verschillende plaatsen op uw evenement of feest opstellen. Dit maakt het gemakkelijk voor gasten om hun favoriete parasol te vinden wanneer dat nodig is.

Nadelen

Het grootste nadeel van een mobiele parasolstandaard is dat hij moeilijk te vervoeren is. Hij past niet in de kofferbak van de meeste auto’s, dus u moet wellicht een busje of aanhanger huren als u uw parasolstandaard mee op vakantie wilt nemen. U hebt ook minder controle over waar en hoe hoog de parasol wordt geplaatst dan wanneer u een parasolstandaard gebruikt, omdat de parasol op zijn plaats wordt gehouden door zijn eigen gewicht.